Allvarlighets skala:  
  (10/100)

Ta bort viruset Tech-connect.biz (Gratis Instruktioner)

av Olivia Morelli - - | Typ: Webbläsarkapare

Hur fungerar Tech-connect.biz-viruset?

Tech-connect.biz-viruset är ett program som lurar användare till att använda en tvivelaktig sökmotor. Dessta suspekta program kapar datorn, lägger till instcksprogram i webbläsaren och ändrar webbläsarinställningarna på ett speciellt sätt. Efter att dessa ändringar är gjorda, är startsidan, standardsökmotorn och nya flikar inställda på att ladda webbsidan Tech-connect.biz. Denna webbsida leder till en suspekt sökmotor, som vid första anblick verkar vara tillförlitlig eftersom den ser ut som vilket annat sökvertyg som helst. Dessvärre går den inte att lita på, för du kan luras till att klicka på sponsrade sökresultat som inte bara är irrelevanta utan också kan leda till farliga tredjepartsidor. Även om inte alla sökresultat är bedrägliga, bör du vara försiktig. Omdirigeringen kan leda dig in på plusnetwork.com – en tvivelaktig sökmotor som är välkänd bland virusforskare. Denna sökmotor visar annonser från tredjeparter överst på resultatsidan, vilket är en störande faktor. Var medveten om att du kan omdirigeras till främmande webbsidor även när du klickar på innehåll genererat från enkel sökning. Den bästa lösningen är att inte överhuvudtaget använda denna sökmotor. Omdirigeringens enda syfte är att leda in användaren på vissa webbsidor, öka nättrafiken till dessa och dra in pengar genom pay-per-click.
Tech-connect.biz virus controls victim's web browsers

Om tvivelaktiga webbsidor inte skrämmer dig, kan du fortsätta att använda denna sökmotor, men om du vill ändra din startsida och använda en sökmotor som inte är skadlig, bör du ta bort Tech-connect.biz omedelbart. Detta är inte alltid helt enkelt, då denna webbläsarkapare utför olika systemändringar som gör att de modifierade webbläsarinställningarna återkommer varje gång användaren försöker att ändra dem. Om du ändå vill testa dig själva och göra en manuell borttagning av detta potentiellt oönskade program (PUP), kan du använda dig av instruktionsguiden nedan. Men om du upplever svårigheter med att avinstallera detta program eller helt enkelt vill skanna hela systemet efter hot, ska du använda programmen ReimageIntego eller SpyHunter 5Combo Cleaner. Slösa inte mer tid, utan ta bort Tech-connect.biz så det slipper att dyka upp varje gång som du öppnar din webbläsare. 

Virusets spridningsmetoder 

Du kan naturligtvis själv besöka denna webbsida och ställa in den som din startsida bland inställningarna för startsida. Om du däremot inte själv har gjort dessa ändringar och denna sökmotorn plötsligt dyker upp i din webbläsare, betyder det att du har kapats av Tech-connect.biz. Men vänligen, missförstå inte och blanda inte ihop orden ”kapning” (eng: ”hijack”) med ”hackning”. Detta program utför endast kapningar om det har getts tillstånd till det, så du måste lära dig om hur du råkade tillåta att detta fick ske. När du installerar ett nytt program, ska du välja installationsläget ”Avancerat” eller ”Anpassat” (eng: ”Custom”) så att du kan se vilka eventuella tilläggsprogram som är inpackade i det ursprungliga programmet och avmarkera dessa. Användare råkar ofta installera onödiga extraprogram, eftersom de tror att ”Standard”-inställningarna är tillförlitliga. I de flesta fall är dessa inställningar förvalda och inkluderar användarens godkännande att installera samtliga ”rekommenderade” program. Dessa extraprogram kan innehålla webbläsarkapare, annonsprogram och andra störande virus. 

Hur avinstallerar man viruset?

För att avinstallera Tech-connect.biz-viruset, ska du läsa instruktionerna nedan. Välj antingen manuell eller automatisk borttagning. Med den senare metoden låter du vårt rekommenderade antispionprogram göra en checksnabb borttagning. Även om denna webbläsarkapare inte är skadlig, räknas den fortfarande som ett oönskat program som kan göra din dator sårbar för virusattacker. Därför måste borttagningen av Tech-connect.biz ske varsamt. Även om nedanstående instruktioner för manuell borttagning kan verka förvirrande, så ge dem ett försök: 

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Tech-connect.biz Borttagningsguide för virus:

