Allvarlighets skala:  
  (14/100)

Ta bort viruset Nova.Rambler.ru (Borttagningsguide) - okt 2017 uppdatering

av Julie Splinters - - | Typ: Webbläsarkapare

Nova.Rambler.ru-viruset: fakta och instruktioner för borttagning

Nova.Rambler.ru virus

Nova.Rambler.ru-viruset (även kallat Rambler Search) försöker att se ut som en tillförlitlig sökmotor som har en massa olika funktioner. På dess huvudsida hittar du sektioner som ”Spel”, ”Nyheter”, ”Horoskop” och liknande. Men låt dig inte luras av dess livliga design och tjusiga bilder, för det du har att göra med är i själva verket en webbläsarkapare.

Om du inte känner till denna term, så omfattar den program som inte är tillförlitliga. I korthet, handlar det om verktyg som används för att visa modifierade sökresultat och omdirigera användare till suspekta webbsidor. Denna aktivitet syftar huvudsakligen till att öka relaterade webbsidors popularitet. I utbyte mot denna tjänst, erhåller utvecklarna pengar. Dessa omdirigeringar kan leda dig in på skadliga webbsidor. 

Dessutom är IT-specialister helt säkra på att spridningen av sådana här kapare sker med illegala metoder. Om du hittar denna sökmotor i din webbläsare, har du att göra med en ”kapning”. Oavsett hur lockane denna webbsida verkar, rekommenderar vi starkt att du tar bort Nova.Rambler.ru.

Detta kan du göra med Reimage Reimage Cleaner Intego eller annat tillförlitligt antispionprogram; se bara till att programmet är uppdaterat till sin senaste version. Du kan också göra en manuell borttagning; se våra instruktioner för detta i slutet av denna artikel. 

Som redan nämnt, sker omdirigeringar till http://nova.rambler.ru och liknande oönskade aktiviteter i syfte att generera besökstrafik till specifika webbsidor. Sådan här aktivitet är olaglig, särskilt när det handlar om suspekta annonsörer. Tänk på att detta potentiellt oönskade program kan visa dig vilket innehåll som helst.

Med andra ord, kan det visa dig sponsrade sökresultat bland de normala sökresultaten. Dessutom kan dessa vara fyllda med vilseledande annonser och falska varningsmeddelanden som rapporterar om att du behöver uppdatera vissa program. Du ska inte gå på dessa ”erbjudanden” då de flesta av dessa har använts för att marknadsföra sabotageprogram.

Innan du skyndar med att ställa in denna webbsida som din startsida, bör du läsa dess integritetspolicy. De flesta användare ignorerar detta dokument, då det innehåller en massa detaljerad och tråkig text. Men det är viktigt att göra sig bekant med programs integritetspolicy, slutanvändaravtal och liknande information, eftersom den kan avslöja viktiga detaljer. Vad gäller Rambler Search, står det bland annat att det visar sponsrat innehåll.

Det framgår dock inte på vilka sätt webbsidan skyddar användares personliga data. Därför vill vi varna för att den insamlade datan om dig kan komma att delas med okända företag. Nätintegritet har blivit ett växande problem, särskilt eftersom användare inte har tänkt på den på flera år. För att skydda dig själv mot dataförlust, såsom e-postadresser, inloggningsuppgifter och liknande information, bör du ta bort Nova.Rambler.ru permanent.

Nova Rambler-webbsidanNova.rambler.ru:s huvudsida lockar potentiella offer med tjusiga bilder

Hur tar sig en webbläsarkapare in i datorn?

Har du hört talas om “bundling”? Denna mycket vanliga metod är fortfarande ett effektivt verktyg, då användare sällan läser igenom installationsguiden särskilt noga innan de trycker på knappen ”Installera”. På så sätt missar de att de råkar installera extraprogram såsom oönskade annonsprogram, webbläsarkapare, verktygsfält och webbläsartillägg.

Dessa ligger nämligen inpackade i det ursprungliga program som du önskade att installera, till och med i program som Skype och Adobe Flash Player. På grund av kontinuerliga rapporter om säkerhetsbrister, har populariteten minskat hos det senare programmet. Dessutom har det används som en täckmantel för en rad olika kapningstekniker.

Så när du laddar ner ett välkänt eller helt nytt program, ska du välja installationsläget ”Anpassat” (Eng: ”Custom”). På så sätt kan du se vilka valfria program som ingår och avmarkera de som du inte vill installera, såsom Nova.Rambler.ru. 

Borttagning av Nova.Rambler.com

Webbläsarkapare kan tas bort på två olika sätt, med eller utan ett antispionprogram. Som nämnt, är det inte ett superskadligt virus, då du kan testa att ta bort det manuellt. Men om du är oerfaren när det kommer till virusborttagning, bör du låta ett antispionprogram ta bort Nova.Rambler.ru åt dig. Ett sådant program identifierar alla komponenter och tar bort dem permanent.

Dessutom förser det dig med ett datorskydd mot eventuella framtida angreppsförsök. Om du känner att du skulle klara av en manuell borttagning, rekommenderar vi dig att kombinera denna med den automatiska metoden för ett extraskydd. Följ guiden för virusborttagning nedan. Se till att du reparerar varje webbläsare på din dator, även om du inte kan s något virus. 

Du kan bli av med virusskada med hjälp av Reimage Reimage Cleaner Intego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Nova.Rambler.ru Borttagningsguide för virus:

Ta bort Nova.Rambler.ru från system med Windows

För att avinstallera denna webbläsarkapare manuellt, måste du ta bort alla komponenter som tillhör samma utvecklare, Rambler. Radera även andra program som har installerats utan din vetskap.

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera Nova.Rambler.ru och relaterade program
  Leta här efter Nova.Rambler.ru eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'
 5. Ta bort Nova.Rambler.ru från Windows genvägar
  Högerklicka på genvägen för Mozilla Firefox och välj Properties. Högerklicka på webbläsarens ikon och välj 'Properties'
 6. Gå till fliken för Shortcut och titta i fältet Target. Radera skadliga URL-adresser som är relaterade till ditt virus. Välj fliken 'Shortcut' och radera 'http://isearch.babylon.com...' eller andra misstänksamma URL-adresser

Upprepa stegen som ges ovan med alla dina webbläsares genvägar, inklusive Internet Explorer och Google Chrome.

Ta bort Nova.Rambler.ru från system med Mac OS X

För att bli av med Rambler Search från Mac OS X, måste du avinstallera alla suspekta komponenter. Vi rekommenderar starkt att du avinstallerar samtliga program från samma utvecklare, inklusive Nova.Rambler.com.

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Nova.Rambler.ru eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort Nova.Rambler.ru från Internet Explorer (IE)

 1. Ta bort farliga add-ons
  Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons. Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 2. Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter Nova.Rambler.ru och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable: Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable'
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 4. Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar. Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar
 5. Återställ Internet Explorer
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 6. Välj här Reset.
 7. I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av Nova.Rambler.ru. Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen

Ta bort Nova.Rambler.ru-virus från Microsoft Edge

Microsoft Edge-användare kan också testa en ytterligare metod för att ta bort webbläsarkaparen, nämligen att radera registerobjekt som finns kvar.

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör Nova.Rambler.ru vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort Nova.Rambler.ru från Mozilla Firefox (FF)

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här Nova.Rambler.ru och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Klicka på menyn (övre högra hörnet), välj Options General.
 4. Radera här skadliga URL-adresser och skriv in en föredragen webbsida, eller klicka Restore to default.
 5. Klicka OK för att spara dessa ändringar. När du är i fliken 'General' så ska du radera skadliga URL-adresser från sektionen 'Home Page' eller klicka på knappen 'Restore to Default'. Klicka på 'OK' för att spara ändringarna
 6. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 7. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av Nova.Rambler.ru. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort Nova.Rambler.ru från Google Chrome

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här Nova.Rambler.ru och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Ändra din startsida och föredragna sökmotor om de ändrats av ditt virus
  Klicka på menyikonen och välj Settings.
 4. Leta här efter Open a specific page or set of pages under alternativet On startup och klicka på Set pages. Efter att ha klickat på menyn och 'Settings', välj $s
 5. Du bör nu se ett annat fönster. Radera här skadliga söksidor och skriv in en som du vill använda som din startsida. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 6. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 7. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 8. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 9. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 10. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av Nova.Rambler.ru. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort Nova.Rambler.ru från Safari

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter Nova.Rambler.ru och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen. Välj här Preferences som den visades tidigare och välj General.
 4. Titta här på fältet Homepage. Om det ändrats av Nova.Rambler.ru tar du bort den oönskade länken och skriver in en som du vill använda för dina sökningar. Kom ihåg att inkludera "http://" innan du skriver in adressen för sidan. När du är i 'General' raderar du skadliga URL-adresser och skriver in ditt önskade domännamn
 5. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 6. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för Nova.Rambler.ru. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Datoranvändare kan drabbas av olika typer av förluster på grund av cyberinfektioner eller egna misstag. Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption. Det är viktigt att förlita sig på sådan och göra säkerhetskopieringar dagligen eller åtminstone varje vecka.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Julie Splinters
Julie Splinters - Virus-borttagningsspecialist

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Julie Splinters
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-nova-rambler-ru-virus.html
Borttagning guider på andra språk

Din åsikt om Nova.Rambler.ru virus