Säkerhetsprogram – en redogörelse

av Ugnius Kiguolis - www - Uppdaterad | Typ: Alla

Säkerhetsprogram är program som är utformade för att utföra särskilda nödvändiga uppgifter för att hålla datorn säker och funktionsduglig. De kan delas in i två huvudsakliga kategorier –  antivirusprogram och antisabotageprogram. Det optimala är att användare har båda typerna på sin dator, eftersom Internet är fullt av olika virustyper. Dessutom har skaparna av antisabotageprogram utvecklats avsevärt och kan nu presentera avancerade produkter, som kan användas istället för antivirusprogram. Dessa program har förmågan att undanröja flera olika typer av sabotageprogram, inklusive spionprogram, annonsprogram, webbläsarkapare, ransomware, trojaner och andra typer av hot.

Allla antispionprogram är utvecklade i samma syfte – de försöker alla att upptäcka och ta bort datorvirus och förhindra att dessa återkommer i framtiden. Däremot har olika antispionprogram olika egenskaper och funktioner. Medan vissa av dem har samma tekniker för att upptäcka och undanröja virus, kan andra vara helt väsenskilda. Sedan kan de också skilja sig åt i hur de löser problem med virusborttagning. Så om du inte vill riskera att hamna i en situation där ditt antispionprogram inte lyckas att upptäcka ett virus, ska du känna till vilka företag som du kan lita på. Slutligen ska du komma ihåg att vissa delar av antispion- och antivirusprogram inte alls är tillförlitliga! Vissa säkerhetsprogram använder tivelaktiga spridningsmetoder, misslyckas med att upptäcka och ta bort skadliga filer, orsakar allvarlig systemtröghet och andra problem. Vi rekommenderar INTE att du köper eller använder sådana program.  

2spywares avsnitt om programvaror innehåller många recensioner av olika säkerhetsprogram. Där kan du hitta detaljerade guider för antispionprogram, antivirusprogram och andra program, som du kan ladda ner från nätet. Huvudsyftet med detta avsnitt är att introducera människor till de mest tillförlitliga antispionprogrammen som finns på marknaden idag och hjälpa dem att välja rätt produkt. All information som finns i detta avsnitt är utarbetad med hjälp av 2spyware forskningsgrupp. Precis som borttagningsguider för sabotageprogram, skrivs programrecensioner efter det att forskningsgruppen har installerat ett program på flera datorer och testat det på olika typer av virus. Avsnittet om programvaror syftar också till att hjälpa dig med att undvika farliga produkter, som lanseras endast för att tjäna pengar. 

Din uppmärksamhet bör riktas åt rekommenderade antispionprogram som anses vara de mest effektiva. De har fått bäst resultat eftersom de har den mest effektiva skannern, kortast skanningtid, starkast förmåga att ta bort virus och förhindra att virus återkommer i framtiden. Alla detaljer finns i respektive recension. Där kan du också hitta jämförelser med andra program och installations-/borttagningsinstruktioner som är tänkta att spara tid åt användare när de vill byta från ett säkerhetsprogram till ett annat. Om du har ont om tid, kan du alltid läsa den korta versionen av våra programrecensioner på jämförelsesidan. 

Senaste programrecensioner

Information uppdaterad: 2016-10-25

Läs på andra språk