Allvarlighets skala:  
  (84/100)

Ta bort viruset oron@india.com (Förbättrad Guide) - Instruktioner för återställning inkluderade

av Lucia Danes - - | Typ: Gisslanprogram

Saker du bör känna till om dina filer har kypterats av oron@india.com ransomware

oron@india.com-viruet är ytterligare ett ransomware utvecklat av skaparna bakom virusfamiljen Dharma. Precis som andra Dharma-virus, skapades detta för att fungera som ett utpressningsverktyg som krypterar offrets filer och begär en lösensumma i utbyte mot ett dekrypteringsnyckel som behövs för att återställa filerna. Ransomware-gruppen Dharma är mycket lik sabotageprogrammet Crysis på så sätt att dessa virus alltid markerar de krypterade filerna på ett speciellt sätt. oron@india.com ransomware lägger till filändelsen .[oron@india.com].dharma på de krypterade filerna. Vi tror att ransomware-utvecklarna på detta sätt vill betona e-postadressen och säkerställa att offret tar notis om det. Dharma är känt som ett starkt virus, men vad gäller @india.com-virusen, händer märkliga saker. Nyligen inträffade händelser får oss att tänka på TeslaCrypt och Crysis sför vilka dekrypteringsnycklar läckte ut (mest troligen av folk inblandade i utvecklingen av ransomware). Nu har så även dekrypteringsnycklar för Dharma läckt ut och Kasperskys dekrypteringsprogram har återigen uppdaterats. Vi rekommenderar starkt att du tar bort oron@india.com-viruset med hjälp av ett antisabotageprogram (till exempel Reimage eller Malwarebytes) och testar ett dekrypteringsverktyg. Högst sannolikt kan du återställa dina filer gratis. 

oron@india.com-viruset
Så här ser filerna ut efter att oron@india.com ransomware har krypterat dem. oron@india.com-viruset är känt för att vara en version av Dharma ransomware, så filerna får även filändelsen .dharma.

Utvcklarna av oron@india.com-viruset vill att offret ska betala en lösensumma; i ransom-meddelandet framgår att detta är det enda sätt att få tillbaka sina krypterade filer på. Vi menar dock att detta inte är sant och att detta virus innehåller vissa buggar. Nyligen postade en besökare en kommentar på 2-Spyware:s webbsida, där denna skriver att han/hon lyckades att extrahera .zip-filer med 7-Zip, även om dessa hade filändelsen .[oron@india.com].dharma. Men innan du testar denna metod, ska du försöka med det ovannämnda dekrypteringsprogrammet. Påbörja sedan borttagningen av oron@india.com virus removal.

Hur tog sig Dharma ransomware in i datorn?

Datoranvändare råkar ofta installera sabotageprogram själva. Bedragarna använder social ingenjörskonst för att övertala icke ont anande användare att öppna skadliga mejlbilagor, installera onödiga uppdateringar och utföra andra operationer utan att ens tänka. Men i många fall använder hackarna sina programmeringskunskaper och sprider ransomware med hjälp av exploit kits, komprimerade anonsnätverk och andra spridningsmetoder. Det är möjligt att undvika skadliga mejl, men desto svårare vad gäller exploit kits. För att skydda din PC, bör du använda ett antisabotageprogram, säkerhetskopiera dina filer och hålla dig borta från att klicka på lockande annonser eller länkar på nätet. 

Borttagning av oron@india.com ransomware

Om dina filer har krypterats av oron@india.com, följ guiden för borttagning nedan. Vi rekommenderar starkt att du låter ett antisabotageprogram utföra en automatisk virusborttagning, då det är farligt att försöka sig på att ta bort ransomware manuellt. Denna typ av virus har en tendens att gömma sina filer, modifiera registernycklar och göra andra konfigureringar i systemet och det kan vara svårt att spåra allt detta och återställa skadan, för det är vad osm krävs för att ta bort oron@india.com-viruset.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Manuell oron@india.com Borttagningsguide för virus:

Ta bort oron@india.com med Safe Mode with Networking

Ta bort oron@india.com ransomware med hjälp av dessa instruktioner.

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort oron@india.com

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av oron@india.com

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort oron@india.com med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av oron@india.com. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage och se till att borttagningen av oron@india.com lyckas.

Bonus: Återställ din data

Guiden ovan ska hjälpa dig att ta bort oron@india.com från din dator. För att återställa dina krypterade filer, rekommenderar vi dig att använda en detaljerad guide utfärdad av utanvirus.se-säkerhetsexperter

Det finns flera olika alternativ för att återställa dina filer: 

1. Betala en enorm lösensumma till de nätrkriminella (REKOMMENDERAS INTE!);

2. Ta bort viruset och använda ett dekrypteringsverktyg (det kan antingen fungera eller inte, men det är DEFINITIVT värt ett försök);

3. Använda en säkerhetskopia för att återställa dina filer; 

4. Använda andra metoder för dataåterställning. 

Om dina filer är krypterade genom oron@india.com, finns flera sätt att återställa dem

Återställ dina filer med Rakhni-dekrypteraren

I samband med att vissa av Dharma-dekrypteringsnycklarna läckte ut på nätet, uppdaterade Kaspersky sin Rakhni-dekrypterare. Du kan ladda ner Dharma-dekrypteraren här .

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från oron@india.com och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Om utvecklaren

Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Lucia Danes
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-oronindia-com-ransomware-virus.html

Borttagning guider på andra språk