Allvarlighets skala:  
  (99/100)

Ransom32 ransomware. Hur tar man bort? (Avinstallera guide)

av Alice Woods - - | Typ: Program som stjäl

Beskrivning av gisslanprogrammet Ransom32 virus :

Ransom32 är ett väldigt farligt virus, och du bör göra allt för att förhindra att det infekterar dig. Detta PC-hot är skrivet i Javascript, och detta är något nytt i virusens värld. Detta skadliga datorhot kan inte bara infektera Windows, utan även Linux och Mac OS. Den skadliga filen väger in på runt 22MB och kan extrahera sig själv utan användarens tillåtelse. När det skadliga programmet startas placerar det sina filer i denna mapp:

C:\Users\User\AppData\Roaming\Chrome Browser

Därefter placerar det en genväg vid namn ChromeService i Startmenyn. Att klicka på denna genväg, som ser ut som en vanlig genväg för webbläsaren Chrome, startar det farliga mjukvarupaketet NW.js, som krypterar personliga filer på offrets dator.

Så vitt vi vet rör detta virus inte filerna som ligger i dessa mappar:

\winnt, \windows, \boot, \tmp, \temp, \recycle.bin, \programdata.

Ransom32 kan infektera och låsa filer av följande typer och ändelser:

.jpg ,.jpeg,.tif ,.gif ,.png ,.bmp ,.3dm, .raw ,.max ,.accdb ,.db ,.dbf ,.mdb ,.pdb ,.sql,.wma ,.ra ,.avi ,.mov, .3g2, .mp4 ,.3gp ,.mpeg, .asf ,.asx,.pdf ,.xls and many many more.

Kom ihåg att du inte kommer kunna öppna, använda eller på annat sätt få åtkomst till dina filer efter att detta virus har krypterat dem. Ransom32 hotar och uppmanar dig att betala en lösensumma via betalningssystemet bitcoin för att få avkrypteringsnycklen. Vi rekommenderar inte att du betalar denna lösensumma, eftersom man i de flesta fall inte får tillbaka sina filer ändå. Tänk på saken – vill du även drabbas av finansiell förlust? Detta virus har redan förstört dina filer! Om du märker att du inte kan öppna dina filer eller om du ser att Ransom32 redan har lämnat sitt skrämmande meddelande med en förklaring av vad som hänt med din dator, bör du ta bort detta hot OMEDELBART. För detta råder vi dig att använda SpyHunter eller ett annat välrenommerat antiskadeprogram.

Ransom32 infection

Intressant faktum: Ransom32 låter dig bli dess medbrottsling

Detta är ett ovanligt faktum om gisslanprogrammet Ransom32 virus. Det låter dig gå med i ett samarbetsprogram. Ransom32 låter dig bli en cyberbrottsling om du har en bitcoin-adress. Detta skadliga hot låter folk sprida viruset och ber endast om en andel på 25% av vad offren betalar. Det är en hemsk teknik för att sprida viruset med hjälp av giriga personer.

Hur är det möjligt att infekteras av viruset Ransom32?

Viruset Ransom32 sprids precis som majoriteten av alla gisslanprogram – via infekterade e-postmeddelanden. Det huvudsakliga rådet för att hålla sig borta från detta skadliga virus är att hålla sig borta från brev från okända avsändare – du bör aldrig öppna dem, och du ska framförallt inte öppna eller ladda ner filer som är bifogade med dem. Detta gisslanprogram fungerar som en trojan. Det kan alltså låtsas vara en säker fil, trots att den innehåller giftiga komponenter som kan göra att du förlorar din personliga data för gott. Detta virus kan dock även spridas via skadliga webbsidor på internet, så du bör inte surfa på osäkra domäner.

Om du vill ta bort hotet Ransom32 manuellt ska du fortsätta till sida 2.

Hur raderar jag viruset och får tillbaka mina filer?

Gisslanprogram kan tas bort manuellt, men om du är en oerfaren användare råder vi dig inte att göra det. Du kanske av misstag missar infekterade filer som kan orsaka skada i ditt system. Du hittar den manuella borttagningsguiden nedan, men vi råder dig starkt att istället använda ett kraftfullt, automatiskt program för borttagning av skadeprogram.

För att få tillbaka alla dina filer måste du ha en kopia av dem förvarad på en extern disk. Om du inte har en sådan backup är det nästan omöjligt att få tillbaka filerna. Du kan prova på ett av följande avkrypteringsverktyg för att åtminstone rädda en liten del av datan:

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Manuell Ransom32 Borttagningsguide för virus:

Ta bort Ransom32 med Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort Ransom32

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av Ransom32

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort Ransom32 med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Ransom32. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage och se till att borttagningen av Ransom32 lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Ransom32 och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes

Om utvecklaren

Alice Woods
Alice Woods

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Alice Woods
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-ransom32-ransomware.html

Borttagning guider på andra språk