Allvarlighets skala:  
  (10/100)

Ta bort Ntuserlitelist-annonser (Borttagningsguide) - jan 2021 uppdatering

av Alice Woods - - | Typ: Adware

Annonsprogrammet Ntuserlitelist gömmer sig i systemet som legitim systemprocess

Ntuserlitelist-viruset

Ntuserlitelist är ett potentiellt oönskat program (PUP) och fungerar som ett annonsbaserat program. Forskning visar att det kan vara relaterat till annonsprogrammet och trojanenn Yelloader.. Det är dock klart att programmet använder pay-per-click-annonsering som metod för att generera pengar till sina utvecklare.

Efter en Ntuserlitelist-kapning, skapar programmet en mapp på någon av följande platser:

 • C:\Users\-\AppData\Local\llssoft
 • C:\Users\-\AppData\Local\ntuserlitelist

Dessutom gömmer det sina filer bakom legitima processer, såsom:

 • vmxclient.exe;
 • dataup.exe;
 • winscr.exe;
 • svcvmx.exe.

Som tur är, kan program som ReimageIntego enkelt skilja mellan farliga och legitima filer, så använd detta för att ta bort Ntuserlitelist från din PC. Det är nödvändigt att ta bort detta PUP eftersom det, förutom att översvämma din webbläsare med aggressiva annonser, även kan omdirigera dig till potentiellt farliga webbsidor.

Denna typ av program samarbetar normalt med tvivelaktiga tredjeparter som ofta bidrar till spridningen av PUP, falska systemoptimeringsverktyg, nätfiskesidor eller teknisk-support-bedrägerier (tech support scam). Användare vet sällan om att de har infekterats med sådana virus, vilket betyder att de kan komma att klicka på Ntuserlitelist-annonser för att de tror att de är tillförlitliga.

Ntuserlitelist påverkar inte bara kvaliteten på surfandet, utan kan också göra intrång i din integritet. Det vill veta så mycket som möjligt om dig och därför lägger det in cookies liksom installerar andra tilläggsprogram i din webbläsare. Annonsprogrammet försöker att ta reda på dina intressen för att kunna generera personanpassade annonser och lura dig till att klicka på dem.

För att stoppa dessa aktiviteter, måste du ta bort Ntuserlitelist från din PC. Detta kan du göra med hjälp av ett antisabotageprogram, men om du saknar eller inte kan installera ett sådant, kan du också göra en manuell borttagning (se guiden nedan).

Bildexempel på Ntuserlitelists annonserNär Ntuserlitelist har infekterat en dator, översvämmar det användarens webbläsare med annonser.

Förhindra attack genom att uppdatera program och vara försiktig med installation av gratisprogram

Annonsprogrammet kan ta sig in i systemet genom att lura användare att de måste uppdatera Flash Player eller ladda ner ett nytt säkerhetsprogram. Men kom ihåg en sak – meddelande om programuppdatering visas ALDRIG på nätet. Om de gör det, handlar det om bedrägeri.

Ett forskarlag från Norge varnar om att Ntuserlitelist också kan ta sig in i datorn med hjälp av gratis- eller spridprogram. Detta PUP kan presenteras som ett användbart program eller gömma sig bakom ”Snabba/Rekommenderade” inställningar. Så för att undvika en kapning, ska du inte lita på rekommenderade inställningar utan välja installationsläget ”Avancerat” (vilket även detta dock kräver varsamhet).

Ta bort Ntuserlitelist och dess suspekta annonser

Det kommer inte att dröja länge förrän du letar efter metoder att bli av med Ntuserlitelist-viruset, eftersom dess beteende helt enkelt är irriterande och påträngande. Det är inte heller särskilt svårt att ta bort programmet, särskilt om du använder ett professionellt antivirusprogram. Det finns dock några saker som antivirusprogram inte kan göra, såsom att återställa webbläsaren vilket är centralt för att kunna bli av med annonserna.

Du kan också ta bort Ntuserlitelist manuellt, men om du försöker att radera dess relaterade filer och mappar kan du komma att stöta på problem. Dessa mappar kan vara skyddade av viruset och då har du inte behörighet att radera dem. I ett sådant fall måste du ta hjälp av ett antispionprogram.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Ntuserlitelist Borttagningsguide för annonser:

Ta bort Ntuserlitelist från system med Windows

Guiden nedan beskriver hur du tar bort Ntuserlitelist manuellt:

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera Ntuserlitelist och relaterade program
  Leta här efter Ntuserlitelist eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'

Ta bort Ntuserlitelist från system med Mac OS X

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Ntuserlitelist eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort Ntuserlitelist från Internet Explorer (IE)

Dessa steg beskriver hur du skyddar Internet Explorer mot annonsprogrammet:

 1. Ta bort farliga add-ons
  Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons. Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 2. Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter Ntuserlitelist och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable: Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable'
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 4. Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar. Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar
 5. Återställ Internet Explorer
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 6. Välj här Reset.
 7. I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av Ntuserlitelist. Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen

Ta bort Ntuserlitelist-annonser från Microsoft Edge

Har du redan fått nog av att annonsprogrammet bevakar ditt surfande? Isåfall ska du följa stegen nedan och få bort de oönskade annonserna från din webbläsare.

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör Ntuserlitelist vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort Ntuserlitelist från Mozilla Firefox (FF)

Följ dessa steg för att ta bort alla Ntuserlitelist-relaterade filer från Firefox:

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här Ntuserlitelist och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av Ntuserlitelist. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort Ntuserlitelist från Google Chrome

Ta bort annonsprogrammet från Google Chrome med hjälp av följande guide:

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här Ntuserlitelist och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av Ntuserlitelist. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort Ntuserlitelist från Safari

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter Ntuserlitelist och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för Ntuserlitelist. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med Ntuserlitelist registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Alice Woods
Alice Woods

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Alice Woods
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk