Allvarlighets skala:  
  (10/100)

Ta bort omdirigeringar från Plusnetwork.com (Borttagningsinstruktioner) - uppdaterad jan 2021

av Gabriel E. Hall - - | Typ: Webbläsarkapare

Sökmotorn Plusnetwork.com kan orsaka många problem 

Plusnetwork.com-kaparen

Plusnetwork.com-viruset kan verka som en tillförlitlig sökmotor. Du kan stöta på det efter att ha instsllerat något gratisprogram, såsom CrossBrowser, Messenger Plus! Community Smartbar med flera. Men på grund av att det kan omdirigera sina användare till kommersiella sidor, klassificeras det som en webbläsarkapare. 

Precis som de flesta av dessa potentiella oönskade program (PUP), hävdar även detta att det kan öka användarens surfupplevelse genom att visa ”de mest tillförlitliga sökresultaten”. Du ska dock aldrig glömma bort att Plusnetwork.com är en kommersiell webbsida som syftar till att dra in pengar. Det har visat sig att utvecklarna använder en pay-per-click-metod för att försöka tjäna pengar från olika parter utan att kolla upp dem först.  

Om du vill undvika att hamna på en suspekt webbsida som försöker att infektera din dator med sabotageprogram, ska du ta bort denna webbläsarkapare från din dator.

Tänk på att denna domän även kan dela din personliga information med tredjeparter. Spridning av personliga uppgifter har blivit ett problem som både drabbar IT-experter och vanliga användare. Därför rekommenderar vi starkt att du tar bort Plusnetwork.com med hjälp av ReimageIntego

Denna missvisande sökmotor sprids ihop med verktygsfältet Messenger Plus! Community, som kan hittas i listan över ”valfria komponenter” när du installerar Skype, nedladdningsprogram och liknande program.

PlusNetwork-viruset är inställt så att det alltid som standard installeras ihop med huvudprogrammet. Så om du inte är uppmärksam under själva installationen av detta verktygsfält, kan Plus Network ta sig in i datorn i smyg. Sedan försöker viruset att ersätta startsidan, standardsökmotorn och sidan för ny flik. 

Detta kan hända i samtliga webbläsare – Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer eller till och med Safari – då både verktygsfältet och sökmotorn är kompatibla med de mest populära webbläsarna. 

Integritetsintrång

Vidare, kan denna sökmotor också spionera på sina användare genom att samla in webbläsarrelaterad information och skicka vidare denna till suspekta tredjeparter. 

När det kommer nätmarknadsföring, är användardata mycket värdefull . Spridning av denna till olika tredjeparter kan resultera i integritetsintrång . Detta ska inte tillåtas eftersom tredjeparter kan använda denna data i mycket suspekta syften. Den data som samlas in är följande: 

 • sökord; 
 • besökta webbsidor;
 • data som anges på webbsidor;
 • klick;
 • datorns IP-adress och position; 
 • e-postadress;
 • och liknande icke-personlig information.

Till exempel kan den insamlade datan användas för att skicka skräppost eller skapa missvisande annonser.

Så om du vill slippa omdirigeringar till potentiellt farliga webbsidor, rekommenderar vi starkt att du tar bort webbläsarkaparen Plusnetwork.com från Google Chrome (liksom Microsoft Edge, Firefox och andra webbläsare) samt verktygsfältet och andra komponenter. 

Plusnetwork.com-virusetSäkerhetsexperter visar hur Plusnetwork.com-viruset ser ut

Plus Networks många sidor: även andra webbläsarkapare genererar dess sökresultat 

Det är viktigt att förstå att du kan omdirigeras till hxxp://www.plusnetwork.com/?sp=reim5&q= även via andra webbläsarkapare. Till exempel ersätter vissa av de mest vanliga omdirigeringsvirusen offrets startsida med Saerch.net, Netfindersearch.com, Goqrench.net och andra suspekta domäner.

I händelse av att en eller flera webbläsare börjar att ladda någon av dessa webbsidor automatiskt och du inte har en aning om hur du stoppar dem, föreslår vi att du tar en titt på instruktionerna nedan. Där hittar du omfattande guider för hur du tar bort Plus Network från Microsoft Edge och andra webbläsare. 

Glöm inte att avinstallera alla andra suspekta komponenter och program som installerades vid samma tid som dina webbläsare kapades (rekommenderas starkt).

Tips för hur du undviker webbläsarkapare

Vi har redan nämnt hur en Plusnetwork-kapning går till – det tar sig in i datorn som verktygsfältet Messenger Plus! Community. Det senare följer med som en rekommenderad ”valfri komponent” till olika gratis- och spridprogram.

Så om du inte är tillräckligt vaksam när du installerar ett nedladdningsprogram, en mediaspelare eller annat gratis program, kan du råka installera ett helt programpaket. För att förhindra detta, ska du alltid välja installationsläget ”Avancerat” eller ”Anpassat ”(Eng: ”Custom”), för då kan du se samtliga tilläggsprogram som följer med och avmarkera de som du inte vill ha. 

Följ varje steg i installationen noggrant och avmarkera alla okända komponenter, särskilt de som är förmarkerade. Du bör också se över dina inställningar för annonsblockering samt ta en titt på integritetspolicyn för dina vanligen besökta webbsidor; detta kan få dig att behandla din personliga information säkrare .

Ta bort Plus Network för att göra din surfning mer säker

Om du redan har infekterats med Plus Network, ta det lugnt. Även om du kan ta bort denna webbläsarkapare manuellt, rekommenderar vi starkt att du använder den automatiska metoden. Glöm inte bort att du har att göra med ett program som smyger in i datorn i smyg och obehörligen ändrar webbläsarens inställningar. 

Plusnetwork.com bör också tas bort med anledning av att det marknadsför potentiellt osäkra partnersidor. Att ta bort denna sökmotor, ökar omedelbart din dators säkerhetsnivå. 

Sammanfattningsvis, kan Plusnetworks omdirigeringar börja att dyka upp från ingenstans. Detta betyder att du var ouppmärksam när du installerade ett gratisprogram, som var involverat i spridningen av denna webbläsarkapare. Det är känt att viruset har spridits av  CrossBrowser, Messenger Plus! och liknande program, så se till att du tar bort även dessa program från din PC.  

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Plusnetwork.com Borttagningsguide för omdirigeringar:

Ta bort Plusnetwork.com från system med Windows

För att ta bort Plusnetwork.com-virueset, måste du avinstallera varje virusrelaterad komponent. Vi rekommenderar starkt att du tar bort Messenger Plus! Community, CrossBrowse, PlusNetwork och liknande program från Aktivitetshanteraren.

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera Plusnetwork.com och relaterade program
  Leta här efter Plusnetwork.com eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'
 5. Ta bort Plusnetwork.com från Windows genvägar
  Högerklicka på genvägen för Mozilla Firefox och välj Properties. Högerklicka på webbläsarens ikon och välj 'Properties'
 6. Gå till fliken för Shortcut och titta i fältet Target. Radera skadliga URL-adresser som är relaterade till ditt virus. Välj fliken 'Shortcut' och radera 'http://isearch.babylon.com...' eller andra misstänksamma URL-adresser

Upprepa stegen som ges ovan med alla dina webbläsares genvägar, inklusive Internet Explorer och Google Chrome.

Ta bort Plusnetwork.com från system med Mac OS X

För att avinstallera Plusnetwork.com-viruset fully, måste du ta bort CrossBrowse, PlusNetwork, Messenger Plus! Community och liknande virusrelaterade komponenter från Mac OS X.

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Plusnetwork.com eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort Plusnetwork.com från Internet Explorer (IE)

 1. Ta bort farliga add-ons
  Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons. Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 2. Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter Plusnetwork.com och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable: Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable'
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 4. Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar. Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar
 5. Återställ Internet Explorer
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 6. Välj här Reset.
 7. I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av Plusnetwork.com. Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen

Ta bort Plusnetwork.com från Mozilla Firefox (FF)

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här Plusnetwork.com och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Klicka på menyn (övre högra hörnet), välj Options General.
 4. Radera här skadliga URL-adresser och skriv in en föredragen webbsida, eller klicka Restore to default.
 5. Klicka OK för att spara dessa ändringar. När du är i fliken 'General' så ska du radera skadliga URL-adresser från sektionen 'Home Page' eller klicka på knappen 'Restore to Default'. Klicka på 'OK' för att spara ändringarna
 6. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 7. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av Plusnetwork.com. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort Plusnetwork.com från Google Chrome

För att ta bort PlusNetwork från Google Chrome, måste du återställa webbläsaren eller ta bort samtliga tilläggsprogram som verkar osäkra eller suspekta. Radera alla program som du inte kan komma ihåg att du har installerat.

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här Plusnetwork.com och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Ändra din startsida och föredragna sökmotor om de ändrats av ditt virus
  Klicka på menyikonen och välj Settings.
 4. Leta här efter Open a specific page or set of pages under alternativet On startup och klicka på Set pages. Efter att ha klickat på menyn och 'Settings', välj $s
 5. Du bör nu se ett annat fönster. Radera här skadliga söksidor och skriv in en som du vill använda som din startsida. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 6. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 7. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 8. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 9. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 10. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av Plusnetwork.com. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort Plusnetwork.com från Safari

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter Plusnetwork.com och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen. Välj här Preferences som den visades tidigare och välj General.
 4. Titta här på fältet Homepage. Om det ändrats av Plusnetwork.com tar du bort den oönskade länken och skriver in en som du vill använda för dina sökningar. Kom ihåg att inkludera "http://" innan du skriver in adressen för sidan. När du är i 'General' raderar du skadliga URL-adresser och skriver in ditt önskade domännamn
 5. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 6. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för Plusnetwork.com. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Passionerad virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Gabriel E. Hall
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-plusnetwork-com-redirect.html
Borttagning guider på andra språk

Din åsikt om Plusnetwork.com redirect