Allvarlighets skala:  
  (36/100)

Reveton Trojan. Hur tar man bort? (Avinstallera guide)

| Typ: Trojaner

Reveton Trojanen (du kan också hitta den under namnet Trojan:Win32/Reveton.A) är ett skadligt program, av typen Ransomware, som presenterar sig för offret igenom ett fönster som säger sig vara ifrån Federal Bureau of Intelligence (FBI), Canadian Security Intelligence Service (CSIS) eller annan känd organisation. När detta händer så brukar programmet ‘låsa’ offrets dator och kräver pengar för att offret ska få tillgång till den igen. För att offret ska känna sig hotad att göra detta så påstår viruset att ‘Din dator är blockad på grund av åtminstonde en av anledningarna nedanför’ och säger att du har spridit eller kollat på upphovsrättsskyddat material eller gjort andra grejer som är olagliga. Om du får upp ett sånt här meddelande rekommenderar vi att ni aldrig under några omständigheter ska betala “böterna” som Reveton trojanen agressivt försöker få dig att betala. Istället för att ge pengar till bluffarna, ta bort Trojan:Win32/Reveton.A utan att dröja.

VILKA TECKEN FINNS PÅ INFEKTION AV REVETON TROJANEN?

I de flesta fallen så sprider sig Reveton trojanen igenom Citadel botnet, som kan planteras i program som verkar vara säkra. Så fort den körs så tar denna scamware kontrollen över webläsaren och utför sin egen skadliga process som leder offret till flera omdirigeringar och en långsammare dator. Denna trojan är ett stort hot mot användarens personliga information som sparas på datorn för den kan även användas som en bakdörr. Med hjälp av dem så kan hackare få tillgång till en påverkad dator och läsa av internet aktiviteter eller stjäla personlig information.

HUR TAR MAN BORT REVETON TROJANEN?

För att ta bort trojanen, kör en full systemskanning med ett välkänt anti-malware program, Reimage eller Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner. Om du inte kan starta anti-spyware programmet så kan du följa dessa steg:

  1. Få tillgång till en annan maskin och använd den för att ladda ner Reimage eller ett annat trovärdigt program.
  2. Uppdatera programmet och lägg den på en USB sticka eller en CD skiva.
  3. Under tiden, starta om den infekterade maskinen i felsäkert läge med kommandotolk och stoppa in USB minnet eller skivan i den.
  4. Starta om den infekterade datorn en gång till och kör en full systemskanning.
Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.
Källa: https://www.2-spyware.com/remove-reveton-trojan.html

Borttagning guider på andra språk