Allvarlighets skala:  
  (10/100)

Ta bort Omiga-plus.com

12

Vad är Omiga-plus.com?

Internetanvändare har nyligen börjat rapportera om sökmotorn och startsidan Omiga-plus.com som dyker upp i Google Chrome, Mozilla Firefox och Internet Explorer som från ingenstans. Majoriteten av dem klagar även på svårigheter med att ta bort det. Därför så ska vi i denna artikel diskutera kort om vilket typ av app detta är och försöka svara på användares frågor om hur man tar bort start- och söksidan Omiga-plus.com.

Omiga-plus.com kategoriseras faktiskt som en webbläsarkapare och ett potentiellt oönskat program (PUP) eftersom det kan infiltrera datorer via mjukvarupaket utan att märkas och ersätta den förvalda startsidan och sökmotorn utan att be om användarens tillstånd. Det är nära relaterat till Omiga Plus, isearch.omiga-plus.com, och Searches.omiga-plus.com, vilka vi redan har talat om i vår blogg. Om viruset Omiga-plus.com infiltrerar systemet så kommer DNS-inställningar i alla dina webbläsare att ändras. Efter det så börjar insticksprogrammet visa sökresultat som det är inställt på att visa. Detta betyder att du genom att söka med denna sökmotor inte kommer få resultat som stämmer överens med dins ökning, utan förbestämda resultat som är fyllda med sponsrade länkar och annonser. Det betyder i sin tur att denna sökmotor kan försöka marknadsföra misstänkta webbsidor eller osäkra webbsidor. Därför kan Omiga-plus.coms omdirigeringar till och med orsaka infiltration av virus, skadeprogram eller andra PUP:s. Utöver det så kan installation av denna kapare även leda till diverse nedsaktningar, säkerhetssvagheter, infiltration av andra misstänkta program eller till och med kränka din sekretess. Trots att det INTE är ett virus och inte kan samla in personligt identifierbar information så kan omdirigeringsviruset Omiga-plus.com använda cookies i alla dina webbläsare och konstant samla in söktermer, besökta webbsidor, data du skrivit in på dem, klick, IP-adress, PC:ns plats, e-postadress och så vidare. Därför är det bättre att inte behålla det installerat. Det enklaste och pålitligaste sättet att ta bort viruset Omiga-plus.com från din dator är att köra en full systemskanning med ett välrenommerat antispionprogram, såsom SpyHunter (Windows) eller Webroot SecureAnywhere AntiVirus (Mac OS X).

Hur kan Omiga-plus.com kapa min dator?

Omiga-plus.com är en söksida som sällan distribueras som en individuell applikation. I de flesta fall så kommer dess installationsprogram tillsammans med diverse gratisprogram och spridprogram som en 'valbar nedladdning'. Därför kan du under installationen av gratisprogram se såna här och liknande alternativ: ”Sätt Omiga-plus.com som min förvalda startsida”, ”Genom att klicka 'Nästa' så accepterar jag att sätta Omiga-plus.com som min startsida och förvalda sökmotor.” För att få möjlighet att se och avbocka sådana och liknande erbjudanden så får du dock inte glömma att välja Avancerad eller Anpassad installation. Du kan erbjudas Snabb, Enkel eller Rekommenderad installation, men du bör inte välja dem eftersom 'ytterligare komponenter' såsom kaparen Omiga-plus.com då kan installeras automatiskt. Var förresten väldigt försiktig när du installerar program från populära sidor såsom download.com, soft32.com, cnet.com, softonic.com och liknande eftersom de frekvent används i distributionen av mjukvarupaket.

Hur tar jag bort viruset Omiga-plus.com?

Om du är en av de användare som har drabbats av viruset Omiga-plus.com så rekommenderar vi att du följer stegen som ges nedan och tar bort det direkt:

Du kan ta bort Omiga-plus.com automatiskt med hjälp av ett av dessa program: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware. Vi rekommenderar dessa applikationer eftersom de enkelt kan radera potentiellt oönskade program och virus med alla deras filer samt relaterade registerändringar.

Vi kan vara anslutna med produkterna vi rekommenderar på sidan. All information finns i vårt Användaravtal Genom att ladda ner någon av Anti-spionprogrammen för att ta bort Omiga-plus.com, så accepterar du våran integritetspolicy och våra användarvillkor.
SpyHunter rekommenderas för att avinstallera Omiga-plus.com. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren SpyHunter.

Mer information om detta program kan hittas i recensionen av SpyHunter.

Om du beslutat att välja ett annat antispionprogram ska du avinstallera SpyHunter från din dator.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus är det rekommenderade programmet för att avinstallera Omiga-plus.com. 

Du bör bekräfta med gratisversionen att man hittar den nuvarande versionen av parasiten.
mer än 40 000 000 nedladdningar!
Alternativ Mjukvara
Malwarebytes Anti Malware
Vi har testat Malwarebytes Anti Malware's effektivitet vid brottagning av Omiga-plus.com (2015-09-23)
Reimage
Vi har testat Reimage's effektivitet vid brottagning av Omiga-plus.com (2015-09-23)
Omiga-plus.com ögonblicksbild
Omiga-plus.com ögonblicksbildOmiga-plus.com ögonblicksbild
Snabbmeny: Manuell Omiga-plus.com Borttagningsguide
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Omiga-plus.com från system med Windows 7 / Vista / XP

 • Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs).

Ta bort Omiga-plus.com från system med Windows 10 / Windows 8

 • Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program.
Avinstallera Omiga-plus.com och relaterade program
 • Leta här efter Omiga-plus.com eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 • Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar.
Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall' Ta bort Omiga-plus.com från Windows genvägar
 • Högerklicka på genvägen för Mozilla Firefox och välj Properties.
Högerklicka på webbläsarens ikon och välj 'Properties'
 • Gå till fliken för Shortcut och titta i fältet Target. Radera skadliga URL-adresser som är relaterade till ditt virus.
Välj fliken 'Shortcut' och radera 'http://isearch.babylon.com...' eller andra misstänksamma URL-adresser

Upprepa stegen som ges ovan med alla dina webbläsares genvägar, inklusive Internet Explorer och Google Chrome.

WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Omiga-plus.com från system med Mac OS X

Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications.

Klicka på 'Go' och välj 'Applications'

Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Omiga-plus.com eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash.

Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Omiga-plus.com från Internet Explorer (IE)

Ta bort farliga add-ons
 • Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons.
Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 • Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter Omiga-plus.com och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable:
Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable' Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
 • Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 • Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar.
Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar Återställ Internet Explorer
 • Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 • Välj här Reset.
 • I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av Omiga-plus.com.
Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Omiga-plus.com från Mozilla Firefox (FF)

Ta bort skadliga tillägg
 • Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions.
Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 • Välj här Omiga-plus.com och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa.
Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
 • Klicka på menyn (övre högra hörnet), välj Options General.
 • Radera här skadliga URL-adresser och skriv in en föredragen webbsida, eller klicka Restore to default.
 • Klicka OK för att spara dessa ändringar.
När du är i fliken 'General' så ska du radera skadliga URL-adresser från sektionen 'Home Page' eller klicka på knappen 'Restore to Default'. Klicka på 'OK' för att spara ändringarna Återställ Mozilla Firefox
 • Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information.
Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 • Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av Omiga-plus.com.
Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Omiga-plus.com från Google Chrome

Radera skadliga insticksprogram
 • Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions.
Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 • Välj här Omiga-plus.com och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa.
Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen Ändra din startsida och föredragna sökmotor om de ändrats av ditt virus
 • Klicka på menyikonen och välj Settings.
 • Leta här efter Open a specific page or set of pages under alternativet On startup och klicka på Set pages.
Efter att ha klickat på menyn och 'Settings', välj $s
 • Du bör nu se ett annat fönster. Radera här skadliga söksidor och skriv in en som du vill använda som din startsida.
Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 • Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search.
När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 • När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn.
Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser Återställ Google Chrome
 • Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 • Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings.
När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 • Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av Omiga-plus.com.
Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Omiga-plus.com från Safari

Ta bort skadliga tillägg
 • Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences.
Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 • Välj här Extensions och leta efter Omiga-plus.com och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem.
Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
 • Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen. Välj här Preferences som den visades tidigare och välj General.
 • Titta här på fältet Homepage. Om det ändrats av Omiga-plus.com tar du bort den oönskade länken och skriver in en som du vill använda för dina sökningar. Kom ihåg att inkludera "http://" innan du skriver in adressen för sidan.
När du är i 'General' raderar du skadliga URL-adresser och skriver in ditt önskade domännamn Återställ Safari
 • Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari....
Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 • Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för Omiga-plus.com.
Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Komplett borttagning av Omiga-plus.com

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med Omiga-plus.com registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware.

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Borttagning guider på andra språkGilla oss på Facebook