Ta bort Tech-connect.biz från system med Windows

För att använda nedanstående instruktioner, gå till listan över program på din dator. Där klickar du sedan på ”Installerat den” för att sortera programmen efter det datum när de installeradess. Du ska då få fram två suspekta program –  – uTorrentpaket (eng: uTorrent Packages) och AION. Klicka på uTorrentpaket och välj Avinstall/Ändra. En Avinstallationshanterare ska då dyka upp, som frågar vilket program som du vill avinstallera. Klicka då på knappen AVINSTALLERA bredvid alternativet REACHit och bocka för meningen som lyder ”Ta bort detta program från Lägg till eller ta bort program” och klicka på Stäng. Vidare i listan över program, leta upp AION, klicka på det och välj Avinstallera/Ändra igen. Ett poppupp-meddelande kan då dyka upp; klicka i så fall bara på OK. Uppdatera listan genom att högerklicka på en tom yta i den och välj Uppdatera. Nu när du har avinstallerat dessa program, ska du rensa samtliga webbläsare. Här följer ett exempel (Firefox) på hur du rensar webbläsargenvägar: 

Högerklicka på genvägen till Firefox på skrivbordet och välj Egenskaper. Gå sedan till fliken Genväg om du inte redan är där. I fältet Mål ska du leta reda på adressen hllp://tech-connect.biz/ URL och radera den. Klicka sedan på Verkställ och därefter OK.

Gör samma sak med genvägarna till Chrome och Internet Explorer.

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera Tech-connect.biz och relaterade program
  Leta här efter Tech-connect.biz eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'
 5. Ta bort Tech-connect.biz från Windows genvägar
  Högerklicka på genvägen för Mozilla Firefox och välj Properties. Högerklicka på webbläsarens ikon och välj 'Properties'
 6. Gå till fliken för Shortcut och titta i fältet Target. Radera skadliga URL-adresser som är relaterade till ditt virus. Välj fliken 'Shortcut' och radera 'http://isearch.babylon.com...' eller andra misstänksamma URL-adresser

Upprepa stegen som ges ovan med alla dina webbläsares genvägar, inklusive Internet Explorer och Google Chrome.

Ta bort Tech-connect.biz från Internet Explorer (IE)

Öppna din webbläsare, gå till dess inställningar och välj Internetalternativ. I avsnittet ”Startsida”, ska du radera tech-connect.biz och ange önskad startsida. Ta sedan bort webbhistorik ändra inställningarna för sökmotor. Ta bort alla filer och komponenter som är relaterade till denna webbläsarkapare.

 1. Ta bort farliga add-ons
  Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons. Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 2. Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter Tech-connect.biz och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable: Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable'
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 4. Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar. Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar
 5. Återställ Internet Explorer
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 6. Välj här Reset.
 7. I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av Tech-connect.biz. Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen

Ta bort Tech-connect.biz från Mozilla Firefox (FF)

Öppna Mozilla Firefox, gå till inställningar och klicka på Återställ inställningarna till standardinställningarna under avsnittet ”Startsida”. Gå sedan till Sökflik och ta bort alla komponenter relaterade till tech-connect.biz.

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här Tech-connect.biz och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Klicka på menyn (övre högra hörnet), välj Options General.
 4. Radera här skadliga URL-adresser och skriv in en föredragen webbsida, eller klicka Restore to default.
 5. Klicka OK för att spara dessa ändringar. När du är i fliken 'General' så ska du radera skadliga URL-adresser från sektionen 'Home Page' eller klicka på knappen 'Restore to Default'. Klicka på 'OK' för att spara ändringarna
 6. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 7. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av Tech-connect.biz. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort Tech-connect.biz från Google Chrome

Öppna inställningarna i Chrome och bläddra neråt till avsnittet Vid start och klicka på Ställ in sidor. Ta där bort tech-connect.biz, lägg till din önskade adress och klicka på OK. Gå sedan till Öppna sidan Ny flik. Under fliken Utseende, kan du återigen se länken tech-connect.biz. Klicka på Ändra, radera denna adress och välj Använd sidan Ny flik; klicka på OK. Avmarkera sedan alternativet Visa knappen Startsida. option. Därefter, gå till avsnittet ”Sök” och Hantera sökmotorer. Radera även där tech-connect

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här Tech-connect.biz och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Ändra din startsida och föredragna sökmotor om de ändrats av ditt virus
  Klicka på menyikonen och välj Settings.
 4. Leta här efter Open a specific page or set of pages under alternativet On startup och klicka på Set pages. Efter att ha klickat på menyn och 'Settings', välj $s
 5. Du bör nu se ett annat fönster. Radera här skadliga söksidor och skriv in en som du vill använda som din startsida. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 6. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 7. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 8. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 9. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 10. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av Tech-connect.biz. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Olivia Morelli
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-tech-connect-biz-virus.html
Borttagning guider på andra språk

Din åsikt om Tech-connect.biz virus