Omdirigeringar från Google. Hur tar man bort? (Avinstallera guide)

av Jake Doevan - - | Typ: Webbläsarkapare
12

Problemet med omdirigering från Google och dess fortsatta närvaro

Säkerhetsexperter har kommit fram till att omdirigeringar från Google har varit ett av de allvarligaste problemen i cybervärlden under de tre senaste åren. Den största mängden klagomål om URL-omdirigeringar på Google-sidor och liknande sökmotorer nådde oss i början av 2012. Problemet anses dock fortfarande var ett av de mest relevanta och fortsätter att drabba hundratals datorer (Windows och Mac OS) varje dag.

Om du har drabbats av omdirigeringar från Google till Yahoo och andra domäner (dessa sidor kan antingen vara välkända eller helt okända) finns det en stor risk att du är en av de otursamma PC-användare som har att göra med Google-omdirigeringsviruset. Precis som Yahoo Redirect virus och Bing redirect virus kategoriseras det som en webbläsarkapare och ett potentiellt oönskat program. Det huvudsakliga problemet är borttagning – Google-omdirigeringsviruset (eller en webbläsarkapare) kan gömma sig under andra namn, så de är svåra att ta bort manuellt. När du försöker fixa din dator utan hjälp av experter kan du råka ta bort användbara komponenter från din dator. Och vem vill göra det? För att undvika PC-relaterade problem bör du välja automatisk borttagning. Reimage anses vara ett av de effektivaste antispionprogrammet för borttagning av Google-omdirigeringsviruset.

Problem som orsakas av webbläsarkapare

De flesta personer kanske tror att webbläsarkapare är harmlösa, men säkerhetsforskare rekommenderar att man undvika Google-omdirigeringsviruset och liknande PUP:s eftersom de kan orsaka stor skada på drabbade PC-system. Här är några av de vanligaste aktiviteterna som orsakas av detta skadeprogram:

 • Omdirigeringar från Google till Comcast, Bing, Yahoo och liknande söksidor. Vi måste varna dig att du kan omdirigeras till vilken webbsida SOM HELST – både harmlösa och skadliga. När din dator kapats av Google-omdirigeringsviruset kan du dessutom märka av detta problem i alla webbläsare som finns installerade på datorn. Du kan drabbas av ostoppbara omdirigeringar när du använder Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari och andra webbläsare.
 • Ändringar i webbläsaren och systemet. Vanligtvis ändrar detta virus startsidan, den förvalda sökmotorn, sida vid ny flik, bokmärkeslista och andra inställningar. Detta görs utan användarens godkännande.
 • Massor av kommersiellt innehåll i offrets sökresultat. Webbläsarkapare kan inte bara ändra dina systeminställningar, utan även påverka din sökresultat och använda dem för att orsaka omdirigeringar till Yahoo och liknande webbsidor i alla webbläsare.
 • Bevaka folks surfning och samla in deras söktermer och liknande data. Som ett resultat kan Google-omdirigeringsviruset samla in information om offrets mest besökta webbsidor, information som han/hon skrivit in under besöker, datorns IP-adress, plats, e-postadress och liknande data.

Som du kan se ska omdirigeringar från Google inte ignoreras, eftersom de kan leda till att du infiltreras av andra virus. Detta problem har ingen att göra med säker surfning, och även om du har ett välrenommerat antispionprogram installerat på din dator kan du inte vara säker på att din dator är säker. Varför har Google-omdirigeringsviruset blivit så populärt? Svaret är enkelt – för att man vill tjäna pengar på att marknadsföra förbestämda webbsidor. Som vi redan nämnt kan vissa av dessa sidor vara helt harmlösa (Yahoo, Bing, Facebook eller Comcast), men detta gäller inte för dem alla.

Hur sprids ett omdirigeringsvirus och hur infiltrerar det datorer?

Vid första anblick kan det verka som att det inte finns något farligt med att installera ett gratis program utan att kolla vad som gömmer sig inuti. Vi rekommenderar dock inte att man gör detta, eftersom sådana appar kan vara fyllda med misstänkta komponenter, såsom webbläsarkapare, annonsprogram och liknande virus. Det huvudsakliga när du ska installera gratisprogram och spridprogram är alltså att bevaka installationen genom att välja Avancerad eller Anpassad installation. Notera även att såna här PUP:s kan försöka infiltrera dåligt skyddade system, så du bör överväga att installera ett pålitligt antispionprogram. Du ska dessutom hålla dig borta från misstänkta popup-annonser och banner-annonser som kan visas på nästan alla webbsidor. Om du tror att din dator har kapats av Google-omdirigeringsviruset bör du följa guiden som ges nedan.

Borttagning av Google-omdirigeringsviruset från drabbade PC-system

Om du har drabbats av omdirigeringar från Google till Bing, Yahoo och andra webbsidor, betyder det att du har att göra med en webbläsarkapare. Infiltrationen av dessa hot bör få dig att tänka på vilka gratisprogram du nyligen har installerat på din dator, eftersom webbläsarkapare såsom Google-omdirigeringsviruset aktivt har spridits med hjälp av mjukvarupaket, precis som vi varnade dig om ovan. En sak är klar: du måste ta bort misstänkta komponenter från din dator. Det bör dock noteras att du knappast kan eliminera dem med manuell borttagning. Det är därför vi rekommenderar att du använder ett av de antispionverktyg som ges nedan.

Du kan ta bort Google automatiskt med hjälp av ett av dessa program: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus, Malwarebytes Anti Malware. Vi rekommenderar dessa applikationer eftersom de enkelt kan radera potentiellt oönskade program och virus med alla deras filer samt relaterade registerändringar.

gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med OS X
Vad ska man göra om det misslyckas?
Om du misslyckades med att ta bort infektionen med Reimage, skicka en fråga, till vår support och beskriv problemet så detaljerat som möjligt.
Vi kan vara anslutna med produkterna vi rekommenderar på sidan. All information finns i vårt Användaravtal Genom att ladda ner någon av Anti-spionprogrammen för att ta bort Omdirigeringar från Google, så accepterar du våran integritetspolicy och våra användarvillkor.
Reimage rekommenderas för att avinstallera Omdirigeringar från Google. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Mer information om detta program kan hittas i recensionen av Reimage.

Mer information om detta program kan hittas i recensionen av Reimage.
Omnämningar i pressen om Reimage
Omnämningar i pressen om Reimage
Alternativ Mjukvara
Plumbytes Anti-Malware
Vi har testat Plumbytes Anti-Malware's effektivitet vid brottagning av Omdirigeringar från Google (2017-04-04)
Malwarebytes Anti Malware
Vi har testat Malwarebytes Anti Malware's effektivitet vid brottagning av Omdirigeringar från Google (2017-04-04)
Hitman Pro
Vi har testat Hitman Pro's effektivitet vid brottagning av Omdirigeringar från Google (2017-04-04)
Webroot SecureAnywhere AntiVirus
Vi har testat Webroot SecureAnywhere AntiVirus's effektivitet vid brottagning av Omdirigeringar från Google (2017-04-04)
Omdirigeringar från Google ögonblicksbild
Omdirigeringar från Google ögonblicksbildOmdirigeringar från Google ögonblicksbild

Manuell Google Borttagningsguide för omdirigeringar:

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Google från system med Windows

Reimage är ett verktyg för att hitta skadeprogram.
Du kommer behöva köpa en Full version för att ta bort infektioner.
Mer information om Reimage.

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs).Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera Google och relaterade program
  Leta här efter Google eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'
 5. Ta bort Google från Windows genvägar
  Högerklicka på genvägen för Mozilla Firefox och välj Properties. Högerklicka på webbläsarens ikon och välj 'Properties'
 6. Gå till fliken för Shortcut och titta i fältet Target. Radera skadliga URL-adresser som är relaterade till ditt virus. Välj fliken 'Shortcut' och radera 'http://isearch.babylon.com...' eller andra misstänksamma URL-adresser

Upprepa stegen som ges ovan med alla dina webbläsares genvägar, inklusive Internet Explorer och Google Chrome.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Google från system med Mac OS X

Reimage är ett verktyg för att hitta skadeprogram.
Du kommer behöva köpa en Full version för att ta bort infektioner.
Mer information om Reimage.

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Google eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash.Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Google från Internet Explorer (IE)

Reimage är ett verktyg för att hitta skadeprogram.
Du kommer behöva köpa en Full version för att ta bort infektioner.
Mer information om Reimage.

 1. Ta bort farliga add-ons
  Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons. Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 2. Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter Google och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable: Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable'
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 4. Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar. Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar
 5. Återställ Internet Explorer
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 6. Välj här Reset.
 7. I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av Google. Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Google-omdirigering från Microsoft Edge

Reimage är ett verktyg för att hitta skadeprogram.
Du kommer behöva köpa en Full version för att ta bort infektioner.
Mer information om Reimage.

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör Google vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Google från Mozilla Firefox (FF)

Reimage är ett verktyg för att hitta skadeprogram.
Du kommer behöva köpa en Full version för att ta bort infektioner.
Mer information om Reimage.

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här Google och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Klicka på menyn (övre högra hörnet), välj Options General.
 4. Radera här skadliga URL-adresser och skriv in en föredragen webbsida, eller klicka Restore to default.
 5. Klicka OK för att spara dessa ändringar. När du är i fliken 'General' så ska du radera skadliga URL-adresser från sektionen 'Home Page' eller klicka på knappen 'Restore to Default'. Klicka på 'OK' för att spara ändringarna
 6. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 7. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av Google. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Google från Google Chrome

Reimage är ett verktyg för att hitta skadeprogram.
Du kommer behöva köpa en Full version för att ta bort infektioner.
Mer information om Reimage.

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här Google och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Ändra din startsida och föredragna sökmotor om de ändrats av ditt virus
  Klicka på menyikonen och välj Settings.
 4. Leta här efter Open a specific page or set of pages under alternativet On startup och klicka på Set pages. Efter att ha klickat på menyn och 'Settings', välj $s
 5. Du bör nu se ett annat fönster. Radera här skadliga söksidor och skriv in en som du vill använda som din startsida. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 6. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 7. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 8. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 9. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 10. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av Google. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Google från Safari

Reimage är ett verktyg för att hitta skadeprogram.
Du kommer behöva köpa en Full version för att ta bort infektioner.
Mer information om Reimage.

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter Google och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen. Välj här Preferences som den visades tidigare och välj General.
 4. Titta här på fältet Homepage. Om det ändrats av Google tar du bort den oönskade länken och skriver in en som du vill använda för dina sökningar. Kom ihåg att inkludera "http://" innan du skriver in adressen för sidan. När du är i 'General' raderar du skadliga URL-adresser och skriver in ditt önskade domännamn
 5. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 6. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för Google. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'
Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med Google registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus eller Malwarebytes Anti Malware.
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Källa: http://www.2-spyware.com/remove-google-redirect.html

Borttagning guider på andra språk