Allvarlighets skala:  
  (12/100)

Ta bort QSearch (Gratis Instruktioner) - Borttagningsguide

av Olivia Morelli - - | Typ: Mac-virus

QSearch är ett webbläsarkapningsprogram som riktar in sig på Mac dataanvändare och kapar populära webbläsare

QSearch Webbläsarkapare

QSearch är beskriven som en webbläsarkapare som är skapad för endast Mac-enheter. Webbläsare den är mest inriktad på är Google Chrome, Mozilla Firefox och Safari. Men det betyder inte att det potentiellt oönskade programmet inte kan förekomma på andra webbläsare. QSearch viruset är säkerligen inte en applikation du bör ha på din Mac-dator. Efter att den i hemlighet laddas ner från sekundära källor, eller om användare själv laddar ned plugin programmet som är relaterat till webbläsarkaparen, så ändrar rogue appen standardsökmotorn till qsearch.cc eller analytics.qsearch.cc. Dessutom modifierar den huvudsidan, URL:en på ny flik och andra sektioner av den kapade webbläsaren som låter programmet skapa tvivelaktig aktivitet såsom omdirigering till utvecklarsponsrade webbsidor som främjar oseriösa produkter via pop-upp annonser och utger tvivelaktiga sökresultat.

Namn QSearch
Typ Webbläsarkapare
Sub-typ Potentiellt oönskat program 
OS infekterade Mac datorer är huvudmålet för den här rogue appen
Kapade webbläsare Mest Chrome, Safari, Firefox
Sökmotor Viruset omdirigerar till qsearch.cc
Distributionskällor Mjukvarupaket. Den originella webbsidan erbjuder även nedladdning
Upptäckt av viruset och fixering av virusskadan SpyHunter 5Combo Cleaner kan hjälpa dig upptäcka webbläsarkaparen. När du är klar med den fulla systemskanningen och eliminationen av de infekterade filerna, fixa virusskador med ReimageIntego

QSearch är kallad en webbläsarkapare av den anledningen att det är kapabel av att kapa den inriktade webbläsaren och ändra standardsökmotorn. När standardmotorn har ändrats måste användare använda den var gång sökförfrågningar genomförs. I vissa fall kan det leda till vilseledande sökresultat och information.

Om du vill bli av med QSearch viruset från dina webbläsare, såsom Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Internet Explorer eller Microsoft Edge, borde du omedelbart vidta åtgärder. Om du  vill att processen ska vara enkel så kan du använda ett verktyg som SpyHunter 5Combo Cleaner för att upptäcka allt potentiellt oönskat innehåll på din Mac-dator. Bli dessutom av med virusskada, till exempel förstörda filer, med ReimageIntego.

Ett annat sätt att ta bort QSearch är att använda den manuella steg-för-steg guiden som du kan hitta nedan under artikeln. Men se dock till att du följer vart steg ordentligt, för annars kanske du inte lyckas genomföra eliminationen och webbläsarkaparen kanske förnyar sig själv nästa gång du startar webbläsaren.

QSearch är definitivt inte en applikation som kommer hjälpa dig. Även om vissa webbläsarkapare också erbjuder praktiska funktioner såsom snabb tillgång till de mest besökta webbsidorna (t.ex Facebook, Twitter, Youtube) så är det bara ett sätt att attrahera ytterligare användare som då använder den främjade applikationen och behåller den på datorn. 

Fortsatt så kan QSearch skapa misstänkta omdirigeringar till oönskade och kanske skadeprogramsrelaterade webbsidor. Du borde vara mycket försiktig medan du är infekterad av det här potentiell oönskade programmet för annars kanske du landar på en farlig webbsida och installerar ett ransomware virus eller en trojanhäst på din dator utan att ens märka det. 

En annan sak som QSearch mycket troligen kommer göra är att samla opersonlig information relaterad till användarens surfvanor, upplevelser och historik. Sådan information inkluderar vanligtvis mest besökta webbsidor, klickade länkar, sparade bokmärken och annan relevant information som delas med av till utomstående för att generera ytterligare inkomst.

QSearch PUPQSearch är en webbläsarkaparapp som kan uppstå på vilken webbläsare som helst, såsom Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari och Microsoft Edge

Webbläsarkapare har flertal distributionstekniker utvecklade 

Om en webbläsarkapare har kommit in i systemet så har du troligen gjort ett misstag någonstans medan du använde webbläsaren. Enligt dataexperter från webbsidan Virusai.it, så är användares oförsiktighet huvudproblemet som låter webbläsarkapare och liknande applikationer tyst smyga sig in på datorn.

