Allvarlighets skala:  
  (99/100)

Ta bort viruset PokemonGo (Gratis Instruktioner)

av Olivia Morelli - - | Typ: Gisslanprogram

Cyberkriminella släpper ut Pokémon Go-ransomware

Det tog inte lång tid för cyberkriminella att utnyttja spelet Pokémon Go:s popularitet och lura användare att installera falska spelversioner, bonusappar och andra filer som påstås vara relaterade till detta spel. Tragiskt nog, har bedragare beslutat att också utveckla Pokémon Go-ransomware för att svindla pengar från användarna genom att ta deras personliga filer i besittning. Pokémon Go-viruset verkar vara baserat på Hidden-Tear-ransomware, vilket är en krypto-ransomwarevariant i open-source-form. Det använder AES-krypteringssystem för att göra offrens filer oåtkomliga samt AES-nyckeln 123vivalgerie. Vi har översatt denna fras för er – 123 Länge leve Algeriet. Detta får oss att tro att utvecklaren av detta virus är hemmahörande i detta land. Precis som alla krypto-ransomware, låser även detta alla filer för att förhindra offrets åtkomst till dem och lämnar ett ransom-meddelande som kallas هام جدا.txt. Som du redan listat ut, är meddelandet skrivet på arabiska och uppmanar offret att kontakta bedragaren via e-post genom att skicka et mejl till blackhat20152015@gmail.com eller me.blackhat20152015@mt2015.com. Meddelandet visas nedan.

(: لقد تم تشفير ملفاتكم، لفك الشفرة فلكسي موبيليس للعنوان التالي me.blackhat20152015@mt2015.com وشكرا على كرمكم مسبقا

Pokemon Go ransomware

Särskilda egenskaper hos detta virus:

 • Viruset skapar en nätverksdelning på datorn.
 • Det angivna ransomwareprogrammet lägger till ett extra användarkonto på den berörda PC:n, med namnet Hack3r, och adderar det till administratörlistan. Denna användare visas dock inte på användarlistan på Windows inloggningsskärm, eftersom viruset ändrar Windows produktnyckel som är kopplad till denna. Kom ihåg att detta konto avser att ge utvecklaren av viruset åtkomst till din PC!
 • Sabotageprogrammet skapar en Autorun.inf-fil, som öppnas varje gång någon ansluter en portabel enhet till den infekterade PC:n. Denna fil avser att överföra PokemonGo.exe (programfil) till portabla enheter och kryptera datan som finns på dem. 

Om din dator har blivit infekterad av denna typ av sabotageprogram, försök inte att kontakta hackaren via den angivna e-postadressen – du kommer att ombes att betala en mycket stor summa pengar i utbyte mot ett program som påstås kunna dekryptera låsta filer. Istället ska du ta bort Pokémon-Go-viruset med Reimage eller annat antisabotageprogram och försöka att återskapa förlorad data från en backup. Vi rekommenderar dig inte att försöka ta bort Pokémon-Go-viruset manuellt, om du nu inte råkar vara programmeringsexpert och har erfarit en ransomware-attack tidigare. 

Hur sprider sig detta sabotageprogram?

Det verkar som att denna form av sabotageprogram sprider sig via skadliga mejl och skadliga annonser (malvertising), precis som andra ransomeware gör. För att skydda din dator mot dessa virus, måste du vara extremt försiktig och ha lite grundkunskaper om hur dessa virus sprids. Här kommer en introduktion i spridningsmetoder: 

 • Pokémon Go-viruset kan infektera din dator omedelbart efter att du öppnar en suspekt e-postbilaga. Nuförtiden måste inte skadliga mejlbilagor nödvändigtvis vara i .exe-format, då hackare lyckas att lägga in skadliga koder i Word-filer och andra harmlösa filtyper. Därför råder vi dig att hålla dig undan från e-post som kommer från osäkra eller suspekta källor. som since criminals manage to inject malicious codes into Word files and other innocent-looking file types. Therefore, you are advised to stay away from email letters that come from shady or just suspicious sources. Typiskt sett, tenderar cyberkriminella att felstava enkla ord och brista i den grundläggande grammatikkunskapen, så om du ser sådana fel i mejlet som du precis har mottagit, tänk till ordentligt innan du klickar på länkar i mejlet eller på bilagor.
 • Surfa inte runt på osäkra tredjepartswebbsidor och klicka på allt du ser. Låt dig inte förföras över effektfulla slagord och försök att undvika att klicka på länkar och aggressiva annonser som uppmanar dig att klicka på dem för att läsa mer.  Genom att klicka på slumpmässigt klickbart innehåll, riskerar du att hamna på osäkra sidor där du råkar klicka på någonting som gör att du installerar ett virus eller en trojan till din dator.  

Hur tar man bort Pokémon Go-viruset?

När det handlar om att ta bort Pokémon Go-viruset, måste vi varna dig om att det inte finns något vanligt program som kan ta bort eller avinstallera det. Viruset är utformat så att det ligger dolt för offret och har fullständig kontroll över datorn, så vanligen ta detta cyberhot på allvar och skaffa ett bra antisabotageprogram som tar bort det.  För att helt utradera Pokémon Go-viruset, ska du  uppdatera din säkerhetsmjukvara eller, om du inte har någon, ladda ner en och skanna din dator. Viruset kan komma att försöka att hindra dig från att göra detta och i sådana fall ska du följa de instruktioner som finns nedan. 

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Manuell PokemonGo Borttagningsguide för virus:

Ta bort PokemonGo med Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort PokemonGo

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av PokemonGo

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort PokemonGo med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av PokemonGo. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage och se till att borttagningen av PokemonGo lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från PokemonGo och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Om utvecklaren

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Olivia Morelli
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-pokemongo-ransomware-virus.html

Borttagning guider på andra språk