Vad är svchost.exe? Ska jag bort det?

av Jake Doevan - -
svchost.exe

Vad är filen svchost.exe?

svchost.exe är en av de mest kända legitima och säkra systemprocesserna. Den tillhör Microsoft Windows och ansvarar för hanteringen av processer som körs från DLL-filer (Dynamic-link library). Du kan hitta flera exempel på denna process i Kontrollpanelen   -> Tjänster, så bli inte chockad om du ser 10 eller 14 identiska processer som kör i Kontrollpanelen. En svchost-fil kan dock involvera flera olika Windows-tjänster i syfte att försöka minimera åtgången av systemets resurser. .

Du kommer dock ändå att märka av svchost.exe:s kraftiga påfestningar på centralprocessorn. I sådant fall ska du inaktivera tjänsten som orsakar denna höga förbrukning. Följ då dessa steg:

  1. Öppna Aktivitetshanteraren genom att klicka på Ctlr+Alt+Del samtidigt.
  2. Gå till fliken ”Processer” och välj ”Visa processer för alla användare”. 
  3. Högerklicka på den svchost.exe-process som du kan se orsakar hög belastning på centralprocessorn och välj ”Gå till tjänst(er)”.
  4. Här ska du beakta de tjänster som är markerade/belysta. Det är dessa som kör under svchost.exe-processen.
  5. För att avbryta en tjänst, högerklicka på den och välj ”Avbryt tjänst”. 

Keep in mind that you should never remove this essential system process from your computer. It’s important for the safe and stable run of the computer system.

Vilka faror finns med svchost.exe?

Vi måste varna för att vissa virus försöker att gömma sig genom att förklä sig under legitima systemfilers namn. Svchost.exe är inget undantag. Om du har märkt av problem med den höga belastningningen orsakad av svchost.exe, ska du kika närmar epå filnamet. I de flesta fall har de skadliga versionerna av denna fil stavfel i filnamnen, såsom svchosts.exe, scvhost.exe, scvhosts.exe, svchostc.exe, xsvchost.exe och liknande. Du kan också upptäcka en skadlig version av svchost.exe genom att skanna din dator med ett tillförlitligt antispionprogram. För att hitta ett virus, kan du använda Reimage eller Malwarebytes Malwarebytes.

dom - status filen:
diagnos krävs
Råd: Om din dator verkar långsam eller om du lider av oönskad reklam och omdirigeringar till okända hemsidor så rekommenderar vi att du söker igenom den med ett välkänt anti-spyware program. Gör detta med en GRATIS virus sökning och sök igenom systemet efter oönskade program som kan vara orsaken till dessa problem.
Vi kan vara anslutna med produkterna vi rekommenderar på sidan. All information finns i vårt Användaravtal Genom att ladda ner någon av Anti-spionprogrammen, så accepterar du våran integritetspolicy och våra användarvillkor.
gör det nu!
Ladda ner
Diagnostik program Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Diagnostik program Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med OS X
Vad ska man göra om det misslyckas?
Om du misslyckades med att ta bort infektionen med Reimage, skicka en fråga, till vår support och beskriv problemet så detaljerat som möjligt.
Reimage är ett rekommenderat verktyg för att söka igenom ditt system efter möjliga hot och dålig programvara. Test versionen av denna produkt kommer hitta skadliga program på ditt system.
Mer information om detta program kan hittas i recensionen av Reimage.
Omnämningar i pressen om Reimage
Alternativ Mjukvara
Malwarebytes
Malwarebytes

Om utvecklaren

Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Jake Doevan
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/file-svchost-exe.html

Borttagning guider på andra språk


Filer
Mjukvara