Allvarlighets skala:  
  (15/100)

Rankings-analytics.com referral spam. Hur tar man bort? (Avinstallera guide)

av Jake Doevan - - | Typ: Sabotageprogram

Varför drabbas jag av Rankings-analytics.coms referensspam?

Rankings-analytics.com referensspam är det senaste problemet för webmasters, ägare av webbsidor och admins. Genom att besöka sidor med hjälp av referensspam vill spammarna få sina domäner att dyka upp i Google Analytics och lura deras admins att besöka dem. I utbyte mot detta försöker de marknadsföra dessa sidor och öka deras rank i Google-sökningar. Denna teknik är känd som referensspamindexering och blackhat SEO. Vilka är de huvudsakliga problememn som orsakas av Rankings-analytics.com referensspam? Om du är en som förlitar dig på data från Google Analytics när du försöker förbättra din sida kan du finna det svårt att behandla denna data rätt. Referensspam kan enkelt påverka en webbsidas avvisningsfrekvens och följande sektioner: Publik, Förvärv, Beteende, etc. Att klicka på sådana spam-URL:er kan även vara farligt, eftersom det inte finns några garantier för att alla webbsidor som använder sig av sådana tekniker är säkra. Om du har besökt sådana referenser under en tid kan det vara en bra idé att skanna din dator med ett pålitligt antispionprogram och se till att din dator är fri från virus.

Dessvärre har referenser som Rankings-analytics.com inget att göra med din webbsida. Som du kanske redan förstått är deras mål att öka besökartrafik till specifika webbsidor och nå högre positioner på Googles sökningar. Efter lite efterforskningar har vi lyckats ta reda på att denna domän tillhör SEMALT. Vi kan inte hävda att detta marknadsföringsföretag är opålitligt, men dess affärsmetoder där de samlar trafik med hjälp av referensspam är rätt misstänkt.

Rankings-analytics.com referral spam

Att förebygga referensspam på din webbsida:

Om du har varit drabbat av Rankings-analytics.com referensspam under en tid kanske du tror att en undantagslista för referenser kommer fixa ditt problem. Detta alternativ kan dock endast hjälpa dig att ta bort denna referens från din statistik och överföra din spam till direkt trafik, vilket kan leda till ytterligare problem när du försöker se skillnaden mellan riktig trafik och spam. För att verkligen stoppa exclusion list referensspam måste du skapa ett exkluderingsfilter och blockera spam med filen .htaccess. Hur gör man det? Gå till nästa sida för att se hela den guide som behövs för att fixa ditt problem med referensspam.

Hur blockerar jag Rankings-analytics.coms referenstrafik?

Om du trodde att Rankings-analytics.com är en sida som är värd att besöka så har du precis gjort spammarna som är ansvariga för denna referensspam väldigt glada. Dessvärre finns det inga garantier för att alla referenser är harmlösa, så du bör skanna din dator med ett antispionprogram och se till att maskinen är fri från virus. För detta rekommenderar vi att du använder Reimage eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes. För att stoppa Rankings-analytics.com referensspam i Google Analytics, vänligen följa dessa steg:

Hur man blockerar Rankings-analytics.com referensspam i Google Analytics

Steg 1: Stoppa Rankings-analytics.com referensspam genom att skapa ett exkluderingsfilter

  1. Öppna ditt Google Analytics-konto. Gå till AdminAlla Filter.
  2. Klicka på knappen Lägg Till Filter och ange Rankings-analytics.com som Filternamn.
  3. Välj nu Anpassat i sektionen Filtertyp och sätt Kampanjläge i Filterfältet. Avslutningsvis lägger du till Rankings-analytics.com i Filtermönstret.
  4. Klicka Spara för att spara ändringarna.

Steg 2: Blockera Rankings-analytics.com referensspam med hjälp av filen .htaccess.

  1. Hitta din .htaccess-fil.
  2. Lägg till koden som tillhandahålls nedan:

## SITE REFERRER BANNING
RewriteCond %{HTTP_REFERER} Rankings-analytics\.com [NC,OR]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} Rankings-analytics\.com
RewriteRule .* – [F]

Om du inte vet hur man kommer åt .htaccess-filen, följ dessa steg:

  1. Logga in i cPanel och gå til sektionen Filer. Här väljer du ikonen Filhanterare.
  2. Bocka nu i alternativet Dokumentrot för, välj ditt domännamn och klicka Kör. Varning! Se till att bocka i Visa Gömda Filer.
  3. Vänta på en ny flik eller nytt fönster och hitta .htaccess-filen. Högerklicka på den och välj Kodredigering.
  4. Kopiera och klistra nu in koden som ges ovan och klicka Spara Ändringar.
Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Om utvecklaren

Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Jake Doevan
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-rankings-analytics-com-referral-spam.html

Borttagning guider på andra språk