Allvarlighets skala:  
  (10/100)

Ta bort Searchmarquis.com (Handledning) - uppdaterad feb 2021

av Lucia Danes - - | Typ: Mac-virus

Searchmarquis.com är ett vilseledande tillägg som kan ändra webbläsarinställningar på macOS-enheter

Search Marquis program

Search Marquis är ett webbläsarkapande virus som väljer sin egna motor som standard för att främja sponsrade webbsidor och tjäna pengar på annonsering. Den tillhör gruppen ”Potentially Unwanted Applications” (PUA), Potentiellt Oönskade Applikationer och riktar in sig på Macs med utmärkt precision tack vare tredjeparts appbuntar för Mac. Efter installationen så brukar den ändra inställningarna för sökmotorn, startsidan och nya flikar till https://www.searchmarquis.com.

Senare så kan motorn även lägga till ytterligare webbläsarbaserade program, tillägg eller systemapplikationer för att kontrollera mer av onlinetrafiken och webbläsarfunktioner på enheten själv. Sådana infektioner kan bli kategoriserade som potentiellt oönskade program på grund av den diskreta infiltrationen och de påträngande symptomen, allt från omdirigeringar och popups till installationer av andra oönskade program.

Vidare så börjar Search Marquis-viruset sina skadliga aktiviteter, omdirigering till annonstjänster och pengainsamling genom deras pay-per-click metoder. Webbläsarkaparen planterar kakor i webkäsare för att spionera på användares onlinesessioner och skapa annonser som ser bra ut för offret. Sökmotorn Searchbaron och andra omdirigeringsvirus är en av sidorna som denna PUP är kopplad till så var inte förvånad om du kommer till denna domän efter några få klick. Det finns inget värde i detta så du behöver rensa din maskin ordentligt för att se till att alla spår av potentiellt oönskade program försvinner.

Namn Searchmarquis.com, Search Marquis
Typ Webbläsarkapare
Subtyp Potentiellt oönskade program, webbläsarbaserade hot
Inriktning Mac OS-användare
Symptom Sökmotorn dyker upp på webbläsaren från ingenstans och börjar omdirigera till andra webbsidor eller annonstjänster. Allt extra innehåll som visas upp för dig startar upp popups, banners och annat kommersiellt material. Försök att söka genom denna sökmotor ger bara resultat med mängder av länkar som inte ger något värde eller är användbara
Distribution Gratis eller delade program, osäkrade nätverk för nedladdning av mjukvara, t.ex. peer-to-peer källor kan inkludera PUP som denna webbläsarkapare som en extra nedladdning. Olika främjande annonser kan påstå att den är användbar och till dirigera användare till direktnedladdningar av sökmotorn
Elimination Du kan upptäcka webbläsarkaparen och alla andra falska program relaterade till hotet och ta bort Searchmarquis.com med hjälp att ett antivirusprogram
Reparation Eftersom maskinen kan bli till och med mer påverkad av bakgrundsprocesser och filer i systemmappar borde du förlita dig på verktyg som är kompatibla med operativsystemet och som kan kontrollera eller till och med fixa virusskada. Prova reparationsverktyget ReimageIntego

Search Marquis tillhör kategorin av potentiellt oönskade program eftersom den använder smygtekniker för att komma in i datorers system. Detta hänvisar ofta till programpaket eller webbsidor som saknar säkerhet. När applikationen är på maskinen så kommer de störande aktiviteterna börja.

Dessa är huvudsymptomen av denna skuggiga Searchmarquis.com sökmotor:

 • standardhemsidan, ny flik och sökmotor ändras alla till Search Marquis;
 • alla försök att söka omdirigerar dig till sidor som visar resultat packade med länkar och annat kommersiellt innehåll;
 • verktygsfält, tillägg och annat innehåll installeras utan ditt tillstånd eller din vetskap;
 • annonser dyker upp på sidor de inte ska vara.

Omdirigeringsviruset Searchmarquis.com kanske främjar sig själv som en användbar produkt men fall inte för dessa olika påståenden eftersom du kan bli lurad av utvecklarna. De kanske lägger till ”praktiska funktioner” till webbläsarkaparen som snabb åtkomst till populära nätverk med de riktiga motiven bakom de här programmen att att plantera spårningskomponenter för att samla opersonlig data:

We collect non-identifiable aggregated information (”Non-Personal Information”) about your device and your use of Services. Non-Personal Information which is collected includes: technical information transmitted by your device, your aggregated use of the Service, statistics, type of browser and default search preference, operating system type, language and the time and date you access and use the Service, website which you lead you to the Offer, approximate geographical location, Internet Service Provider (ISP), Internet Protocol address (IP), etc.

