Allvarlighets skala:  
  (10/100)

Ta bort Targeted-annonser

12

Vad är ´Riktade annonser´?

Riktade annonser är kommersiella popup-annoser som kan börja förfölja dig när du surfar på webben. Om du lägger märke till att du, oavsett vilken webbläsare du använder, konstand förföljs av specifika popup-notifikationer så bör du kolla din PC efter annonsapplikationer. I de flesta fall så sprids sådana program med hjälp av metoden ´bundling´. De infiltrerar datorer i form av en add-on, tillägg, verktygsrad eller insticksprogram för webbläsare. Vi måste säga att personerna som skapar dem har blivit väldigt aggressiva under den senaste tiden och har börjat sprida sådana potentiellt oönskade program så aktivit att nästan alla nedladdningar kan leda dig till ett virus med riktade annonser. När ett potentiellt oönskat program installeras på din dator så kan det genomföra diverse systemmodifikationer. Du kan upptäcka att alla dina webbläsare har kapats och att din startsida eller förvalda sökmotor har ändrats utan ditt tillstånd. När denna process är genomförd så kan du börja lägga märke till irriterande popup-annonser medan du surfar. Ibland kan de rapportera om rabatter, ibland erbjuder de gratis uppdateringar. Det viktigaste är att dessa riktade annonser kan se väldigt lockande ut, och du måste vara väldigt ovaksam för att itne se dem när du besöker dina favoritsidor. Detta eftersom nästan varje annonsprogram sprids i ett paket med spårningscookies som är kapabla att bevaka folks surfning och samla in information om deras mest besökta webbsidor, hur mycket tid som spenderas på dem, data som skrivs in, etc. Dessutom så har deras utvecklare även samlat in folks email-adresser, datorns geografiska plats och liknande data. Snälla var försiktig med Riktade annonser eftersom du aldrig kan veta vad som marknadsförs med dem. För att undvika Riktade annonsers omdirigeringar till misstänkta webbsidor så bör du undvika dessa notifikationer.

Hur kan Riktade annonser kapa min dator?

Som vi redan nämnt så orsakas Riktade annonser mestadels av program som stämplats som webbläsarkapare, annonsprogram och potentiellt oönskade program. Sådana program installeras vanligtvis på folks system utan deras vetskap eftersom de lagts till i många olika gratisprogram och spridprogram som ´valbara komponenter´. När du försöker undvika dem så ska du vara väldigt försiktig när du laddar ner gratisprogram så som nedladdningsassistenter, PDF-skapare, videoströmningsmjukvara och liknande applikationer eftersom de kan lura dig till att ladda ner misstänkta add-ons och tillägg för webbläsare. Så fort som de laddas ner så kan de modifiera alla dina webbläsare och seda börja bevaka dina aktiviteter på webben. Detta kan leda till aggressiv annonsering som mestadels används för affilierad marknadsföring. För att undvika annonsprogram så bör du alltid välja Anpassad eller Avancerad installation när du installerar gratisprogram på din dator. När du gjort det så ska du se till att avbocka alla alternativ som frågar om du vill installera ´valbara komponenter´ på din dator. Om detta redan skett så bör du följa guiden nedan. Den kommer hjälpa dig att fixa din dator och bli av med riktade annonser för gott.

Hur tar jag bort Riktad annonseringsvirus?

Om Riktade annonser stör dig så bör du skanna din dator med ett av de antiskadeprogram som ges nedan. De kommer hjälpa dig att hitta alla misstänkta program som gömmer sig i din PC. Självklart så kan du göra det manuellt också. Den metoden kräver dock mer kunskap om datorer och deras struktur. Om du väljer den manuella borttagningsmetoden så ska du se till att genomföra varje steg i rätt ordning. Du bör även ha i åtanke att du inte bara kommer behöva ta bort ´Targeted ads´ eller ´Riktade annonser´, utan alla saker som har ‘coupon’,’sale’, ‘save’, ‘conduit’, ‘yontoo’, ‘search’ och liknande termer i sina namn.

Du kan ta bort Targeted automatiskt med hjälp av ett av dessa program: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware. Vi rekommenderar dessa applikationer eftersom de enkelt kan radera potentiellt oönskade program och virus med alla deras filer samt relaterade registerändringar.

Vi kan vara anslutna med produkterna vi rekommenderar på sidan. All information finns i vårt Användaravtal Genom att ladda ner någon av Anti-spionprogrammen för att ta bort Riktade annonser, så accepterar du våran integritetspolicy och våra användarvillkor.
SpyHunter rekommenderas för att avinstallera Riktade annonser. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren SpyHunter.

Mer information om detta program kan hittas i recensionen av SpyHunter.

Om du beslutat att välja ett annat antispionprogram ska du avinstallera SpyHunter från din dator.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus är det rekommenderade programmet för att avinstallera Riktade annonser. 

Du bör bekräfta med gratisversionen att man hittar den nuvarande versionen av parasiten.
mer än 40 000 000 nedladdningar!
Alternativ Mjukvara
Malwarebytes Anti Malware
Vi har testat Malwarebytes Anti Malware's effektivitet vid brottagning av Riktade annonser (2014-12-02)
Reimage
Vi har testat Reimage's effektivitet vid brottagning av Riktade annonser (2014-12-02)
Riktade annonser ögonblicksbild
Riktade annonser ögonblicksbild
Snabbmeny: Manuell Targeted Borttagningsguide för annonser
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Targeted från system med Windows 7 / Vista / XP

 • Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs).

Ta bort Targeted från system med Windows 10 / Windows 8

 • Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program.
Avinstallera Targeted och relaterade program
 • Leta här efter Targeted eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 • Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar.
Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Targeted från system med Mac OS X

Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications.

Klicka på 'Go' och välj 'Applications'

Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Targeted eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash.

Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Targeted från Internet Explorer (IE)

Ta bort farliga add-ons
 • Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons.
Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 • Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter Targeted och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable:
Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable' Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
 • Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 • Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar.
Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar Återställ Internet Explorer
 • Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 • Välj här Reset.
 • I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av Targeted.
Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Targeted från Mozilla Firefox (FF)

Ta bort skadliga tillägg
 • Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions.
Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 • Välj här Targeted och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa.
Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla Återställ Mozilla Firefox
 • Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information.
Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 • Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av Targeted.
Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Targeted från Google Chrome

Radera skadliga insticksprogram
 • Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions.
Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 • Välj här Targeted och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa.
Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 • Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search.
När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 • När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn.
Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser Återställ Google Chrome
 • Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 • Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings.
När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 • Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av Targeted.
Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Targeted från Safari

Ta bort skadliga tillägg
 • Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences.
Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 • Välj här Extensions och leta efter Targeted och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem.
Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons Återställ Safari
 • Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari....
Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 • Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för Targeted.
Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Komplett borttagning av Targeted ads

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med Targeted registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware.

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Borttagning guider på andra språkGilla oss på Facebook