Ta bort viruset StartPageing123.com (Borttagningsinstruktioner) - jan 2021 uppdatering

av Julie Splinters - - | Typ: Webbläsarkapare

StartPageing123.com-viruset

StartPageing123.com-viruset är en aggressiv webbläsarkapare som är kompatibel med webbläsarna Firefox och Chrome. Antalet angripna PC-användare får oss dock att fundera på om det inte snart kommer att dyka upp även i Safari, Internet Explorer och Microsoft Edge. Precis som andra webbläsarkapare, tenderar denna att kapa webbläsaren utan direkt godkännade från användaren. Den kan också lägga till skadliga processer i datorns ”Aktivitetshanterare” och ”Aktivitetsplanerare, plantera nycklar i registret etc. Trots detta, ser den ut som en vanlig sökmotor som kan användas för att daglig sökning. Om du dock desperat letar efter ett nytt sökverktyg, ska du inte använda detta. Säkerhetsexperter har testat detta och funnit det nästan identiskt med webbläsarkaparna LuckySearch123.com, Mylucky123.com och LuckyStarting.com. Direkt efter att StartPageing123.com har installerats, sätter det igång med sin omdirigeringsaktivitet.

Så fort detta potentiellt oönskade program (PUP) tar sig in i datorn, brukar det ändra några av webbläsarens inställningar och ersätta startsidan, adressen i nya flikar och standardsökmotorn med StartPageing123.com och på så sätt tvinga användaren att använda tjänsterna på denna sida. Webbläsarkapare är ganska harmlösa eftersom de inte är utvecklade för att stjäla bakuppgifter från offren eller kryptera deras personliga filer. Men de kan omdirigera sina offer till skadliga websidor som kan bära på andra virus. Dessutom genererar StartPageing123.com-viruset en stor mängd kommersiellt innehåll. Dessvärre har den omfattande annonsering redan blivit ett problem för flertalet användare på grund av vissa ändringar som har gjorts i marknadsföringspolicyn. Var beredd på att det ständiga flödet av dessa annonser kommer att gå dig på neverna och att de endast kan stoppas genom att du tar bort StartPageing123.com från din dator. Detta kan du göra snabbt med hjälp av ReimageIntego. För att säkerställa att viruset är helt borttaget, måste du också vidta några åtgärder som beskrivs i slutet av denna artikel.

Bildexempel på StartPageing123.com-virusetStartPageing123.com-viruset är en suspekt sökmotor som kan kapa webbläsare och ändra deras inställningar.

När du väljer en ny sökmotor ska du alltid gå igenom dess integritetspolicy. Denna, samt andra liknande dokument såsom slutanvändaravtal, innehåller viktig information såsom vilken data som vanligtvis samlas in, hur den hanteras efter insamlingen etc. Fall av dataintrång har motiverat företag att se över sin integritetspolicy. Det verkar som att utvecklarna av StartPageing123.com också har bestämt sig för att avslöja sina intressen; de samlar in data såsom användarens namn, kön, födelsedatum och nationalitet. Dessutom har de använt spårningscookies för att samla in surfrelaterad information som de delar med tredjeparter och affärspartners. Problemet är att din personliga data kan komma att delas inte bara med annonsföretag utan kan också så småningom falla i händerna på bedragare. Vid ett bästa scenarium, är din datorskärm fylld med sponsrade annonser, men i värsta fall kan din personliga information utsättas för kapning. För att förhindra att detta händer, rekommenderar vi starkt att du tar bort StartPageing123.com från samtliga av dina webbläsare.

Virusets spridningsmetoder

Denna sökmotor sprids på samma sätt som andra PUPs. Enligt dess ”Om”-sektion, tar sig viruset in i datorn tillsammans med gratisprogram:

startpageing123 har ingått partnerskap med några av de mest populära programpaketen i världen, vilket ger dig chansen att installera vår sökmotor i utbyte mot att du erbjuds dessa program gratis.

För att spara lite tid, hoppar många användare över stegen i installationsguiden genom att klicka på ”Nästa”-knappen. Men detta kan resultera i att du råkar ut för en StartPageing123.com-kapning och att ta bort denna webbläsarkapare tar ännu längre tid då det är ganska komplicerat. För att undvika webbläsarkapare, ska du välja installationsläget ”Avancerat” eller ”Anpassat” (Eng: ”Custom”). På så sätt kan du se vilka ytterligare program som ingår i paketet och avmarkera alla onödiga tilläggsprogram, webbläsartillägg och andra komponenter. Sedan kan du fortsätta med installtionen. Tänk på att hela tiden vara uppmärksam när du surfar på nätet..