Även om den här typen av samlad information kanske verkar oviktigt först så bör du notera att Search Marquis genererar falska erbjudanden baserat på denna data för att få så många klick som möjligt. Klicka inte på annonser från denna kapare eftersom du kan bli omdirigerad till en skadlig webbplats. Search Marquis virusSearch Marquis - en webbläsarkapare som ofta reser genom programvarupaket och osäkrade nätverk

Det finns även ett annat stort problem relaterat till Search Marquis – omdirigeringar. Ständiga omdirigeringar orsakas mest för att ta användaren till en affiliatesida och övertyga denne om att köpa någon meningslös produkt. Ibland kan du dock komma till en potentiellt infektiös sida.

Search Marquis borttagning är ett nödvändigt steg du behöver ta om du vill ha den bästa dator- och surfupplevelsen. Du kan enkelt hitta alla falska program som kan finnas på datorn med hjälp av ett ordentligt anti-malware verktyg. Såklart kan du även välja andra typer av program.

Vi har även försett detaljerade riktlinjer i slutet av den här artikeln som kan hjälpa dig att ta bort Searchmarquis.com från din Mac OS X dator och rensa skadliga modifikationer på webbläsarapplikationer som Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer och Safari. Systemoptimerare och PC reparationsverktyg som ReimageIntego kan hjälpa dig rengöra maskinen ännu bättre genom att fixa virusskador och reparera skadade eller annars påverkade filer.

Skumma nedladdningswebbsidor är aktivt inblandade i affiliate marknadsföring

Teknikexperter från LesVirus.fr konstaterar att webbläsarkapare och andra potentiellt oönskade program troligen infiltrerar sina offer genom källor som inte har skyddet som krävs. Dessa är ofta olika P2P-nätverk som torrents.

Search Marquis PUP

Dessutom är det mycket troligt att falska produkter kommer in i systemet genom gratis programvarupaket. Program som delas gratis online för nedladdnings/installationssyften har inget standard för säkerhet. Det är därför du alltid bör välja Avancerat/Anpassat installationsläge.

Att ha ett ansett antivirusprogram på din maskin kommer göra hälften av säkerhetsjobbet åt dig. Du kan dock inte lämna allting till ett antiskadeprogramsverktyg eftersom du är den som är ansvarig för dina program och din maskins säkerhetsnivå.

Borttagningsguider för webbläsarkaparen Searchmarquis.com

Om viruset Search Marquis har stört dig på det senaste så är det bäst att eliminera det potentiellt oönskade programmet helt och hållet tillsammans med innehållet det har fått in i systemet och webbapplikationer som Google Chrome, Mozilla Firefox och Safari.

Searchmarquis.com-borttagning kan utföras på två olika sätt – genom att följa manuella steg eller genom att ladda ner/installera automatiska produkter. Notera att det senast nämnda är effektivare och kommer låta dig bli klar med hela processen på några få minuter. På så sätt kan du helt rensa din maskin från denna kapare och andra inkräktare.

Om du dock känner dig självsäker och tror att färdigheterna du har inom cybersäkerhet är nog för att bli av med kaparen så kan du ta bort Search Marquis från webbläsare och operativsystemet genom att följa riktlinjerna nedan. Att dubbelkolla är alltid bäst innan du går tillbaka till att använda maskinen som vanligt.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.
Searchmarquis.com ögonblicksbild
Searchmarquis.com ögonblicksbild

Manuell Searchmarquis.com Borttagningsguide:

Ta bort Searchmarquis.com från system med Mac OS X

Du kan rensa Mac OS X från falska produkter som har lagts till av webbläsarkaparen. Använd riktlinjerna nedan för att utföra denna uppgift:

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Searchmarquis.com eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort Searchmarquis.com från Mozilla Firefox (FF)

Mozilla Firefox kan bli rensad från misstänkt innehåll och bli återställd till dess tidigare tillstånd genom att du följer följande steg:

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här Searchmarquis.com och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av Searchmarquis.com. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger
macOSFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Searchmarquis.com från Google Chrome

Om du har upptäckt oförväntade ändringar i din Google Chrome webbläsare kan du eliminera dem genom att utföra uppgifterna som anges här:

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här Searchmarquis.com och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av Searchmarquis.com. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort Searchmarquis.com från Safari

Rensa Safari från suspekt webbläsarinnehåll. Stegen som visas nedan kan hjälpa dig ta bort objekt som tillägg och plugin:

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter Searchmarquis.com och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för Searchmarquis.com. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med Searchmarquis.com registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Lucia Danes
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk