Ta bort omdirigeringar från Google (Guide för Virusborttagning) - uppdaterad feb 2021

av Jake Doevan - -   Google hijacker | Typ: Webbläsarkapare

Google omdirigeringsvirus är fortsatt aktivt

Bildresultat för OmdirigeringGoogle omdirigeringsvirus är ett sabotageprogram som orsakar omdirigeringar till tvivelaktiga webbsidor. Detta virus har blivit ett av de mest allvarliga nätvirusen. Ha då i åtanke att Google redan har mottagit stor kritik för sitt spionerande på sina användare och för att visa nätfiskelänkar bland sina sökresultat.

Den största andelen av klagomålen, som handlade om omdirigeringar i Google och liknande sökmotorer, kom 2012. Men viruset är fortfarande aktivt. Både Windows 10-, Linux- och Mac OS-användare riskerar att drabbas. Tänk på att Google omdirigeringsvirus även finns som iPhone- och Android-versioner. Viruset kallas även Chrome omdirigeringsvirus.

Om du har märkt av att Google omdirigerar dig till Yahoo eller andra domäner (vilka kan vara både välkända och helt nya för dig), bör du vidta nödvändiga åtgärder för att lösa problemet. Precis som Yahoos omdirigeringsvirus och Bing omdirigeringsvirus, fungerar detta virus som en hybrid mellan en webbläsarkapare och ett potentiellt oönskat program (PUP).

Det största problemet är hur man blir av med viruset; det kan ligga gömt under vilken webbsideadress som helst så det kan vara problematiskt att ta bort det manuellt. Med hjälp av ReimageIntego eller Malwarebytes kan du snabba på borttagningsprocessen. De besparar dig också tid, eftersom de raderar samtliga webbskript och ”hjälpelement”. Det är mycket viktigt att man ”avinstallerar” samtliga relaterade element så att viruset inte kommer tillbaka.

Virusets konsekvenser

Många användare frågar sig om Google omdirigeringsvirus är farligt. Även om det tekniskt sett inte är lika avancerat som Petna eller Cerber, kan dess konsekvenser vara lika irriterande.

Innan vi diskuterar hur man kan skydda sig mot webbläsarkapare, ska vi ta en titt på detta virus vanligaste symptom:

 • Omdirigeringar till Comcast, Bing, Yahoo och liknande webbsidor. Vanligtvis dyker också poppupp-meddelanden upp. Detta är tecken på att din webbläsare har drabbats av en webbläsarkapare.
 • Ändringar av webbläsar- och systeminställningar. Vanligtvis ändrar detta virus startsidan, den förvalda sökmotorn och ny-flik-sidanDet kan också lägga till ytterligare filändelser.
 • Reklam i sökresultaten. Om sökmotorn Google ändras till någon skum Ask- eller PlusNetwork-sida, kommer du att märka av allt mer reklam bland dina sökresultat.
 • Spårning av dina nätaktiviteter. Mer aggressiva versioner av Googles omdirigeringsvirus samlar inte bara in information om dina vanligen besökta webbsidor och sökord utan även personuppgifter, såsom namn, e-postadress, hemadress, IP-adress, plats som de säljer till affärspartners.

Dessa saker ska inte ignoreras, även om omfattande reklam inte är något som du störs av. Även om du har ett ansett antisabotageprogram installerat, ska du vara försiktig med att lägga till nya vertygsfält och insticksprogram.

Google omdirigeringsvirusGoogle omdirigeringsvirus har många bedrägliga former av förklädnad. Det enklaste sättet att ta bort Google omdirigeringsvirus är att skanna systemet med ett uppdaterat säkerhetsprogram.

Why has Google redirect scheme become so popular?

Pengar är det som motiverar bedragarna till att utöva sin verksamhet. Vissa av utvecklarna av Google omdirigeringsvirus samarbetar med nätannonsörer eller särskilda tredjeparter. Genom att omdirigera användare till särskilda webbsidor, får de en viss summa av vinsten från nättrafik.

Tips för att undvika irriterande virus

Många tänker att installation av ett gratisprogram från tillförlitliga källor skyddar en från potentiellt oönskade program (PUP) och virus, men till och med att oförsiktigt installera den senaste uppdateringen av Skype eller Java kan leda till installation av oönskade element, såsom annonsprogram och webbläsarkapare .

När du installerar gratisprogram och spridprogram ska du välja installationsläget Avancerad eller Anpassat (Eng: ”Custom”). På så sätt kan du se vilka tilläggsprogram som ingår i installationen. Avmarkera de som du inte behöver och klicka sedan på knappen ”Installera”.

På grund av virusets flexibla karaktär, kan det verka även via webbskript. I sådana fall kommer du inte att märka av några särskilda ändringar i webbläsaren. Det finns en lösning även för detta. Fortsätt till avsnittet som handlar om virusborttagning.

Borttagning av Googles omdirigeringsvirus

För att få bort viruset för gott, bör du tillämpa flera metoder. Kör ett antispionprogram för att påbörja borttagningen av Googles omdirigeringsvirus. Detta program kommer också att identifiera och ta bort de registernycklar som är kopplade till viruset. Efter skanningen, kan du gå igenom instruktionerna för manuell borttagning som handlar om hur du kan bli av med oönskade och tvivelaktiga webbläsartillägg.

Du bör också göra en fullständig återställning av din webbläsare. Om du fortfarande drabbas av omdirigeringar, ändra dina proxyinställningar och värdfilen. Du hittar webbläsarspecifika instruktioner för detta på nätet. Fortsätt nu till instruktionerna nedan. Där hittar du även instruktioner för virusborttagning för Safari.

Även om viruset är omfattande och spritt över hela världen, inriktar det sig ibland på specifika länder, till exempel Tyskland.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Google Borttagningsguide för omdirigeringar:

Ta bort Google från system med Windows

För att bli av med Googles omdirigeringsvirus, måste du avinstallera samtliga program/applikationer som verkar suspekta, särskilt de som du inte kan komma ihåg att du själv har installerat.

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera Google och relaterade program
  Leta här efter Google eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'

Ta bort Google från system med Mac OS X

För att reparera din Mac OS X, måste du försöka hitta alla element som verkar okända för dig. Ta bort alla program som du inte kan komma ihåg att at du har installerat.

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Google eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort Google från Internet Explorer (IE)

 1. Ta bort farliga add-ons
  Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons. Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 2. Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter Google och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable: Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable'
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 4. Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar. Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar
 5. Återställ Internet Explorer
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 6. Välj här Reset.
 7. I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av Google. Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen

Ta bort Google-omdirigering från Microsoft Edge

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör Google vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort Google från Mozilla Firefox (FF)

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här Google och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av Google. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort Google från Google Chrome

För att reparera Google Chrome och slippa omdirigeringar till okända webbsidor, måste du kontrollera dina tilläggsprogram. Se till att du tar bort alla element som verkar suspekta eller som du inte kan komma ihåg att du har installerat.

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här Google och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av Google. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort Google från Safari

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter Google och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för Google. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med Google registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Jake Doevan
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk