Ta bort viruset Popunderclick (Borttagningsguide) - uppdaterad jan 2021

av Lucia Danes - - | Typ: Adware

Popunderclick Borttagningsguide för virus

Vad är Popunderclick-viruset?

Varifrån kommer Popunderclick-annonserna?

Popunderclick-annonserna är en jobbig upplevelse, då du ständigt kommer att få reklamerbjudanden som försöker att omdirigera dig till sponsrade webbsidor. Dessutom kan annonsprogram (tilläggsprogram, insticksprogram, verktygsfält etc) som gömmer sig bakom dessa annonser spåra dina nätaktiviteter i syfte att ta reda på vilka annonser som lockar dig. Sedan finns ingen garanti för att denna information, som oftast samlas in av Popunderclick-viruset, inte kommer att delas med tredjeparter. Typiskt sett används denna information för att bygga särskilda nätverk för marknadsföringskampanjer och liknande, så var försiktig med program som kan spåra dig! Det verkar som att den mest angripna webbläsaren är Google Chrome, så det kan komma att behövas visst tålamod för att bli av med annonsprogrammet från denna webbläsare. Viruset sprids ihop med hjälpobjekt (Browser Helper Objects, BHO) och liknande komponenter för att förhindra att användaren tar bort viruset genom att återställa webbläsaren. Dessa kan användas för att återinstallera viruset och aktivera det vid nästa sökning, så du måste göra en automatisk borttagning av Popunderclick.com removal.

Den största anledningen till att du bör ta bort Popunderclick.com är att dess enda syfte är att marknadsföra tredjepartsidor via sponsrade annonser och länkar som plötsligt kan dyka upp i din webbläsare bakom dina besökta webbsidor. Det är naturligt att utvecklarna behöver marknadsföra sinaprodukter och de letar efter det mest effektiva sättet att göra det på och Popunderclick.com är dessvärre inte den mest tillförlitliga annonsören. Detta program använder suspekta metoder för att ta sig in i datorerna och inkräktande strategier för att marknadsföra det förutbestämda materialet och är involverat i ett partnerskap med tredjeparter. Därför varnar vi starkt för detta värdelösa skadliga program och föreslår att du tar bort det med ett tillförlitligt antivirusprogram såsom ReimageIntego, särskilt om du inte har installerat det på egen hand från första början.

An illustration of the Popunderclick ads

Undrar du hur du kan märka av att din dator har infekterats med detta annonsprogram? Som tur är, är en Popunderclick-kapning ganska uppenbar. Förutom suspekta och okända processer som kör i Aktivitetshanteraren, kommer du att dina besökta webbsidor att fyllas med banner-, poppupp- och videoannonser och liknande. Dessa annonser kan vara märkta med särskilda slogans som “Ads by” (“Annonser från“) eller “Powered by” (“Genererad av“), vilka kan hjälpa dig med att identifiera infektionen. De plötsliga extraprogrammen i din webbläsare, såsom tilläggsprogram, insticksprogram och verktygsfält, kan också vara kopplade till detta annonsprogram. Som redan nämnt, använder detta program hjälpobjekt för att spionera på sina användare och dela denna information med sina utvecklare för att effektivisera sina annonser. På så sätt lär sig virusutvecklarna mer om marknadsefterfrågan och en viss användares speciella intressen och kan på basis av detta generera mer lockande annonser. Så om du bryr dig om din information och personliga integritet, föreslår vi att du tar bort Popunderclick omedelbart.

Hur kan man undvika att bli infekterad med annonsprogram?

De flesta infektioner med annonsprogram sker när användarna är dåligt pålästa om hur skadliga program sprids. Popunderclick, liksom tusentals andra liknande program, ingår ofta i programpaket (”Bundling”-metoden) och installeras i smyg. Så om du skyndar dig igenom en installation, har du inte chans att välja bort installation av onödiga tilläggsprogram. Detsamma gäller för ”Snabb” (eng ”Quick”) installation eller ”Rekommenderade” inställningar. Vi rekommenderar starkt att du istället väljer installationsläget ”Avancerat” eller ”Anpassat” (eng: ”Custom”), vilka guidar dig igenom santliga installationssteg och ger dig möjligheten att avmarkera oönskade program.

Hur tar man bort Popunderclick?

Annonsprogram som döljer sig bakom Popunderclick problem är potentiella oönskade program (PUP). De som redan har blivit infekterade kan instämma i att PUPs är besvärliga infektioner som använder olika metoder för att förhindra att man ska kunna ta bort dem. Men misströsta inte; de går att ta bort! För att ta bort Popunderclick, ska du använda ett professionellt antivirusprogram; se till att det är uppdaterat innan du påbörjar skanningen. Det ska vara uppdaterat till sin senaste version för att det ska kunna identifiera alla potentiella hot. Tyvärr kan vi inte namnen på alla annonsprogram som gömmer sig bakom dessa annonser, så att använda en skanner är det enklaste sättet att bli av med Popunderclick på. Den senaste forskningen visar dock att Delta Toolbar, Trovi, WebCake, Sweet-Page ochCouponBuddy KAN vara relaterade till Popunderclick. Så vid en manuell bort borttagning, ska du se till att avinstallera samtliga av dessa PUPs.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Popunderclick Borttagningsguide för virus

Ta bort Popunderclick från system med Windows

För att göra en manuell borttagning av Popunderclick, måste du avinstallera varje tilläggsprogram och insticksprogram som anses skadlig. För närvarande rekommenderar vi att du avinstallerar CouponBuddy, Trovi-related entries, Delta Homes and Delta Search, Sweet-Page Toolbar, WebCake och liknande program.

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera Popunderclick och relaterade program
  Leta här efter Popunderclick eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'

Ta bort Popunderclick från system med Mac OS X

Om din Mc OS X är infekterad med annonsprogrammet Popunderclick.com, måste du hitta det. Dess annonser är det tydligaste tecknet på att du måste avinstallera suspekta program, såsom CouponBuddy, Trovi-related entries, Delta Homes and Delta Search, Sweet-Page Toolbar, WebCake.

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Popunderclick eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort Popunderclick-virus från Microsoft Edge

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör Popunderclick vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort Popunderclick från Mozilla Firefox (FF)

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här Popunderclick och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av Popunderclick. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort Popunderclick från Google Chrome

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här Popunderclick och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av Popunderclick. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort Popunderclick från Safari

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter Popunderclick och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för Popunderclick. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med Popunderclick registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Lucia Danes
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk