Allvarlighets skala:  
  (10/100)

Ta bort Search Protect

12

Vad är Search Protect?

Search Protect (även känd som Search Protect by Conduit eller SearchProtect) är en väldigt tvivelaktig applikation som skapades av Conduit Ltd. Notera att detta program redan har stämplats som ett potentiellt oönskat program och en webbläsarkapare. Det verkar som att den huvudsakliga anlnedingen till varför säkerhetsexperter har beslutat att göra det är att utvecklarna av detta prorgram är ett tvivelaktigt företag som är ansvarigt för att ha släppt appar såsom ConduitSearch.conduit.com och många andra webbläsarkapare. De presenteras oftast som msökmotorer, men du bör aldrig lita på dem eller använda dem för sökningar. Vi säger detta eftersom de kan ändra ditt Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox eller andra webbläsare för att börja visa dig ändrade sökresultat. Att klicka på dem kan resultera i att du drabbas av Search Protects omdirigeringar till okända webbsidor och andra problem.

Om du redan har upptäckt Search Protect i alla dina webbläsare så ska du ha i åtanke att det bara är ytterligare en skapelse från Conduit som knappast kan ge dig något användbart. Vidare så är denna sökmotor inte bara värdelös, utan kan även lura dig att besöka misstänkta webbsidor eftersom den aktivt används för affilierad marknadsföring och andra tvivelaktiga aktiviteter. Precis som många andra annonsprogram så kan det dessutom börja bevaka dina aktiviteter online och samla in dina söktermer, mest besökta webbsidor, tid du spenderat på dem, etc. Om detta låter bekant så bör du ta bort Search Protect från din dator. För detta så rekommenderar vi starkt att använda ett pålitligt antispionprogram eller annnan säkerhetsmjukvara eftersom det kan försöka ‘skydda’ sig självt om du försöker ta bort det manuellt. För detta rekommenderar vi SpyHunter.

Hur kan Search Protect kapa min dator?

Du kan ladda ner Search Protect medvetet. Vi rekommenderar dock starkt att du inte gör det eftersom du kan lägga märke till diverse problem och strul med det. Vidare så kan ditt system skapas av detta potentiellt oönskade program utan ditt tillstånd. Om din förvalda sökmotor eller startsida har ändrats till Search Protect by Conduit så bör du göra dig av med det DIREKT eftersom denna sökmotor är opålitlig och kan orsaka problem bakom din rygg. Vidare så kan denna applikation precis som Nation Zoom, Sweet-page.com, Aartemis och Delta Homes spridas som ett ytterligare tillägg med diverse gratisprogram (se bilderna 2 och 3 nedan). Om du har tillräcklig uppmärksamhet så kan du förhindra installationen av sånda oönskade tilläg, men du bör vara väldigt uppmärksam när du installerar gratisprogram på din dator. Snälla välj alltid Avancerad eller Anpassad installation av gratisprogrammet. Gör alltid detta när du installerar nedladdningsassistenter, PDF-skapare, videoströmningsmjukvara, etc.

Hur tar jag bort viruset Search Protect från min dator?

Vi har lagt märke till att många internetanvändare som har drabbats av oönskade program hävdar att de har svårigheter att ta bort dem eftersom de använder trick för att skydda sig själva. Det verkar som att även detta program är kapabelt att lägga in sina egna registerändringar, vilket hjälper programmet att dyka upp i systemet igen efter manuell borttagning. För att se till att detta program är helt borttaget så bör du därför skanna din dator med ett välrenommerat antispionprogram. Du kan självklart följa vår guide i flera steg för att ta bort denna jobbiga inkräktare också.

Du kan ta bort Search Protect automatiskt med hjälp av ett av dessa program: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware. Vi rekommenderar dessa applikationer eftersom de enkelt kan radera potentiellt oönskade program och virus med alla deras filer samt relaterade registerändringar.

Vi kan vara anslutna med produkterna vi rekommenderar på sidan. All information finns i vårt Användaravtal Genom att ladda ner någon av Anti-spionprogrammen för att ta bort Search Protect, så accepterar du våran integritetspolicy och våra användarvillkor.
SpyHunter rekommenderas för att avinstallera Search Protect. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren SpyHunter.

