Allvarlighets skala:  
  (62/100)

Ta bort viruset Pokemon Go (uppdaterad aug 2016)

av Gabriel E. Hall - - | Typ: Sabotageprogram

Vad bör man veta innan man installerar Pokémon Go?

Innan vi fortsätter med denna artikel, vill vi betona att Pokémon Go-viruset inte har något att göra med det ursprungliga programmet som blir alltmer populärt bland användare världen över. I själva verket kan vilket sabotageprogram som helst utnyttja det välrenommerade namnet till detta mycket beroendeframkallande spel av förhöjd verklighet. Google Play har faktiskt redan tagit bort flera liknande applikationer från sin nätbutik på grund av påståenden om sabotageprogram. Så länge denna applikation finns med på topplistan, kan man alltid förvänta sig nya varianter av falska spel-versioner. Till exempel har två suspekta program nyligen blivit avslöjade som potentiellt skadliga. Applikationerna “Install Pokemongo” och ”Guide & Cheats for Pokemon Go” debiterade stora summor pengar för att hjälpa användarna att samla Pokécoins, Pokéballs och Lucky Eggs. Google Play reagerade snabbt och dessa applikationer finns inte längre tillgängliga för köp. Men låt dig inte luras, för alla program som är relaterade till originalapplikationen är inte skadliga. Till exempel är “Poké Radar” och “Helper for Pokémon Go” helt legitima applikationer som hjälper användarna att förhöja sina spelupplevelser. Om du mot förmodan har råkat ladda ner någon korrupt spelversion, ta bort Pokémon Go-virus från din enhet omedelbart. Om du använder Android, kan program som SpyHunter 5 mobil hjälpa dig med att mäta legitimiteten hos dina nedladdade applikationer och ta bort dem ifall du är misstänksam. Ifall din iOS har blivit drabbad, kan du försöka med verktyget Webroot SecureAnywhere AntiVirus.

An illustration of Pokemon Go virus

Vad som i hög grad ökar risken för att smarttelefoner och surfplattor infekteras av en falsk Pokémon Go-version är att originalversionen ännu inte har släppts i alla länderl såsom Japan, Kina och Sydkorea. Otåliga användare letar kanske efter spelet i App Store och det är här som utvecklare av skadliga applikationer kommer in i bilden. Det finns ingen garanti för att de kriminella inte utnyttjar denna applikations popularitet för att sprida mer allvarliga infektioner, såsom Cerber-viruset. Det finns faktiskt redan rapporter om liknande fall. En iOS-användare från Ryssland fick sin enhet låst efter att ha laddat ner en falsk Pokémon Go-version och uppmanades att betala €40 för att låsa upp den. Det råder inget tvivel om att cyberkriminella blir allt mer avancerade i sina bedrägerimetoder och det är därför som du måste vara försiktig med vad du instenhet. Om du redan har blivit infekterad, fortsätt med borttagningen av Pokémon Go omedelbart så att du inte låter viruset ta kontrollen. 

Hur kan man undvika att få en korrupt applikation?

För att avgöra om spelversionen är legitim, är det alltid bra att se över vilka betyg och recensioner som applikationen har fått. Detta är en bra indikator för vilka program som inte är värda att ladda ner. Om du ser att appen har fått dåliga betyg och omdömen från användarna, ladda inte ner den utan sikta på ett säkrare alternativ istället. Om du redan har beslutat dig för att hämta ett visst program, ta god tid på dig att undersöka vilka behörigheter det kräver. Om du märker något suspekt, avsluta installationen omedelbart. 

Hur tar man bort Pokémon Go-viruset från den infekterade enheten?

Som redan nämnt, kan Pokémon Go-viruset tas bort med hjälp av ett pålitligt antivirusprogram. Se till att du skaffar ett hjälpprogram som är kompatibelt med din enhet. Annars kanske du inte kan genomföra systemskanningen. Om programmet dock inte är skadligt, kan i så fall antivirusprogrammet inte registrera det. Om så är fallet, kan du enkelt ta bort Pokémon Go-appen från dn enhet via de vanliga enhetsinställningarna. Viktigast är att du alltid håller ett öga på potentiellt farliga applikationer.  

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Om utvecklaren

Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Passionerad virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Gabriel E. Hall
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-pokemon-go-virus.html

Borttagning guider på andra språk


Din åsikt om Pokemon Go virus