Mest är webbläsarkapare program levererade tillsammans med annan mjukvara som du laddar ner från osäkra och tredjepartswebbsidor. Istället för att bara acceptera standardinställningarna bör du välja det Anpassade/Avancerade läget så att du har koll på och kan kontrollera vad du laddar ner och välja bort objekt du inte vill installera.

En annan teknik som är väldigt populär bland PUP-utvecklare är att injektera skumma komponenter i länkar eller pop-upp annonser. När användaren trycker på sådant innehåll blir användaren omdirigerad till en infekterad webbsida och ibland börjar till och med nedladdningsprocessen av en rogue app. Håll dig undan från tveksamma webbsidor så mycket som det går.

QSearch kan bli borttaget med automatiska verktyg eller steg-för-steg riktlinjer

Du borde ta bort QSearch så fort du upptäcker att din dator har blivit infekterad av den. Om du har tänkt att utföra processen själv så se till att du har färdigheterna för är klara av det. Öppna alla webbläsare på din Mac-dator och se till att de inte har något webbläsarkapare-relaterat innehåll. Om de har några rogue komponenter, se till att du noggrant städar alla webbläsarapplikationer såsom Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Microsoft Edge eller Internet Explorer för att bli av med viruset.

Men om du inte är säker på att dina färdigheter inom data och viruselimination är nog så bör du lämna jobbet till ett ansett anti-malware verktyg. Utförandet av QSearch-borttagning behöver inte vara svårt alls om du använder dig av pålitliga program. Kom ihåg att allt misstänkt innehåll behöver bli eliminerat från alla olika platser i din dator, annars kan webbläsarkaparen förnya sig själv vid nästa start.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell QSearch Borttagningsguide:

Ta bort QSearch från system med Mac OS X

Om du har upptäckt webbläsarkaparen på din Mac dator, använd dessa instruktioner för att bli av med det potentiellt oönskade programmet från maskinen:

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter QSearch eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort QSearch från Internet Explorer (IE)

Bli av med allt rogue-relaterat innehåll som du har hittat i din Internet Explorer webbläsare. Om du behöver hjälp, ta en titt på dessa instruktionssteg:

 1. Ta bort farliga add-ons
  Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons. Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 2. Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter QSearch och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable: Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable'
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 4. Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar. Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar
 5. Återställ Internet Explorer
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 6. Välj här Reset.
 7. I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av QSearch. Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen

Ta bort QSearch från Microsoft Edge

Ta bort alla misstänkta komponenter som tillägg, add-ons och plugin från din Microsoft Edge webbläsare genom att följa dessa steg:

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör QSearch vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort QSearch från Mozilla Firefox (FF)

Om du har sätt ändringar på din webbläsares hemsida, URL i ny flik och standardinställningarna på sökmotorsektioner kan du återställa dem med hjälp av den här guiden:

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här QSearch och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Klicka på menyn (övre högra hörnet), välj Options General.
 4. Radera här skadliga URL-adresser och skriv in en föredragen webbsida, eller klicka Restore to default.
 5. Klicka OK för att spara dessa ändringar. När du är i fliken 'General' så ska du radera skadliga URL-adresser från sektionen 'Home Page' eller klicka på knappen 'Restore to Default'. Klicka på 'OK' för att spara ändringarna
 6. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 7. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av QSearch. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort QSearch från Google Chrome

Ta bort allt skumt innehåll som lagts till av QSearch webbläsarkapare. Städa Chrome genom att använda följande riktlinjer:

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här QSearch och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Ändra din startsida och föredragna sökmotor om de ändrats av ditt virus
  Klicka på menyikonen och välj Settings.
 4. Leta här efter Open a specific page or set of pages under alternativet On startup och klicka på Set pages. Efter att ha klickat på menyn och 'Settings', välj $s
 5. Du bör nu se ett annat fönster. Radera här skadliga söksidor och skriv in en som du vill använda som din startsida. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 6. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 7. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 8. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 9. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 10. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av QSearch. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort QSearch från Safari

Om din Safari webbläsare har blivit kapad av det potentiellt oönskade programmet kan du använda den här guiden för att bli av med allt rogue innehåll som lagts till:

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter QSearch och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen. Välj här Preferences som den visades tidigare och välj General.
 4. Titta här på fältet Homepage. Om det ändrats av QSearch tar du bort den oönskade länken och skriver in en som du vill använda för dina sökningar. Kom ihåg att inkludera "http://" innan du skriver in adressen för sidan. När du är i 'General' raderar du skadliga URL-adresser och skriver in ditt önskade domännamn
 5. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 6. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för QSearch. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Olivia Morelli
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-qsearch.html
Borttagning guider på andra språk

Din åsikt om QSearch