Mer information om detta program kan hittas i recensionen av SpyHunter.

Om du beslutat att välja ett annat antispionprogram ska du avinstallera SpyHunter från din dator.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus är det rekommenderade programmet för att avinstallera Search Protect. 

Du bör bekräfta med gratisversionen att man hittar den nuvarande versionen av parasiten.
mer än 40 000 000 nedladdningar!
Alternativ Mjukvara
Malwarebytes Anti Malware
Vi har testat Malwarebytes Anti Malware's effektivitet vid brottagning av Search Protect (2015-05-14)
Reimage
Vi har testat Reimage's effektivitet vid brottagning av Search Protect (2015-05-14)
Search Protect ögonblicksbild
Search Protect ögonblicksbildSearch Protect ögonblicksbildSearch Protect ögonblicksbild
Snabbmeny: Manuell Search Protect Borttagningsguide
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Search Protect från system med Windows 7 / Vista / XP

 • Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs).

Ta bort Search Protect från system med Windows 10 / Windows 8

 • Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program.
Avinstallera Search Protect och relaterade program
 • Leta här efter Search Protect eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 • Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar.
Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall' Ta bort Search Protect från Windows genvägar
 • Högerklicka på genvägen för Mozilla Firefox och välj Properties.
Högerklicka på webbläsarens ikon och välj 'Properties'
 • Gå till fliken för Shortcut och titta i fältet Target. Radera skadliga URL-adresser som är relaterade till ditt virus.
Välj fliken 'Shortcut' och radera 'http://isearch.babylon.com...' eller andra misstänksamma URL-adresser

Upprepa stegen som ges ovan med alla dina webbläsares genvägar, inklusive Internet Explorer och Google Chrome.

WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Search Protect från system med Mac OS X

Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications.

Klicka på 'Go' och välj 'Applications'

Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Search Protect eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash.

Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Search Protect från Internet Explorer (IE)

Ta bort farliga add-ons
 • Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons.
Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 • Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter Search Protect och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable:
Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable' Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
 • Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 • Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar.
Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar Återställ Internet Explorer
 • Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 • Välj här Reset.
 • I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av Search Protect.
Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Search Protect från Mozilla Firefox (FF)

Ta bort skadliga tillägg
 • Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions.
Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 • Välj här Search Protect och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa.
Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
 • Klicka på menyn (övre högra hörnet), välj Options General.
 • Radera här skadliga URL-adresser och skriv in en föredragen webbsida, eller klicka Restore to default.
 • Klicka OK för att spara dessa ändringar.
När du är i fliken 'General' så ska du radera skadliga URL-adresser från sektionen 'Home Page' eller klicka på knappen 'Restore to Default'. Klicka på 'OK' för att spara ändringarna Återställ Mozilla Firefox
 • Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information.
Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 • Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av Search Protect.
Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Search Protect från Google Chrome

Radera skadliga insticksprogram
 • Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions.
Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 • Välj här Search Protect och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa.
Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen Ändra din startsida och föredragna sökmotor om de ändrats av ditt virus
 • Klicka på menyikonen och välj Settings.
 • Leta här efter Open a specific page or set of pages under alternativet On startup och klicka på Set pages.
Efter att ha klickat på menyn och 'Settings', välj $s
 • Du bör nu se ett annat fönster. Radera här skadliga söksidor och skriv in en som du vill använda som din startsida.
Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 • Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search.
När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 • När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn.
Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser Återställ Google Chrome
 • Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 • Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings.
När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 • Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av Search Protect.
Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Search Protect från Safari

Ta bort skadliga tillägg
 • Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences.
Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 • Välj här Extensions och leta efter Search Protect och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem.
Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
 • Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen. Välj här Preferences som den visades tidigare och välj General.
 • Titta här på fältet Homepage. Om det ändrats av Search Protect tar du bort den oönskade länken och skriver in en som du vill använda för dina sökningar. Kom ihåg att inkludera "http://" innan du skriver in adressen för sidan.
När du är i 'General' raderar du skadliga URL-adresser och skriver in ditt önskade domännamn Återställ Safari
 • Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari....
Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 • Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för Search Protect.
Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Komplett borttagning av Search Protect

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med Search Protect registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware.

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Borttagning guider på andra språkGilla oss på Facebook