Hur tar man bort StartPageing123.com?

Beroende på din teknikerfarenhet, kan du välja mellan manuell och automatisk borttagning av StartPageing123.com-viruset. Om du har bråttom, vänta då inte utan ta bort denna webbläsarkapare med hjälp av ett antispionprogram. Nedan hittar du program som kan hjälpa dig med att reparera din dator på bara några klick. Dessutom utgör de ett skydd för framtiden. Nedan hittar du också instruktioner för manuell borttagning av StartPageing123.com.

Obs! Se till att du är mycket noggran när du följer dessa steg för att minimera alla eventuella risker.

BONUS:

Detta är en mycket aggressiv webbläsarkapare, så den kan plantera ytterligare skadliga processer i din ”Aktivitetshanterare”. För att stoppa dessa, tryck på ”Ctrl+Alt+Del”. Glömt inte att också gå igenom filkataloger och radera processer med suspekta namn.

Se också till att du kontrollerar ”Tjänster” i Windows för att se om du hittar skadliga element kopplade till Startpageing123. Tryck på ”Win+R” och skriv in ”services.msc” (utan citattecken) och tryck på ”OK”. Avaktivera tjänster med slumpmässiga namn och de som innehåller webbläsarkaparens namn i sina beskrivningar.

Öppna sedan Windows ”Aktivitetsplanerare” genom att trycka på ”Win+R” och ange ”taskschd.msc” (utan citattecken). Klicka på ”OK” och ta bort alla aktiviteter som är relaterade till Startpageing123.com.

För att rensa Windows-registret, tryck på ”Win+R” och ange ”regedit.exe” (utan citattecken) och tryck på ”OK”. Ta bort allt som är relaterat till Startpageing123.com.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell StartPageing123.com Borttagningsguide för virus:

Ta bort StartPageing123.com från system med Windows

För att ta bort StartPageing123.com från Windows OS, vänligen följ nedanstående instruktioner. Först måste du avinstallera webbläsarkaparen och alla relaterade program. Se till att du avinstallerar startpageing123 och andra Yandex-relaterade element. Radera sedan skadliga Windows-genvägar. Nedan finner du instruktioner för hur du tar bort länken www.Startpageing123.com från målfätet.

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera StartPageing123.com och relaterade program
  Leta här efter StartPageing123.com eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'

Ta bort StartPageing123.com från system med Mac OS X

Denna webbläsarkapare är inte inställd på att angripa Mac OS X. Men om du ändå hittar den i ditt system, kan det bero på att den uppdaterades nyligen. I så fall ska du följa instruktionerna för att ta bort startpageing123 och andra Yandex-relaterade element från enheten.

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter StartPageing123.com eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort StartPageing123.com från Mozilla Firefox (FF)

Om ditt Mozilla Firefox har kapats, se till att du tar bort alla tilläggsprogram från Yandex. Radera även StartPageing123 och återställ webbläsarens inställningar enligt nedanstående instruktioner.

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här StartPageing123.com och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av StartPageing123.com. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort StartPageing123.com från Google Chrome

Det räcker inte med att ta vort länken StartPageing123 för att bli av med webbläsarkaparen. Du måste också avinstallera suspekta tilläggsprogram från Yandex för att reparera din dator. Återställ sedan din webbläsare enligt instruktionerna nedan.

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här StartPageing123.com och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av StartPageing123.com. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort StartPageing123.com från Internet Explorer (IE)

 1. Ta bort farliga add-ons
  Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons. Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 2. Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter StartPageing123.com och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable: Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable'
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 4. Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar. Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar
 5. Återställ Internet Explorer
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 6. Välj här Reset.
 7. I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av StartPageing123.com. Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen

Ta bort StartPageing123.com-virus från Microsoft Edge

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör StartPageing123.com vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort StartPageing123.com från Safari

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter StartPageing123.com och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för StartPageing123.com. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med StartPageing123.com registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Julie Splinters
Julie Splinters - Virus-borttagningsspecialist

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Julie Splinters
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk