Allvarlighets skala:  
  (99/100)

Princess Locker ransomware. Hur tar man bort? (Avinstallera guide)

av Olivia Morelli - - | Typ: Gisslanprogram

Princess Locker ransomware kopierar Cerbers metoder

Princess Locker-viruset är ytterligare ett exempel på krypto-ransomware. Det ör inget extraordinärt med detta virus; det beter sig på samma sätt som andra skadliga datorinfektioner och, överraskade nog, påminner vissa egenskaper om Cerber ransomware. Det ger oss anledning att tro att Princess Locker-viruset är en lillasyster till Cerber, men inte mindre farligt för det. Efter att Princess Locker ransomware har infekterat systemet, börjar det att kryptera samtliga av offrets filer med AES-kryptering. När krypteringen är klart, blir filerna oåtkomliga och det enda sättet att återställa dem på är med hjälp av en unik dekrypteringsnyckel. Viruset genererar en unik filändelse för varje offer och lägger till denna på varje krypterad fil. När alla filer är låsta, skapar viruset ett ransom-meddelande i två olika format: 

 • !_HOW_TO_RESTORE_[den unika filändelsen].TXT;
 • !_HOW_TO_RESTORE_[den unika filändelsen].HTML.

När filer öppnas, möts offret av ett stort meddelande: ”Dina filer har krypterats!”. Den efterföljande informationen består av offrets ID, den unika filändelsen som läggs till de krypterade filerna och en förklaring till hur man dekrypterar den korrupta datan. Viruset tillhandahåller vanliga ransomware-instruktioner – offret måste installera Tor-webbläsaren och gå till den särskilda webbsidan .onion website, som kallas ”betalsidan”. Det är nu det börjar bli suspekt. Betalsidan verkar vara en kopia av Cerbers betalsida, fast med “Princess”-logotyp. Precis som Cerber, erbjuder viruset tolv olika språk att välja mellan,  uppmanar offret att ange sitt ID för att komma till betalsidan och sedan presenterar följande information: 

Dina filer har krypterats!

Detta betyder att dina filer har omformats på strukturell nivå och blivit oåtkomliga. För att kunna komma åt dem igen, måste du ställa om dem till sin ursprungliga form. Detta kan göras med hjälp av ett speciellt program – «Princess Decryptor» som endast kan köpas på denna webbsida. Varje kopia av «Princess Decryptor» fungerar individuellt för varje par ID + Filändelse. Därför måste du köpa din egen version, precis som alla andra användare vars filer har blivit krypterade. Vi accepterar endast Bitcoin.

Viruset begär en mycket stor summa pengar – 3 Bitcoins (nästan 1812 USD). Viruset tillåter inte offret att spara ihop pengar, utan lösensumman måste betalas inom den angivna tidsperioden; annars kommer priset för dekrypteraren att fördubblas. Princess Locker vill bevisa att dess intentioner är riktiga, så det erbjuder offret att testa dekrypteraren genom att ladda upp en krypterad fil. Webbsidan låser upp filen och ger tillbaka en fungerande version av filen. Om sabotageprogrammet Princess Locker har krypterat dina filer, vänligen betala inte lösensumman. En betalning gynnar bara de kriminella och motiverar dem att fortsätta sin verksamhet. Dessutom arbetar virusforskare på att utveckla ett dekrypteringsverktyg så att offren kan återställa sina filer, så håll ut. Ta istället bort Princess Locker med ett starkt antisabotageprogram, såsom Reimage. Detaljerade instruktioner om hur du tar bort Princess Locker finns under denna artikel. 

Image showing Princess Locker payment site

Hur sprids Princess Locker-viruset?

Precis som Cerber eller alla andra ransomware, tror man att Princess Locker sprids via mejl, annonser som bär på sabotageprogram och exploit kits. Viruset kan utlösas efter att man har öppnat en skadlig e-postbilaga. Tänk på att skadliga bilagor är utformade för att se säkra ut; de kriminella ger dem namn som ”faktura” (eng: “invoice”), ”fortkörningsböter” (eng: “speeding_ticket”), ”testresultat” (eng: “test_results”) eller liknande. Den bästa metoden för att förhindra ransomware-attacker är att inte öppna suspekta mejl från okända avsändare. Man kan också infekteras med viruset genom att oförsiktigt klicka på falska annonser eller sura runt på tvivelaktiga webbsidor. Se upp för skadliga omdirigeringar som kan leda in dig på farliga webbsidor som innehåller exploit kits! Vi förstår dock att även de mest försiktiga användarna kan bedras genom de vilseledande metoder som de kriminella använder. Den säkraste metoden för att skydda din dator mot sabotageprogram är att installera ett tillförlitligt antisabotageprogram. 

Hur tar man bort Princess Locker-viruset?

Princess Locker-viruset är en mycket farlig datorinfektion, så vänligen försök inte att ta bort manuellt. Vi rekommenderar att du använder ett starkt antisabotageprogram, som kan upptäcka och ta bort de filer som är kopplade till detta virus. När Princess Locker är borttaget, se över alternativen för dataåterställning nedan. Även om det inte finns något gratis dekrypteringsprogram tillgängligt ännu, kan dessa tips hjälpa dig med att återställa i alla fall en del av dina filer. 

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.
Princess Locker ransomware ögonblicksbild
Princess Locker ransomware ögonblicksbild

Manuell Princess Locker Borttagningsguide för virus:

Ta bort Princess Locker med Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort Princess Locker

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av Princess Locker

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort Princess Locker med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Princess Locker. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage och se till att borttagningen av Princess Locker lyckas.

Bonus: Återställ din data

Guiden ovan ska hjälpa dig att ta bort Princess Locker från din dator. För att återställa dina krypterade filer, rekommenderar vi dig att använda en detaljerad guide utfärdad av utanvirus.se-säkerhetsexperter

Vänligen, betala inte lösensumman. Den dekrypterare som de kriminella erbjuder, är mycket dyr och det finns ingen garanti för att den fungerar. Dessutom kan de kriminella skicka med ytterligare skadliga program ihop med den så kallade dekrypteraren. 

Om dina filer är krypterade genom Princess Locker, finns flera sätt att återställa dem

Dekryptera dina filer med Data Recovery Pro

Du kan försöka att återställa dina krypterade Princess Locker-filer med Data Recovery Pro. Instruktioner för hur du använder detta program finns nedan. 

 • Ladda ner Data Recovery Pro;
 • Följ anvisningarna i Installation av Data Recovery och installera programmet på din dator
 • Öppna det och skanna din dator efter filer som är krypterade genom Princess Locker-ransomware;
 • Återställ dem

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Princess Locker och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes

Om utvecklaren

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Olivia Morelli
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-princess-locker-ransomware-virus.html

Borttagning guider på andra språk