Allvarlighets skala:  
  (74/100)

SOPA virus. Hur tar man bort? (Avinstallera guide)

| Typ: Program som stjäl

SOPA är ett farligt ransomware-virus, som liknar FBI viruset samt Celas viruset, som visar upp varningsmeddelanden. Detta meddelande påstår att S.O.P.A. organisationen kommer att ta bort den drabbades filer om personen inte betalar för användningen av copyrighted eller illegala filer som blev fundna på datorn. När du är infekterad av SOPA virus, kommer du även bli informerad om att din dator nu är med i en organisations anti-piratkopieringssvart lista och att du kommer att stanna där tills du har betalat 200 dollar eller i euros genom någon betalningsystem. I alla fall, var säker att alla dessa historier angående copyrighted material, barn pornografi eller illegala mjukvaror är påhittade bara för att skrämma dig till att ge bort dina pengar. Förutom, så finns det en ny grej angående medlemmarna i Ukash virus gruppen – Dem kan även kryptera alla dina filer och erbjuda dig att dekryptera filerna om du betalar en avgift. Istället för att falla för denna bluff, så rekommenderar vi dig två saker: Ignorera denna vilseledande larm och ta bort SOPA viruset från dig dator! Notera att du kan behöva återställa ditt system från en backup för att den ska fungera felfritt igen, men det finns vissa speciella tips som du kan använda för att ta bort SOPA-viruset.

Hur kan jag bli infekterad av SOPA-viruset?

Sopa viruset kan enkelt tränga sig in i ditt system, liknande sina föregångare , den kan spamma din email, den kan använda sig av freeware och shareware för sina hemliga infiltrationer. Systemet blir låst så fort användaren startar om sin dator, så det finns ingen chans att du kommer att missa att du har blivit infekterad med SOPA virus. Dessutom, denna ransomware visar sina larm och rapporter någonting som detta:

Stop Online Piracy Automatic Protection System
Your computer is locked!
If you see a warning.txt or warning screen, it means your IP address was included in S.O.P.A. Black List.
One or more of the following items were made from your PC:
1. Downloading or distributing audio or video files protected by Copyright Law.
2. Downloading or distributing illegal content (child porn, phishing software, etc.)
3. Downloading or distributing Software protected by Copyright Law.
As a result of these infringements based on Stop Online Piracy Act (H.R. 3261) your PC and files are now blocked.You can remove your IP from black list and unlock PC and files by paying a fine of 200 (USA and Canada)/200 EUR (via Western Union to other Countries)
(…)
WARNING!!!: If you don’t pay the fine within 72 HOURS at the amount of 200 USD, all your computer data will be erased

Dessutom, SOPA kan kryptera dina filer som finns på offrets dator. Den intressanta delen av detta är att det finns en möjlighet att dekryptera filerna genom att skicka de krypterade filerna till bedragarna. Detta betyder att vi har en överenskommelse med en seriös ransomware, som man måste genast eliminera utan att fördröja. För det, bör du följa dessa steg:

Hur kan jag ta bort SOPA-viruset?

Vissa användare har rapporterat att de hade tillgång till Internet när de hade SOPA-viruset på sina maskiner. Om du är en av dessa personer, ladda ner “STOPzilla” eller “SpyHunter” och kör ett fullskaling scanning med dessa program.

Om du är fullständigt utlåst från att surfa på Internet, så har finns det lite andra tips som kan vara hjälpfulla:

* Användare infekterade med SOPA-viruset har tillgång till andra användare på deras Windows system.Om den av dessa användare har administratörstillgång bör du vara kapabel till att starta ett anti-malware program.

* Försök att neka denna Flash-program för att förhindra denna ransomwares funktioner. För att stänga av denna flashprogram, gå till Macromedia support and välj ‘deny’: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Efter det, kör igång en fullskalig system-scan med ditt anti-malware program.

* Använd Flash Drive metoden:

  1. Ta en annan dator som du laddar ner programmet Reimage med eller annat dylikt programvara.

  2. Uppdatera programmet och stoppa in det i ett USB minne eller en CD.

  3. Under tiden, starta din infekterade dator i ‘Safe Mode’ med kommandotolken and stoppa in USB stickan i den.

  4. Starta om din infekterade dator med ‘Stop Online Piracy Automatic Protection System’ en gång till och kör sedan igång en fullskalig system-scan med Reimage.

Du kan även stöta på¨problem att öppna dina filer på datorn. För att dekryptera filerna, försök att använda en av dessa verktyg: Kaspersky RannohDecryptor eller Kaspersky RectorDecryptor.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.
SOPA virus ögonblicksbild
SOPA virus ögonblicksbild
Källa: https://www.2-spyware.com/remove-sopa-virus.html

Borttagning guider på andra språk