Allvarlighets skala:  
  (8/100)

Ta bort viruset StartPageing123 (Guide för Enkel Borttagning)

av Ugnius Kiguolis - - | Typ: Webbläsarkapare

StartPageing123-viruset

Startpageing123-viruset (även kallat StartPageing123.com-viruset) tillhör den stora gruppen potentiellt oönskade program (PUP). På grund av dess egenskaper, klassificeras det som en webbläsarkapare. Denna nätparasit sprids via programpaket och framställs som en legitim sökmotor som erbjuder en ”optimal surfupplevelse”. Enligt utvecklarna hittar den de bästa sökresultaten på nätet. Programmat genererar visserligen resultat från Google (webb, bilder, videor, nyheter) och ser ut som en vanlig sökmotor, men ändå rekommenderar säkerhetsexperter att man håller sig borta från den. StartPageing123 kan ta kontrollen över webbläsare och modifiera deas inställningar. Efter kapningen kan användare märka av att deras startsida, standardsökmotor och webbadress för ny flik har ersatts med StartPageing123.com. Det är också svårt att sedan ersätta med en annan sida, då webbläsarkapare ofta modifierar register eller genvägar och hindrar användaren från att anpassa sina inställningar. Webbläsarkapare används ofta som marknadsföringsverktyg, så att ta full kontroll över webbläsare hjälper dem att marknadsföra olika produkter eller tjänster. Det enda sättet att bli av med oönskade omdirigeringar, aggressiva annonser och suspekta länkar är att ta bort StartPageing123. Så om du har märkt att denna sida dyker upp som din standardstartsida, bör du skanna din dator med ReimageIntego eller annat ansett antisabotageprogram och göra dig av med denna nätinfektion.

StartPageing123-viruset är nära kopplat till andra suspekta sökverktyg såsom Mylucky123.com eller LuckySearch123.com. En av de största problemen med tvivelaktiga sökmotorer är att de kan vara kapabla till att modifiera sökresultat. Även om denna sökmotor för närvarande genererar sökresultat från Google, kan denna situtation snabbt komma att förändras. Dessutom har denna webbläsarkapare förmågan att generera en stor mängd nätannonser, dolt innehåll, banners, poppupp- och in-text-annonser etc. Nätannonser är irriterande, men dolt innehåll och frusen webbläsare är ingenting emot vad StartPageing123:s omdirigeringar kan leda till. Vissa av länkarna eller annonserna kan leda till farliga webbsidor där du kan infekteras av sabotageprogram eller luras till att installera falska program. Dessa annonser kan verka lockande och intressanta, eftersom webbläsarkapare samlar in information om användare. Denna information används för att generera användaranpassade annonser och på så sätt är det enkelt att luras till att klicka på en virussmittad annons. Dessutom kan denna information delas med eller säljas till tredjeparter. Därför rekommenderar vi dig att ta bort StartPageing123 så fort du ser det i webbläsaren.

Bildexempel på StartPageing123-virusetStartPageing123-viruset kan kapa webbläsarens startsida och standardsökmotor.

Hur tar sig viruset in i datorn?

Webbläsarkapare är inga riktiga virus och kan därför inte spridas eller infiltrera datorer av sig själva. De sprids som valfria komponenter i programpaket. Därför är det viktigt att vara försiktig och vaksam när man installerar gratisprogram som man har laddat ner från nätet. StartPageing123 kan ta sig in i datorn om du installerar ett gratis- eller spridprogram i installationsläget ”Snabb” (Eng: ”Quick”), ”Standard” eller ”Rekommenderat”. Dessa inställningar ger ingen information om vilka extraprogram som ingår, utan installerar dem som standard. Därför blir många användare förvånade när de ser att deras webbläsare har modifierats. För att undvika webbläsarkapare och andra PUPs, ska man välja installationsläget ”Avancerat” eller ”Anpassat” (Eng: ”Custom”). Det räcker dock inte att göra detta. Man måste bevaka varje steg i installationen, eftersom en av dem inkluderar en lista över tilläggsprogram. Vanligtvis är dessa program förmarkerade, så om man trycker på knappen ”Nästa” släpper man in dem i systemet. Därför är det viktigt att man avmarkerar alla tilläggsprogram eller alla godkännanden om att man tillåter StartPageing123.com eller annan suspekt webbsida som sin startsida.

Borttagning av StartPageing123

Modifierade webbläsarinställningar är det huvudsakliga tecknet på att man har drabbats av en webbläsarkapare. Det rekommenderas att man tar bort StartPageing123 omedelbart, eftersom webbläsarkapare är kapabla till att installera tredjepartsprogram, tilläggsprogram eller webbläsartillägg, spåra information om användare och dela denna med samarbetspartners samt orsaka andra problem. Det enklaste och snabbaste sättet att identifiera och ta bort en webbläsarkapare är att köra en fullständig systemskanning med ett antisabotage- eller antispionprogram. Nedan hittar du vår guide för borttagning av StartPageing123 och alla dess komponenter.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell StartPageing123 Borttagningsguide för virus:

Ta bort StartPageing123 från system med Windows

Följ instruktionerna noggrant för att göra en manuell borttagning av StartPageing123-viruset. Glöm inte heller att kontrollera alla webbläsare som är installerade på din enhet. Denna webbläsarkapare är kompatibel med Google Chrome och Mozilla Firefox, men kan installera suspekta tilläggsprogram och webbläsartillägg även i andra webbläsare.

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera StartPageing123 och relaterade program
  Leta här efter StartPageing123 eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'

Ta bort StartPageing123 från system med Mac OS X

Vänligen, följ vår guide för borttagning av StartPageing123-viruset från din Mac.

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter StartPageing123 eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort StartPageing123 från Internet Explorer (IE)

Om du hittar några suspekta objekt i Internet Explorer, avinstallera dessa och återställa webbläsarens inställningar enligt nedanstående instruktioner.

 1. Ta bort farliga add-ons
  Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons. Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 2. Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter StartPageing123 och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable: Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable'
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 4. Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar. Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar
 5. Återställ Internet Explorer
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 6. Välj här Reset.
 7. I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av StartPageing123. Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen

Ta bort StartPageing123-virus från Microsoft Edge

Om du har drabbats av en StartPageing123-kapning, följ dessa steg för att reparera Microsoft Edge.

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör StartPageing123 vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort StartPageing123 från Mozilla Firefox (FF)

Mozilla Firefox är en av de mest angripna webbläsarna, så därför måste du ta bort StartPageing123 och andra suspekta objekt. Återställ sedan webbläsarens inställningar.

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här StartPageing123 och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av StartPageing123. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort StartPageing123 från Google Chrome

Nedan hittar du instruktioner för hur du tar bort StartPageing123 från Google Chrome och återställer webbläsarens inställningar.

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här StartPageing123 och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av StartPageing123. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort StartPageing123 från Safari

Se till att inga suspekta tilläggsprogram eller webbläsartillägg finns installerade i Safari.

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter StartPageing123 och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för StartPageing123. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med StartPageing123 registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Geniet

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Ugnius Kiguolis
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk