Allvarlighets skala:  
  (99/100)

Onion ransomware. Hur tar man bort? (Avinstallera guide)

av Jake Doevan - - | Typ: Gisslanprogram

Vad är Onion?

Säkerhetsexperter varnar för att CTB Locker nu har utvecklat en förbättrad version som kallas Onion. Detta är ett allvarligt ransomware som kan stjäla dina pengar och personliga uppgifter som du kan ha lagrat på din dator i åratal. Det sprids via skräppost som en zip-filsbilaga. Om användaren klickar på denna fil, aktiveras en trojan och Onion överförs till datorn. 

Onion-viruset tenderar till att infektera systemet i smyg. Det planterar en programfil i en temporär mapp och initierar själv en omstar av datorsystemet. Dess primära mål är filtyperna PDF, XLS, PPT, DOCT, TXT, JPEG, JPEG och JS, som typiskt sett krypteras genom RSA-21024-algoritmen. Direkt efter en lyckad kryptering, kan användaren se ett ransom-meddelande med namnet MW_ IN FILES.txt eller KK_ IN YOUR DOCUMENTS.txt i varje mapp och ingen av de ovanstående filtyperna går att öppna. Detta kan bli en mycket smärtsam upplevelse för användaren om denna har viktig information på sin dator, men inte har gjort några säkerhetskopieringar. Bedragarna som styr detta ransomware erbjuder en lösning, men denna är mycket kostsam. Användaren förses med instruktioner och uppmanas att betala 3 Bitcoints (runt $700) för att få dekrypteringsnyckeln. När betalningen väl är gjord, får användaren en unik kod som den ska skicka till administratörens e-postadress – ttk@ruggedinbox(dot)com. Användaren informeras om att den sedan ska få en dekrypteringskod. Olyckligtvis är utvecklare av ransomware inga människor man kan lita på, så det finns ingen garanti för att denna dekrypteringskod kommer att fungera. Även om Onion-viruset erbjuder sina användare att dekryptera vissa filer innan de för över pengarna för att bevisa att koden fungerar, betyder detta ingenting. Du ska inte under några omständigheter betala lösensumman, för du kan förlora inte bara dina filer för gott, utan också en stor summa pengar. Dessutom stöder du dessa bedragare och avslöjar känslig information (kreditkortsuppgifter) till farliga nätkriminella. Vi rekommenderar att du skannar din dator med Reimage eller annat ansett antispionprogram och tar bort detta ransomware för gott. Efter detta, ska du försöka att återställa den kryterade datan med hjälp av något verktyg för återställning av data, såsom R-Studio eller Photorec.

Onion ransomware

Hur lyckas Onion kapa min dator?

Onion är ett allvarligt datorvirus, så det skulle vara naivt att tro att du skulle få åtkomst till dess system. Såsom andra ransomware, tenderar det att spridas via ”exploit kits”, skräppostbilagor, illegala webbsidor etc. Enligt den senaste forskningen på sabotageprogram, sprids Onion-viruset för närvarande förklätt som en zip-filsbilaga till skräpmejl. Dessa mejl kan se ut att komma från olika myndigheter och framställs som fakturor, skatteinformation eller andra viktiga dokument, men låt dig inte luras. Om du inte väntar någon sådan information, bör du placera dessa mejl i skräppostmappen utan att öppna dem. Sedan ska du undvika att besöka illegala webbsidor och ALDRIG klicka på slumpmässiga  poppupp-annonser som erbjuder uppdatering av Java, Flash Player, Media Player eller annan programvara, och inte låta dig luras av erbjudanden att göra en gratis skanning efter virus online för sådana gratistjänster finns helt enkelt inte. Dessa är de vanligaste metoderna för spridning av virus. Om Onion-viruset har krypterat dina filer, ska du återställa dem med hjälp av antingen säkerhetskopior eller program som är särskilt utvecklade för återställning av data. 

Hur tar man bort Onion-viruset?

Ransomware är envisa datorvirus som nästan är omöjliga att ta bort manuellt. Så om du redan har fått ett varningsmeddelande att Onion har krypterat dina dokument, foton, videos och andra personliga filer, ska du göra en fullständig systemskanning med Reimage, STOPzilla eller Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner och ta bort viruset oemdelbart.

För att återställa den krypterade datan, rekommenderar vi att du använder program som R-Studio eller Photorec. Efter att du gjort detta, ska du börja fundera på hur du ska förhindra förlust av data i framtiden. Att göra säkerhetskopieringar är den absolut bästa lösningen. När det gäller detta, rekommenderar vi att du använder lagringsutrymmen såsom externa USB-hårddiskar, CD-skivor, DVD-skivor eller lagringstjänster på nätet såsom Google Drive, Dropbox, Flickr etc.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Manuell Onion Borttagningsguide för virus:

Ta bort Onion med Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort Onion

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av Onion

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort Onion med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Onion. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage och se till att borttagningen av Onion lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Onion och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes

Om utvecklaren

Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Jake Doevan
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-onion-ransomware.html

Borttagning guider på andra språk