Allvarlighets skala:  
  (99/100)

Nullbyte ransomware. Hur tar man bort? (Avinstallera guide)

av Alice Woods - - | Typ: Gisslanprogram

Nullbyte ransomware och dess risker

Nullbyte-viruset har nyligen kommit ut på nätet och experterna lär sig ständigt nya saker om det. Det finns olika teorier kring denna infektions ursprung. Vissa forskare menar att Nullbyte baseras på, eller är en kopia av Detox och Serpico ransomware, vilka lanserades på nätet för inte så länge sedan. Andra tror att det är kopplat till den nya Cerber 3.0-versionen. Då ingen av dessa teorier hittills har blivit bekräftade, kan vi istället tala om de saker som vi redan känner till om detta bedrägliga näthot. I denna artikel finns en introduktion till detta nya virus, en beskrivning av dess grundläggande tillvägagångssätt och förslag på hur man kan undvika det. I slutet hittar du en detaljerad guide för borttagning av Nullbyte. Om du önskar en snabb lösning, kan du köra igång en systemskanning med ett automatiskt antivirusprogram, såsom Reimage.

An image of the Nullbyte ransomware virus

Nullbyte-viruset tillhör tveklöst kategorin ransomware. Det använder en avancerad algoritm för att låsa hundratals olika filtyper och lägger till filändelsen _nullbyte för att markera vilka den redan har krypterat. Filerna ser efter krypteringen ut något i stil med: ”randomfilename.jpg_nullbyte”. När samtliga avsedda filer har krypterats, är det dags att förklara hela situationen för användaren. Då använder bedragarna sig av en låsskärm på vilken de visar ett ransom-meddelande. Det finns ingen möjlighet att missa detta, då det dyker upp varje gång som du startar om din PC. Låsskärmsfönstret är redan integrerat i filkrypteringsfunktionen och tillhandahåller information om ett BitCoin-konto i händelse av att du vill köpa loss filer. Dessvärre ger de flesta användare efter för bedragarna och betalar lösensumman. På så sätt blir de kriminella helt enkelt rika och kan finansiera utvecklingen av ännu skadligare program. Även om Nullbytes lösensumma inte är lika stor som många andra ransomware är kända för (endast 0.1 Bitcoin), garanterar den ett störra mått på framgång: användarna är mindre tveksamma på att betala mindre summor pengar för att få tillbaka sina filer. Men skynda inte att betala. Du kan få tillbaka dina filer helt gratis. Säkerhetsexpeter har undersökt infektionen och hittat några sårbarheter i Nullbyte, vilka har möjliggjort utvecklingen av en dekrypterare. Länken till detta verktyg finns i borttagningsguiden nedan. Se bara till att du tar bort Nullbyte från din PC innan du startat dekrypteraren och dubbelkontrollera datorsystemet när du är färdig. 

Kan man kämpa emot detta ransomware?

Även om ransomware anses vara en av de farligaste och mest oförutsägbara nätinfektionerna, kan de undvikas om man bara känner till deras gundläggande spridningsmetoder. Rapporter visar att Nullbyte kan ta sig in i datorn via Pokemon Go:s fuskprogram “Necrobot.Rebuilt”. Mer vanligt är dock att det använder de mer klassiska spridningsmetoderna, såsom skräppost, falska programuppdateringar eller bedrägliga “claim-the-prize”-annonser. Så det bästa verktyget mot denna infektion är helt enkelt att undvika den. Även om du redan har drabbats av Nullbyte, ska du inte interagera med det direkt, utan istället använda antivirusprogram och tillförlitliga dekrypterare för att ta bort viruset och återställa dina filer.  

Förslag på hur du kan ta bort Nullbyte 

Risknivån för Nullbyte-viruset är hög, så du ska inte handskas med det på egen hand. Använd istället professionella antivirusprogram, såsom Reimage, och ta bort Nullbyte från din dator utan spår. Skynda inte heller med dekrypteringen. Först måste du rensa din enhet från eventuella farliga restfiler som senare kan korrumpera din data. Nedan finner du en länk till NullByte Decrypter, där du också hittar instruktioner för manuell borttagning i händelse av att viruset blockerar antivirusprogrammet eller om du har andra problem med få bort Nullbyte.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Manuell Nullbyte Borttagningsguide för virus:

Ta bort Nullbyte med Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort Nullbyte

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av Nullbyte

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort Nullbyte med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Nullbyte. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage och se till att borttagningen av Nullbyte lyckas.

Bonus: Återställ din data

Guiden ovan ska hjälpa dig att ta bort Nullbyte från din dator. För att återställa dina krypterade filer, rekommenderar vi dig att använda en detaljerad guide utfärdad av utanvirus.se-säkerhetsexperter

Om dina filer är krypterade genom Nullbyte, finns flera sätt att återställa dem

Återställning med hjälp av Data Recovery Pro

Även om experter redan har skapat en dekrypterare för Nullbyte, kan vissa nyare versioner av viruset (om de någonsin kommer att lanseras) vara immun mot detta verktyg. I så fall, rekommenderar vi att du testar att återställa filer med programmet Data Recovery Pro. Nedan hittar du instruktioner för korrekt återställning. 

 • Ladda ner Data Recovery Pro;
 • Följ anvisningarna i Installation av Data Recovery och installera programmet på din dator
 • Öppna det och skanna din dator efter filer som är krypterade genom Nullbyte-ransomware;
 • Återställ dem

Återställning med Windows-funktionen ”Återställ från tidigare versioner”

Det finns vissa villkor som måste uppfyllas för en effektiv återställning med Windows-funktionen ”Återställ från tidigare versioner”. Det är viktigt att se till att funktionen ”Systemåterställning” var aktiverad före virusattacken. Om inte, kommer denna metod inte att fungera. Men om, följ då instruktionerna nedan:

 • Hitta den krypterade filen som du vill återställa och högerklicka på den;
 • Välj “Properties” och gå till fliken “Previous versions”;
 • Här ska du kontrollera varje tillgänglig kopia av filen i “Folder versions”. Välj den version som du vill återställa och klicka på “Restore”.

Dataåterställning med hjälp av ShadowExplorer

Hittills är det inte känt huruvida detta virus raderar skuggvolymkopior eller inte. Om det inte gör det, är det väl värt att testa att återställa din data med hjälp av ShadowExplorer.

 • Ladda ner Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Använd en installationsguide för Shadow Explorer och installera denna applikation på din dator;
 • Öppna programmet och gå igenom rullmenyn i det övre vänstra hörnet för att välja enheten för din krypterade data. Se vilka mappar som finns där;
 • Högerklicka på den mapp som du vill återställa och välj “Export”. Du kan också välja var du vill att den ska lagras.

Använd Nullbyte decrypter för att återställa de krypterade filerna

För att återställa dina filer efter en Nullbyte-attack, ska du ladda ner NullByteDecrypter och följa vidare insturktioner.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Nullbyte och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes

Om utvecklaren

Alice Woods
Alice Woods

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Alice Woods
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-nullbyte-ransomware-virus.html

Borttagning guider på andra språk