Allvarlighets skala:  
  (10/100)

Ta bort viruset Ourstartpage.com (Borttagningsguide) - jan 2021 uppdatering

av Jake Doevan - - | Typ: Webbläsarkapare

Vad behöver man känna till innan man använder Ourstartpage.com?

Om du lätt blir irriterad över påträngande annonser, kommer Ourstartpage.com att göra ditt surfande till en mardröm, eftersom denna sökmotor är inställd på att omdirigera sina användare till sponsrade webbsidor. Men innan du märker av detta, kan den verka som en användarbar och tillförlitlig sökmotor. Till att börja med, erbjuder den sex olika knappar för användarens favoritwebbsidor och den finns tillgänglig på engelska, tyska, spanska, franska, italienska, ryska, polska, portugisiska och flera andra språk. Dessutom erbjuder den nedladdning av bilden från sin startsida helt grati – en naturbild i hög upplösning som enkelt kan pryda ditt skrivbord. Till sist, förser startsidan dig med klockslag, vänliga ord och information om intressanta webbsidor. Du kan omdirigeras till webbsidor som erbjuder prisjämförelsetjänster och information om lotterier och erbjudanden etc.

Allt verkar bra, så varför bör du ta bort Ourstartpage.com från din dator? Först och främst är det en webbläsarkapare, så den kan dyka upp i din webbläsare utan ditt godkännande. Om din webbläsare helt plötsligt börjar ladda denna suspekta sökmotor som din startsida och standardsökmotor istället för din vanliga sökmotor, har du blivit kapad. Vidare, om du tar en närmare titt, kan du se att den huvudsakligen är utformad för annonsering. Utvecklarnas intention att tjäna pengar kanske man kan förstå, men översvämningen av annonser och sponsrade länkar kan man knappt acceptera. Dessutom, vad är poängen med en sökmotor som angriper dig med en massa annonser istället för att förse dig med relevanta sökresultat? Så ta och skanna din dator med ReimageIntego eller annat antisabotageprogram som kan ta bort webbläsarkapare. Vi kan garantera att du inte kommer att ångra att du tog bort Ourstartpage.com.

An illustration of the ourstartpage.com browser hijacker virus

Tänk på att de sponsrade länkarna som genereras i sökresultaten och de annonser som skjuts in på slumpmässiga webbsidor kan vara extremt påträngande och lägger sig över webbsidans ursprungliga innehåll. Ourstartpage.com använder också ytterligare datorresurser för att generera denna otaliga mängd annonser, vilket naturligtvis saktar ner din dator. Till följd av detta, tar det längre tid för webbläsaren att ladda de önskade sidorna eller så kraschar den. Om inte detta vore nog, medför denna webbläsare ytterligare risker, såsom integritetsintrång, systemsäkerhetsfel etc. Du bör omedelbart ta bort Ourstartpage.com från din webbläsare, för ju längre du har kvar viruset, desto mer påträngande blir det.

Hur undviker jag denna infektion?

Vänta inte till Ourstartpage.com tar över din webbläsare och bestämmer över dig. Avvärja det med antisabotageprogram, antispionverktyg och andra professionella program som du litar på. Håll alltid dina säkerhetsprogram uppdaterade. Låt dem inte löpa ut, för då fungerar de inte. Var också uppmärksam på ditt eget surfbeteende. Kontrollera att de sidor som du besöker är tillförlitliga och ladda endast ner program från tillförlitliga källor. Du ska alltid granska dina nedladdade program så att de inte innehåller något dolt skadligt material; detta kan du göra genom att läsa dokumenten Integritetspolicy och Slutanvändarens licensavtal som innehåller viktig information om spårning, tredjeparter och liknande. Vi rekommenderar också att du väljer installationsläget ”Anpassat” (eng: ”Custom”) eller ”Avancerat”, vilket ger dig möjlighet att bevaka installationer av program. För att förhindra en Ourstartpage-infiltrering, måste du avmarkera alla förmarkerade val om att du vill ställa in din startsida eller standardsökmotor. Dessutom ska du avmarkera alla suspekta tilläggs- och insticksprogram.

De bästa metoderna för att ta bort Ourstartpage.com

När användare har blivit infekterade med Ourstartpage.com eller liknande webbläsarkapare, rekommenderar experter alltid att de ska börja med att göra en fullständig systemskanning. En sådan hjälper dig att få fram alla dolda viruskomponenter, skräpfiler och andra sabotageprogram som finns djupt inne i systemet. Sedan kan du låta ett antivirusprogram ta bort dessa eller göra en manuell borttagning. Att göra det manuellt kan vara en svår utmaning, men med hjälp av våra noggranna instruktioner, som du hittar i slutet av denna artikel, ska det inte bli något problem. Men kom ihåg att automatiska program är mer precisa och kan utföra en mer kvalitativ skanning av ditt system.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.
Ourstartpage.com-viruset ögonblicksbild
Ourstartpage.com-viruset ögonblicksbild

Manuell Ourstartpage.com Borttagningsguide för virus:

Ta bort Ourstartpage.com från system med Windows

För att ta bort Ourstartpage.com, måste du avinstallera alla dess komponenter och relaterade filer. Försök att hitta suspekta verktygsfält och andra sökrelaterade program som inte tillhör Microsoft eller andra ansedda företag. Se också till att ta bort ://www.ourstartpage.com/….. från Windows Genvägar/Målfält.

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera Ourstartpage.com och relaterade program
  Leta här efter Ourstartpage.com eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'

Ta bort Ourstartpage.com från system med Mac OS X

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Ourstartpage.com eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort Ourstartpage.com från Internet Explorer (IE)

För att reparera ditt Internet Explorer, måste du ta bort tilläggsprogrammet ourstartpage och andra okända filer. Starta sedan om din webbläsare.

 1. Ta bort farliga add-ons
  Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons. Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 2. Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter Ourstartpage.com och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable: Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable'
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 4. Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar. Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar
 5. Återställ Internet Explorer
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 6. Välj här Reset.
 7. I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av Ourstartpage.com. Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen

Ta bort Ourstartpage.com-virus från Microsoft Edge

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör Ourstartpage.com vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort Ourstartpage.com från Mozilla Firefox (FF)

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här Ourstartpage.com och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av Ourstartpage.com. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort Ourstartpage.com från Google Chrome

För att ta bort Ourstartpage.com-viruset från Chrome, måste du hitta alla suspekta tilläggsprogram i denna webbläsare. Sortera dem efter datum för att hitta de senaste.

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här Ourstartpage.com och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av Ourstartpage.com. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort Ourstartpage.com från Safari

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter Ourstartpage.com och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för Ourstartpage.com. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med Ourstartpage.com registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Jake Doevan
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk