Allvarlighets skala:  
  (15/100)

Ta bort Super Optimizer (Borttagningsguide) - jan 2021 uppdatering

av Ugnius Kiguolis - - | Typ: Systemverktyg

Vad är Super Optimizer?

Super Optimizer

Super Optimizer är ett PC-verktyg som hävdar att det kan ta bort onödiga saker på din dator och därigenom förbättra systemets prestanda. Användare kan ladda ner det frivilligt eftersom det marknadsförs via tredje parts-sidor som ett hjälpsamt verktyg. Men i de flesta fall så kommer Super Optimizer in i datorer via annan mjukvara utan användarens medgivande.

Av denna anledning så har det redan stämplats som ett potentiellt oönskat program (PUP). När det kommit in så startar denna tvivelaktiga applikation diverse misstänkta aktiviteter medan det försöker lura sina offer. Trots att utvecklare och distributörer beskriver programmet positivit så bör du tänka två gånger innan du laddar ner det. Här är ett utdrag från en av nedladdningssidorna som marknadsför denna applikation:

“Super Optimizer skannar din dator för att identifiera problem som hindrar hastigheten innan det använder ett kraftfullt urval av verktyg för att optimera systemet för bättre prestanda. Felaktiga registerändringar tas bort och oanvända processer avaktiveras för att förbättra systemets svarstid. Resultatet är en dator som arbetar snabbare och bättre.”

I verkligheten så kan dessvärre Super Optimizer inte uppfylla vad som utlovas. Direkt efter installation så rotar det sig djupt i operativsystemet och startar registerskanningar varje gånd du startar om systemet. Som en konsekvens så ger det dig en lång lista av registerändringar som sägs vara utdaterade och värdelösa. Notera att denna lista i de flesta fall inkluderar antingen legitima eller icke-existerande filer.

Om du beslutar att radera dem för att öka ditt systems prestanda så kommer du erbjudas att betala för den licensierade versionen av Super Optimizer istället. Folk som har lurats till att köpa denna licens kalar på att programmet är värdelöst. Det kan ta bort några hundra onödiga saker, men det kan knappast få din dator att fungera bättre. Vidare så kan Super Optimizer radera viktiga registerändringar som inte orsakar några problem på din dator.

Därför ska du inte lita på det och ALDRIG betala pengar för denna applikation eftersom du bara kommer förlora dina pengar och avslöja din personliga information för personer du inte känner. Utöver detta så kan Super Optimizer visa falska popup-notifikationer som kan informera dig om utdaterade eller till och med farliga filer.

Notera att dessa notifikationer fungerar på samma sätt som registerskannare och kan försöka lura dig att köpa dess licens. På grund av detta beteende så har det kategoriserats som ett skrämselprogram och du rekommenderas att ta bort det så fort som möjligt.

Super Optimizer

Hur kan Super Optimizer komma in i min dator?

Eftersom Super Optimizer marknadsförs som en legitim och användbar PC-optimerare så marknadsförs det genom nedladdningssidor och kan laddas ner frivilligt gratis. I de flesta fall så hittar dock användare detta program på deras datorer som från ingenstans och kan inte komma ihåg att de laddat ner det.

Detta eftersom det ofta kommer integrerat i annan gratis mjukvara och installeras tillsammans med den. Vanligtivs så göms det under Snabb eller Rekommenderad installation och om du väljer en av dem så kommer Super Optimizer installeras automatiskt tillsammans med dem utan ditt direkta medgivande. Du kommer troligen upptäcka dess närvaro när det börjar skanna din dator.

För att undvika att detta händer bör du undvika att välja tidigare nämnda installationsval. Istället ska du välja Anpassad eller Avancerad installation och följa varje steg för att kunna neka till installationen av Super Optimizer virus och liknande program.

Acceptera inte att installera okända program som kommer med programmet du vill ha. Du kan hitta förslag om att installera diverse tillägg, add-ons och insticksprogram, så väl som att ändra startsida eller förvald sökmotor, men du bör aldrig acceptera sådana förslag. Speciellt om du installerar okänd mjukvara. Om du redan lagt märke till Super Optimizers skanningar på din PC och dess genererade falska varningar så bör du ignorera dessa annonser och undvika dess tjänster.

Hur tar jag bort Super Optimizer från min dator?

Eftersom Super Optimizer inte är ett virus eller skadeprogram så bör du hitta det i Lägg Till/Ta Bort Program. Det är dock troligt att det installerat registerändringar som kommer hjälpa det att förbli aktivt även om huvudnotering tas bort. Därför bör du ta bort det automatiskt med hjälp av ett välrenommerat antispionprogran.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Super Optimizer Borttagningsguide:

Ta bort Super Optimizer från system med Windows

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera Super Optimizer och relaterade program
  Leta här efter Super Optimizer eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'

Ta bort Super Optimizer från system med Mac OS X

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Super Optimizer eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort Super Optimizer från Microsoft Edge

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör Super Optimizer vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort Super Optimizer från Mozilla Firefox (FF)

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här Super Optimizer och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av Super Optimizer. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort Super Optimizer från Google Chrome

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här Super Optimizer och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av Super Optimizer. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort Super Optimizer från Safari

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter Super Optimizer och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för Super Optimizer. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med Super Optimizer registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Geniet

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Ugnius Kiguolis
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk