Allvarlighets skala:  
  (98/100)

Ta bort viruset Serpent (Borttagningsguide) - aug 2017 uppdatering

av Alice Woods - - | Typ: Gisslanprogram

Vad vet vi om Serpent ransomware?

Bildexempel på Serpent ransomwareSerpent ransomware infiltrerar datorer med hjälp av ett infekterat MS Office-dokument.

Serpent-viruset är ny medlem i familjen Hades Locker– och Wildfire ransomware. Det visade sig angripa danska datoranvändare. Detta filkrypteringsvirus använder en traditionell infiltreringsmetod – skadliga skräppmejl. Det infekterade mejlet låtsas vara en faktura och innehåller nedladdningslänk till ett MS Office-dokument. Om användaren godkänner att tillåta Makros i detta dokument, kan Serpent ransomware ta sig in i systemet där det placerar sig själv i en ny mapp i filkatalogen %AppData%.

Sedan undersöker viruset om offret kommer från mållandet eller inte. Om offrets IP-adress visar att användaren är från Armenien, Azerbajdzjan, Vitryssland, Georgien, Kirgizistan, Kazakstan, Moldavien, Ryssland, Turkmenistan eller Tadzjikistan, kommer viruset bara att finnas kvar men inte kryptera några filer. Men för de som är från andra länder, kommer att få det svårare. Efter att ha kontrollerat IP-adressen, ansluter Serpent till sin ledningsserver och skickar information om offret – IP-adress och land samt ett unikt hårdvaru- och kampanj-ID.

Sedan genererar servern en RSA-nyckel för att kryptera 876 målfiler. Under datakrypteringen, säkras alla filer av algoritmerna RSA-2048 och AES-256 och får filändelsen .serpent. En dataåterställning utan den nödvändiga dekrypteringsnyckeln är nästintill omöjlig om inte offret har några säkerhetskopior. Ransomware raderar inte bara skuggvolymkopior, utan skriver också över raderad data med hjälp av kommandot Cipher.exe. 

Efter en lyckad datakryptering, planterar Serpent-viruset två filer på skrivbordet – HOW_TO_DECRYPT_YOUR_FILES_[slumpmässiga_3_tecken].html och HOW_TO_DECRYPT_YOUR_FILES_[slumpmässiga_3_tecken].txt. Dessa filer innehåller ransom-meddelanden där offren informeras om att det krävs en särskild Serpent-dekrypterare för att återställa sina filer. Hackarna erbjuder dem en möjlighet att använda dekrypteraren för 0.75 Bitcoins. Men om betalningen inte sker inom sju dagar, ökar priset till 2.25 Bitcoins.

På betalsidan finns detaljerade instruktioner om hur betalningen ska göras. Vi vill dock uppmuntra dig till att inte göra affärer med nätkriminella. Så om du saknar säkerhetskopior ska du ta bort Serpent från din PC. Att betala lösensumman är ingen garanti för att få tillbaka sina filer, så på så sätt riskerar du att förlora både din data och dina pengar. Du kan testa med andra dataåter-ställningsmetoder och vänta medan virusforskare utvecklar en gratis dekrypterare. Följ vårt råd och skanna din dator med Reimage Reimage Cleaner Intego och ta bort Serpent omedelbart.

Serpent ransomware virusSerpent ransomware

Hr sprids detta ransomware?

Serpent ransomware sprids via skräpmejl och deras bilagor. Danska datoranvändare får ett mejl med rubriken ”Sidste påmindelse for udestående faktura 1603750”, vilket informerar om en sista påminnelse på en utstående faktura. Som redan nämnt, innehåller mejlet en nedladdningslänk som uppmanar till att ladda ner ett Word-dokument.

Viruset utlöses så fort offret aktiverar Makros genom att klicka på knappen ”Tillåt innehåll” i det infekterade dokumentet. För att undvika en Serpent-kapning eller annat ransomware, ska du vara försiktig med mottagna mejl. Öppna aldrig några länkar eller ladda ner bifogade dokument. Även filer som ser säkra ut kan bära på ett farligt virus. 

Guide för borttagning av Serpent 

Efter en ransomware-attack, är det många användare som tänker på dataåterställning. Men detta kommer vid ett senare skede. Så länge viruset finns inne i ditt system, är alla försök att återställa dina filer bara slöseri med tid. För att ta bort Serpent, måste du använda ett starkt antivirusprogram såsom Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Installera något av dessa verktyg, uppdatera det och kör en fullständig systemskanning. Om viruset blockerar åtkomsten till programmet eller hindrar dig från att installera det, läs instruktionerna nedan. Där hittar du två olika metoder för att återfå åtkomsten till säkerhetsprogram och fortsätta borttagningen. Dessvärre innebär inte virusborttagningen att dina filer återställs. Men vi har några tips som kan hjälpa dig med att återställa åtminstone några av dina filer. 

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Serpent Borttagningsguide för virus:

Ta bort Serpent med Safe Mode with Networking

Om viruset hindrar dig från att installera eller skanna systemet med ett antivirus- eller antisabotageprogram, vänligen följ instruktionerna för att starta om din enhet i ”Felsäkert läge”. Sedan kan du fortsätta virusborttagningen.

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort Serpent

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage Reimage Cleaner Intego eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av Serpent

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort Serpent med System Restore

Om föregående metod inte fungerade, följ nedasntående metod:

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Serpent. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage Reimage Cleaner Intego och se till att borttagningen av Serpent lyckas.

Bonus: Återställ din data

Guiden ovan ska hjälpa dig att ta bort Serpent från din dator. För att återställa dina krypterade filer, rekommenderar vi dig att använda en detaljerad guide utfärdad av utanvirus.se-säkerhetsexperter

Även om det inte finns någon gratis dekrypterare ännu, ska du inte betala lösensumman! De nätkriminella kan försöka att övertala dig till att betala!  

Om dina filer är krypterade genom Serpent, finns flera sätt att återställa dem

Data Recovery Pro kan hjälpa dig med att återställa filer som har kryperats av Serpent-viruset

Detta professionella verktyg kan hjälpa dig med att återställa åtminstone vissa av de skadade filerna. Programmet skapades för att hjälpa folk att återställa raderade, korrupta och krypterade filer. Följ stegen nedan:

 • Ladda ner Data Recovery Pro;
 • Följ anvisningarna i Installation av Data Recovery och installera programmet på din dator
 • Öppna det och skanna din dator efter filer som är krypterade genom Serpent-ransomware;
 • Återställ dem

Försök att återställa filer krypterade av Serpent ransomware med hjälp av Windows-funktionen ”Återställ från tidigare versioner”

Om funktionen ”Systemåterställning” var aktiverad före ransomware-attacken, kan du försöka att återställa individuella filer genom att följa dessa steg: 

 • Hitta den krypterade filen som du vill återställa och högerklicka på den;
 • Välj “Properties” och gå till fliken “Previous versions”;
 • Här ska du kontrollera varje tillgänglig kopia av filen i “Folder versions”. Välj den version som du vill återställa och klicka på “Restore”.

Dessvärre finns inget verktyg som kan dekryptera filer som har kryperats av Serpent-viruset

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Serpent och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Datoranvändare kan drabbas av olika typer av förluster på grund av cyberinfektioner eller egna misstag. Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption. Det är viktigt att förlita sig på sådan och göra säkerhetskopieringar dagligen eller åtminstone varje vecka.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Alice Woods
Alice Woods

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Alice Woods
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-serpent-ransomware-virus.html
Borttagning guider på andra språk

Din åsikt om Serpent ransomware virus