Ta bort SaveFrom.net helper (Borttagningsinstruktioner) - jan 2021 uppdatering

av Ugnius Kiguolis - - | Typ: Adware

SaveFrom.net helper Borttagningsguide

Vad är SaveFrom.net-viruset?

Varför betraktas Savefrom.net som otillförlitlig?

SaveFrom.net helper

Om du tycker om att ladda ner videos från nätet, kanske du stöter på Savefrom.net. Detta tvivelaktiga program framställs som en nedladdningssida för videos, men många användare har klagat på att sidan inte fungerar överhuvudtaget. Dessutom har vi upptäckt att denna sida marknadsför två potentiellt oönskade program (PUP) – Video Download Pro adware och Savefrom.net.

Det senare är mycket suspekt och påverkar många olika webbläsare – Google Chrome, Yandex.Browser, Mozilla Firefox, Safari, Opera, Chromium och till och med Firefox Mobile. När det har installerats, lägger det till två webbläsartillägg – Chameleon och Savefrom.net.

Även om dessa program är menade att hjälpa dig med att ladda ner videos från nätet gratis, kommer du snart att bli besviken. De verkar vara baserade på en pay-per-click-modell, vilket betyder att de samlar in information såsom din IP-adress, tekniska uppgifter och routerinformation om din PC, sökhistorik etc.

Senare börjar Savefrom.net-annonser att dyka upp. Dessa annonser marknadsför olika shoppingerbjudanden, tredjepartsprogram eller tjänster som tredjeparter föreslår. Detta program har en rad suspekta egenskaper.

Vi har läst igenom dess integritetspolicy och där står det att tredjeprtsannonsörerna ”kan komma att använda allmän information om dina besök på sidan liksom andra sidor i syfte att generera annonser om produkter och tjänster som är av intresse för dig”.” Dessutom ”är det inte säkert att innehållet på tredjepartssidor återspeglar produkter, tjänster och/eller information som har genererats av SaveFrom.”

Sådana här påståenden låter suspekta och ger dig möjligen en hint om att de annonser som du klickar på kan leda dig till webbsidor som inte har något att göra med de erbjudanden som annonserna presenterar.

SaveFrom.net helper

Kan man vara infekterad av detta program utan att känna till det?

Savefrom.net är ett annonsprogram i form av ett webbläsartillägg. is an adware program, which shows up in the form of a browser add-on. Det är identiskt med annonsprogrammet KeepVid.com. Dessa PUPs installeras ofta utan användarens vetskap.

Du undrar säkert hur spionprogrammet SaveFrom kunde ta sig in i din dator utan att du godkänt det. Allmänt sett, sprids detta program ihop med andra gratis- eller spridprogram och det enda sättet att försäkra dig om att du inte installerar några extraprogram är att välja rätt installationsinställningar.

Välj inte installationslägena ”Standard” eller ”Grundläggande” (Eng: ”Default”), då dessa är försök från utvecklarnas sida att lura dig. I form av ”valfria program”, döljer de ofta installationer av annonsprogram, webbläsarkapare, tilläggsprogram eller webbläsartillägg. Om du vill undvika denna typ av program, ska du välja ”Anpassat” (Eng: ”Custom”) eller ”Avancerat” installationsläge, för på så sätt kan du se vilka extraprogram som ingår i programpaketet och avmarkera dessa genom att ta bort bocken i kryssrutan där det står ”Jag godkänner installation av […]” (Eng: ''I agree to install […]'' eller liknande etc.

Borttagning av annonsprogrammet Savefromnet

Det finns många klagomål om Savefrom.net-viruset och många handlar om att användare inte vet hur man avinstallerar det: ”Jag laddade nyligen ner SaveFrom.Net som ska hjälpa till med att spara YouTube-videos på datorn. Så ja, jag sparade min video, men nu vill jag bara bli av med programmet. Men jag vet inte hur! Snälla, kan någon hjälpa mig?”

Detta bevisar att det kan vara rätt svårt för mindre erfarna PC-användare att ta bort annonsprogrammet Savefrom.net på egen hand. Men var inte orolig – du har kommit till rätt ställe för här får du all information du behöver av våra experter om hur du får bort detta program. Du hittar instruktionerna under denna artikel.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell SaveFrom.net helper Borttagningsguide

Ta bort SaveFrom.net helper från system med Windows

Öppna ”Kontrollpanelen” och gå till menyn ”Lägg till/Ta bort program”. Leta sedan efter suspekta program såsom KeepVid, Chameleon, Savefrom.net helper, Savefrom och liknande.Avinstallera dessa omedelbart! 

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera SaveFrom.net helper och relaterade program
  Leta här efter SaveFrom.net helper eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'

Ta bort SaveFrom.net helper från system med Mac OS X

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter SaveFrom.net helper eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort SaveFrom.net helper från Microsoft Edge

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör SaveFrom.net helper vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort SaveFrom.net helper från Mozilla Firefox (FF)

Radera tilläggsprogrammet Savefrom.net helper samt andra webbläsartillägg som du själv inte har lagt till i Firefox

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här SaveFrom.net helper och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av SaveFrom.net helper. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort SaveFrom.net helper från Google Chrome

Öppna Google Chrome och gå till fliken ”Tillägg” i ”Inställningar”. Ta bort Chameleon och Savefrom.net helper. Avinstallera också andra suspekta program om du hittar några.

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här SaveFrom.net helper och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av SaveFrom.net helper. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort SaveFrom.net helper från Safari

Radera tilläggsprogrammen Savefrom.net helper och Chameleon. Avinstallera också andra suspekta program om du hittar några.

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter SaveFrom.net helper och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för SaveFrom.net helper. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med SaveFrom.net helper registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Geniet

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Ugnius Kiguolis
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk