Super Optimizer. Hur tar man bort? (Avinstallera guide)

av Ugnius Kiguolis - - | Typ: Virus
12

Vad är Super Optimizer?

Super Optimizer är ett PC-verktyg som hävdar att det kan ta bort onödiga saker på din dator och därigenom förbättra systemets prestanda. Användare kan ladda ner det frivilligt eftersom det marknadsförs via tredje parts-sidor som ett hjälpsamt verktyg. Men i de flesta fall så kommer Super Optimizer in i datorer via annan mjukvara utan användarens medgivande. Av denna anledning så har det redan stämplats som ett potentiellt oönskat program (PUP). När det kommit in så startar denna tvivelaktiga applikation diverse misstänkta aktiviteter medan det försöker lura sina offer. Trots att utvecklare och distributörer beskriver programmet positivit så bör du tänka två gånger innan du laddar ner det. Här är ett utdrag från en av nedladdningssidorna som marknadsför denna applikation:

“Super Optimizer skannar din dator för att identifiera problem som hindrar hastigheten innan det använder ett kraftfullt urval av verktyg för att optimera systemet för bättre prestanda. Felaktiga registerändringar tas bort och oanvända processer avaktiveras för att förbättra systemets svarstid. Resultatet är en dator som arbetar snabbare och bättre.”

I verkligheten så kan dessvärre Super Optimizer inte uppfylla vad som utlovas. Direkt efter installation så rotar det sig djupt i operativsystemet och startar registerskanningar varje gånd du startar om systemet. Som en konsekvens så ger det dig en lång lista av registerändringar som sägs vara utdaterade och värdelösa. Notera att denna lista i de flesta fall inkluderar antingen legitima eller icke-existerande filer. Om du beslutar att radera dem för att öka ditt systems prestanda så kommer du erbjudas att betala för den licensierade versionen av Super Optimizer istället. Folk som har lurats till att köpa denna licens kalar på att programmet är värdelöst. Det kan ta bort några hundra onödiga saker, men det kan knappast få din dator att fungera bättre. Vidare så kan Super Optimizer radera viktiga registerändringar som inte orsakar några problem på din dator. Därför ska du inte lita på det och ALDRIG betala pengar för denna applikation eftersom du bara kommer förlora dina pengar och avslöja din personliga information för personer du inte känner. Utöver detta så kan Super Optimizer visa falska popup-notifikationer som kan informera dig om utdaterade eller till och med farliga filer. Notera att dessa notifikationer fungerar på samma sätt som registerskannare och kan försöka lura dig att köpa dess licens. På grund av detta beteende så har det kategoriserats som ett skrämselprogram och du rekommenderas att ta bort det så fort som möjligt.

Hur kan Super Optimizer komma in i min dator?

Eftersom Super Optimizer marknadsförs som en legitim och användbar PC-optimerare så marknadsförs det genom nedladdningssidor och kan laddas ner frivilligt gratis. I de flesta fall så hittar dock användare detta program på deras datorer som från ingenstans och kan inte komma ihåg att de laddat ner det. Detta eftersom det ofta kommer integrerat i annan gratis mjukvara och installeras tillsammans med den. Vanligtivs så göms det under Snabb eller Rekommenderad installation och om du väljer en av dem så kommer Super Optimizer installeras automatiskt tillsammans med dem utan ditt direkta medgivande. Du kommer troligen upptäcka dess närvaro när det börjar skanna din dator. För att undvika att detta händer bör du undvika att välja tidigare nämnda installationsval. Istället ska du välja Anpassad eller Avancerad installation och följa varje steg för att kunna neka till installationen av Super Optimizer virus och liknande program. Acceptera inte att installera okända program som kommer med programmet du vill ha. Du kan hitta förslag om att installera diverse tillägg, add-ons och insticksprogram, så väl som att ändra startsida eller förvald sökmotor, men du bör aldrig acceptera sådana förslag. Speciellt om du installerar okänd mjukvara. Om du redan lagt märke till Super Optimizers skanningar på din PC och dess genererade falska varningar så bör du ignorera dessa annonser och undvika dess tjänster.

Hur tar jag bort Super Optimizer från min dator?

Eftersom Super Optimizer inte är ett virus eller skadeprogram så bör du hitta det i Lägg Till/Ta Bort Program. Det är dock troligt att det installerat registerändringar som kommer hjälpa det att förbli aktivt även om huvudnotering tas bort. Därför bör du ta bort det automatiskt med hjälp av ett välrenommerat antispionprogran. Nedan hittar du de program som vi föreslår: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus eller Malwarebytes Anti Malware. För manuell borttagning av Super Optimizer ska du följa dessa steg:

  • Klicka Start → Kontrollpanelen → Program och Funktioner (om du använder Windows XP klickar du på Lägg Till/Ta Bort Program).
  • Leta här efter Super Optimizer.
  • Avinstallera det och andra tvivelaktiga program.
  • Klicka OK för att spara dessa ändringar.

Om du använder Windows 8 vänsterklickar du i det nedre vänstra hörnet av skärmen. När Menyn för Snabbåtkomst dyker upp väljer du Kontrollpanelen och Avinstallera Program.

Vi kan vara anslutna med produkterna vi rekommenderar på sidan. All information finns i vårt Användaravtal Genom att ladda ner någon av Anti-spionprogrammen för att ta bort Super Optimizer, så accepterar du våran integritetspolicy och våra användarvillkor.
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med OS X
Vad ska man göra om det misslyckas?
Om du misslyckades med att ta bort infektionen med Reimage, skicka en fråga, till vår support och beskriv problemet så detaljerat som möjligt.
Reimage rekommenderas för att avinstallera Super Optimizer. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Mer information om detta program kan hittas i recensionen av Reimage.

Mer information om detta program kan hittas i recensionen av Reimage.
Omnämningar i pressen om Reimage
Omnämningar i pressen om Reimage
Super Optimizer ögonblicksbild
Super Optimizer ögonblicksbild
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Källa: http://www.2-spyware.com/remove-super-optimizer.html

Borttagning guider på andra språk