Ta bort viruset Skype (Borttagningsinstruktioner) - uppdaterad feb 2021

av Jake Doevan - - | Typ: Sabotageprogram

Skype viruset är ett farligt program som sprids med enorm hastighet. Viruset kan också kallas Bitcoin eller Bitcoin mining malware. Det används för att kapa offers datorresurser och göra den kapade datorn slö och oanvändbar. Det finns dock andra versioner av Skype viruset som används för att stjäla användares personliga information och känsliga data. Sättet det tar sig in på är genom att försöka övertyga Skype communityt att klicka på en skadlig länk. Det verkar som att metoden fungerat eftersom dess distribution har ökat till över 2000 klick i timmen sedan mitten av april 2013. Det är inte speciellt svårt att märka om din dator blir väldigt långsam och du blivit infekterad med viruset. De flesta anti-virus och anti-spyware program misslyckas dock fortfarande med att upptäcka infektionen. Du bör dock försöka prova att söka igenom ditt system om du behöver rader Skype viruset från din dator.

Hur kan jag bli infekterad med Skype viruset?

Precis som namnet så är det ganska uppenbart att Skype viruset sprids genom Skypes nätverk. Om du vill undvika det så borde du ignorera alla löjliga meddelanden från dina vänner som tex, “’lol is this your new profile pic?’, klicka INTE på några av länkarna som de skickar. Vissa versioner av Skype viruset försöker lura offret att ladda ner en skadlig fil på dennes dator och även köra den. Filen är känd för att använda ett roligt namn, “funnypicture.jpg.exe”, men det kan även finnas andra namn för att försöka lura oerfarna pc användare. Skype virus körs som en hög prioritet, så det är svårt att märka dess installation. Om din dators hastighet minskar drastiskt, så borde du kolla igenom det efter Skype viruset. Vänligen radera detta hot utan någon fördröjning för att undvika framtida problem.

Hur kan jag radera Skype viruset?

Det mest uppenbara tecknet att du är infekterad med Skype viruset är att systemet slöar ner hela datorn. Väntligen sök igenom din dator med SpyHunter 5Combo Cleaner eller ReimageIntego för att söka igenom ditt system efter virus. Dessa program kommer också hjälpa tid att radera infekterade filer (inkluderat de som hörde till Skype viruset) från din dator.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Skype Borttagningsguide för virus:

Ta bort Skype med Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort Skype

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner ReimageIntego eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av Skype

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort Skype med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Skype. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med ReimageIntego och se till att borttagningen av Skype lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Skype och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Jake Doevan
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk