Allvarlighets skala:  
  (9/100)

Ta bort PC Privacy Dock

av Julie Splinters - - | Typ: Sabotageprogram

Vad är PC Privacy Dock?

PC Privacy Dock (kan även hittas som PC Privacy Dock 2.3, PC Privacy Shield, PCPrivacyDock) är en gratis applikation som redan har laddats ner av hundratals datoranvändare. Den marknadsförs som en systemrensare som är kapabel att ta bort information som relaterar till din sekretess. Oavsett detta har den stämplats som ett potentiellt oönskat program (PUP) och behandlas som ett opålitligt systemverktyg. Man har upptäckt att PC Privacy Dock kan infiltrera datorer via andra gratis nedladdningar, såsom mediaspelare, nedladdningsassistenter och PDF-skapare. Den kan dessutom kontinuerligt köra flera processer i Aktivitetshanteraren och installera en komponent för autouppdateringar (updater.exe). Vdare kan den orsaka popup-annonser som kan marknadsföra andra misstänkta program, till exempel NextLive och PicEnhance.

Alla ovan nämnda problem är dock små jämfört med de kontinuerliga systemskanningar och varningar som viruset PC Privacy Dock kan genomföra när det installerats. Det verkar som att det huvudsakliga syftet föär denna app är att övertyga dig att betala pengar för dess premiumversion. Det är därför det kontinuerligt kolla din dator och levererar varningar om diverse sekretessproblme. När du klickar på knappen ”Rensa nu” eller liknande kommer du dock bara erbjudas att köpa premiumversionen av detta verktyg. Ha i åtanke att detta bara är ett marknadsföringstrick som cyberbrottslingar använder för att tjäna enkla pengar. Den fulla versionen av detta skumma verktyg kan knappast förbättra något på din dator; tvärtom kan du omedvetet lämna ut dina kreditkortsuppgifter, fulla namn och annan känslig information till internetbluffmakare, vilket kan ge dig allvarliga problem i framtiden. Därför är det bättre att du undviker verktyget PC Privacy Dock. Om det redan har infiltrerat din maskin ska du köra en full systemskanning med Reimage (Windows) eller Webroot SecureAnywhere AntiVirus (Mac OS X).

PC Privacy Dock

Hur kan PC Privacy Dock kapa min dator?

PC Privacy Dock är en tvivelaktig systemrensare som ska kolla datorer efter ”sekretessproblem och risker”. Oavsett detta kan det knappast skydda din sekretess eller förbättra något på din dator eftersom det huvudsakliga syftet är att få dig att betala för dess fulla version. Som vi redan nämnt kan det laddas ner från dess officiella webbsida och diverse andra nedladdningskällor, inklusive download.com, soft32.com, softonic.com, cnet.com och så vidare. I de flesta fall sprider dessa webbsidor viruset PC Privacy Dock via mjukvarupaket. Om du inte tenderar att installera gratisprogram försiktigt kan du därför drabbas av detta systemverktyg på din dator utan att du inser det. För att förebygga detta ska du se till att alltid välja Avancerad/Anpassad installation för gratisprograms installationer, och välja bort alla ‘ytterligare komponenter’ de kommer med.

Hur tar jag bort viruset PC Privacy Dock?

Vanligtvis kan du avinstallera PC Privacy Dock via Lägg Till/Ta Bort Program. För detta, följ dessa steg:

  • Klicka Start -> Kontrollpanelen -> Program (eller Lägg Till/Ta Bort Program) -> Avinstallera ett Program
  • Leta här efter PC Privacy Dock och liknande objekt, och klicka ‘Avinstallera/Ändra‘.
  • Klicka OK för att spara ändringarna.

Om dessa steg inte fungerar för dig bör du skanna systemet med uppdaterat Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes. Detta rekommenderas även om du vill se till att din dator är fri från PUP:s och virus.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.
PC Privacy Dock ögonblicksbild
PC Privacy Dock ögonblicksbild

Om utvecklaren

Julie Splinters
Julie Splinters - Virus-borttagningsspecialist

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Julie Splinters
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-pc-privacy-dock.html

Borttagning guider på andra språk