Allvarlighets skala:  
  (99/100)

Ta bort viruset Red Cerber (Gratis Instruktioner) - Dekrypteringsmetoder inkluderade

av Julie Splinters - - | Typ: Gisslanprogram

Red Cerber fortsätter att sprida panik på nätet

Red Cerber-viruset är den senaste versionen av det ökända Cerber ransomware som vållade stor skada under hela 2016. Utvecklarna av detta destruktiva krypteringsvirus har redan lyckats att lansera fem versioner av detta näthot . Cerber 5.0.1 är den senaste versionen. Alla versioner bär på sina unika egenskaper. Ransom-meddelandet är dock nästan detsamma för samtliga versioner. De äldre varianterna tenderade att radera skuggvolymkopior, vilka utgör det sista hoppet om dataåterställning för de användare som inte har säkerhetskopierat sin data. Den senaste versionen har några förändringar, varav en är att ransom-meddelandets instruktioner är skrivna på en röd bakgrund istället för en grön. Om du har drabbats av Red Cerber, ta det lugnt och koncentera dig på att ta bort viruset. 

Om vi blickar bakåt på Cerbers historia, kommer kanske ett fåtal ihåg rapporterna om ett sabotageprogram som angrep endast vissa länder. Originalversionen innehöll brister som begränsade Cerbers funktioner. Det behövde starta om en dator för att kunna utföra sin kryptering. Men det dröjde inte länge innan bedragarna kunde utveckla viruset i rasande takt. De sökte efter olika kanaler och tekniker för att öka detta destruktiva virus trafik. Det utnyttjade till och med sårbarheter i webbläsare för att infektera datorer . En senare version bombade användare med falska mejl om kreditkort. 

 Red Cerber ransom note

I jämförelse med andra hot, är den huvudsakliga förändringen i Red Cerber dess uppmaning att radera skuggvolymkopior , dessa som utgör chansen att återställa förlorade filer efter en systemkrasch eller annan oväntad dataförlust. Trots denna strimma av hopp, utgör Cerber fortfarande en dekrypteringsutmaning för virusforskare. Sedan originalversionen kom ut, har IT-experter lyckats att utveckla ett dekrypteringsprogram, men endast för denna originalversion; de senare versionerna kan fortfarande inte dekrypteras. 

Vidare, innehåller Red Cerber ransomware en programmerad kod för att kryptera specifika mappar och filer. Bedragarna har ändrat antalet krypterbara filändelser genom att exkludera följande filändelser: .bat, .cmd, .com, .cpl, .exe, .hta, .msc, .msi, .msp, .pif, .scf, .scr och .sys. Även om viruset behöll en kod för .doc-filer, la det till ytterligare filformat till listan med totalt 493 krypterbara filändelser. Sammanfattningsvis ska du ta bort Red Cerber omedelbart. 

Hur sprids viruset? 

Bedragarna har funnit nya metoder för att infektera så många användare som möjligt. Skräppost är den vanligaste metoden för att sprida Red Cerber. Det handlar ofta om ett falskt mejl om en betalningspåminnelse från en vanlig mejladress som ser ut att komma från en kvinna. Man behöver inte vara språkexpert för att snabbt se att mejlet innehåller uppenbara fel såsom stav- och tryckfel, vilka är vanliga när det kommer till ransomware-skräppost . Sedan stämmer inte mejlpersonen överens med referenserna som anges i mejlets innehåll. Vidare, sprids viruset med hjälp av exploit kits, mer specifikt RIG och Nemucod . Dessa kan ligga gömda på korrupta webbsidor, såsom illegala fildelningssidor. Tänk på att Flash Player ofta utnyttjas för att sprida ransomware, så även Red Cerber. 

Är det möjligt att ta bort Red Cerber?

Om du vill göra en fullständig borttagning av Red Cerber-viruset, ska du installera ett antispionprogram såsom Reimage eller Malwarebytes. Glöm inte att uppdatera dem före användning. Det är möjligt att viruset försöker att blockera borttagningen. Då ska du använda dig av följande instruktioner. Tänk på att Red Cerber måste vara helt borttaget innan du kan påbörja en dataåterställning. 

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Manuell Red Cerber Borttagningsguide för virus:

Ta bort Red Cerber med Safe Mode with Networking

I vissa fall av Cerber-infektioner, ändrar viruset systemfunktioner vilket begränsar användningen av enheten. Om du upplever problem med att ladda ner program, starta om datorn i ”Felsäkert läge med nätverk”.

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort Red Cerber

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av Red Cerber

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort Red Cerber med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Red Cerber. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage och se till att borttagningen av Red Cerber lyckas.

Bonus: Återställ din data

Guiden ovan ska hjälpa dig att ta bort Red Cerber från din dator. För att återställa dina krypterade filer, rekommenderar vi dig att använda en detaljerad guide utfärdad av utanvirus.se-säkerhetsexperter

Om dina filer är krypterade genom Red Cerber, finns flera sätt att återställa dem

Använd programmet Data Recovery Pro

Även om det bästa sättet att dekryptera filer är att ha den personliga nyckeln, kan du ändå ge detta program en chans. 

 • Ladda ner Data Recovery Pro;
 • Följ anvisningarna i Installation av Data Recovery och installera programmet på din dator
 • Öppna det och skanna din dator efter filer som är krypterade genom Red Cerber-ransomware;
 • Återställ dem

ShadowExplorer – den enda chansen att återställa filer?

Skuggvolymkopior är en av huvudmetoderna för att återställa förlorade eller skadade filer, så länge de inte redan har raderats. Så om viruset inte har raderat dessa, har du en chans att få tillbaka dina filer.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Red Cerber och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Om utvecklaren

Julie Splinters
Julie Splinters - Virus-borttagningsspecialist

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Julie Splinters
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-red-cerber-ransomware-virus.html

Borttagning guider på andra språk