Allvarlighets skala:  
  (10/100)

Ta bort Mystartsearch.com

12

Vad är mystartsearch.com?

Mystartsearch.com (även känd som My Start Search och mystartsearch) är en misstänkt sökmotor som har lagts till i kategorin webbläsarkapare. Detta eftersom den distribueras i ett paked med diverse gratisprogram som en valbar komponent som har överraskat många PC-användare genom att dyka upp i alla deras webbläsare utan tillåtelse. Vid första anblick så kan den verka som en normal sökmotor, men det har avslöjats att kaparen Mystartsearch kan försämra din surfupplevelse. Detta program dyker vanligtvis upp i Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox och andra webbläsare som en startsida och/eller förvald sökmotor. Som vi redan har nämnt så kan det verka som en genuin sökmotor med ett sökfält och diverse länkar som leder till dina favoritsidor. Du bör dock veta att denna söksida är annonsstödd, så du kan få ändrade sökresultat från den. Vidare så kan den orsaka omdirigeringar från Mystartsearch.com till dess affilierade webbsidor, nedsaktningar och andra problem på din dator. Ha i åtanke att det inte finns några garantier för att den inte kommer omdirigera dig till en misstänkt, osäker eller väldigt opålitlig webbsida!

I skrivande stund så har det även avslöjats att viruset Mystartsearch dessutom är kapabelt att bevaka folks surfning på internet. Det kan bevaka dina aktiviteter på nätet och samla in personligt icke-identifierbar information, såsom din e-postadress, PC:ns IP-adress, dess plats och liknande data. Av denna anledning så är det rekommenderat att ta bort denna sökmotor och återställa dina webbläsarinställningar till det normala. För att ta bort mystartsearch.com så rekommenderar vi starkt att du använder SpyHunter.

Mystartsearch

Hur kan Mystartsearch.com kapa min dator?

Liknande delta-homes.com, BoBrowser och Omiga Plus så har Mystartsearch.com stämplats som en webbläsarkapare och ett potentiellt oönskat program eftersom det sprids med hjälp av mjukvara från tredje part. Notera därför att detta program kan dyka upp på din dator direkt efter installationen av tvivelaktig mjukvara, såsom nedladdningsassistenter, videokonverterare, videoströmningsmjukvara och liknande program som kan lura dig att installera annonsprogram och webbläsarkapare om du inte har tillräcklig uppmärksamhet på installationsprocessen. Av denna anledning så ska du alltid välja Avancerad eller Anpassad installation och sedan följa hela installationsprocessen noggrant. Vidare så ska du inte acceptera att installera okända program som föreslås i paketet, såsom add-ons, tillägg, insticksprogram och verktygsrader för webbläsare. Om du redan har lagt märke till omdirigeringar från mystartsearch och andra misstänkta aktiviteter på din dator så ska du följa guiden som ges nedan.

Hur tar jag bort viruset Mystartsearch.com?

Mystartsearch.com är en tvivelaktig sökmotor som kan leda till diverse datorrelaterade problem. Om du inte vill drabbas av andra potentiellt oönskade program, annonsprogram eller till och med virus, så ska du ta bort det direkt. För detta kan du använda ett pålitligt antispionprogram eller ta bort det manuellt. Eftersom det kan installera register så är det rekommenderat att ta bort Mystartsearch.com automatiskt.

VANLIGA FRÅGOR (FAQ)

Fråga: Jag har lagt märke till att viruset Mystartsearch.com visas istället för min vanliga startsida. Jag kommer dock inte ihåg att jag har ändrat den själv, och jag har dessutom varit drabbad av omdirigeringar från mystartsearch under en tid. Är detta ett typ av skadeprogram? Bör jag vara orolig?

Svar: En av anledningar till att Mystartsearch.com är kategoriserat som ett potentiellt oönskat program är denna specifika egenskap; alltså att det kan installeras på användares datorer i det tysta utan dennes vetskap. Du bör dock känna till att du har möjlighet under installationsprocessen att avbocka program som du inte vill installera (välj alltid Avancerad eller Anpassad installation). I detta fall så råder vi dig att följa borttagningsguiden nedan och göra dig av med programmet som är ansvarigt för att ha ändrat dina webbläsarinställningar.

Fråga: Finns det något sätt att ta bort startsidan Mystartsearch från min webbläsare och undvika omdirigeringar till www.mystartsearch.com? Jag ställer in den jag hade tidigare, men den fortsätter att dyka upp.

Svar: Att ta bort webbläsarkaparen www.Mystartsearch.com är inte särskilt enkelt. De kallas kapare av en anledning, eftersom de tenderar att installera små program som kontinuerligt ändrar webbläsarinställningarna och gör det riktigt svårt att bli av med dem. Det enda sättet för dig att bli av med det en gång för alla är att ta bort det med ett av de program som vi redan har nämnt, såsom SpyHunter. Du kan även hitta en guide nedan.

Fråga: Jag har upptäckt att min startsida och sökmotor har ändrats till www.Mystartsearch.com. Jag skulle inte ha något emot detta eftersom det verkar som en normalt söksida, men när jag genomför sökningar genom denna motor så verkar resultaten inte vara pålitliga… Sidorna jag omdirigeras till verkar inte stämma överens med de sidor som jag brukade besöka förut. Vad är det bästa sättet att bli av med denna sökmotor och gå tillbaka till min gamla?

Svar: Detta är en väldigt träffande observation; sökningar genom Mystartsearch.com tenderar att vara mindre pålitliga eftersom sökresultaten visar länkar till affilierade webbsidor. Därför kan du hamna på en misstänkt webbsida. För att undvika detta bör du göra dig av med detta program genom att noggrant följa stegen som vi tillhandahåller nedan.

Fråga: Jag har precis startat om min dator efter att ha installerat ett nytt program, och den verkar fungera OK. Jag har dock öppnat min webbläsare, och till min förvåning så finns det en ny webbsida kallad Mystartsearch.com som även fungerar som en sökmotor och tar hand om mina sökningar. Jag vill ta bort den med den fortsätter att komma tillbaka till min webbläsare. Hur kan jag ta bort den? Snälla hjälp!

Svar: Du har precis stött på vad som kallas ‘bundling’. Du har laddat ner ett program som hade ytterligare alternativ under sin installation som du hoppade över (vilket är varför du aldrig ska göra det). Om ett sådant ytterligare program har kommit in i din dator utan din vetskap så bör du notera att det kan orsaka kaos på din dator. Vidare så kan det vara svårt att bli av med det, och du bör använda dig av ett professionellt verktyg för att göra det. SpyHunter är ett alternativ.

Fråga: Snälla hjälp! Jag drabbas av omdirigeringar till webbsidan Mystartsearch… Jag tror att det har något att göra med det faktum att min sökmotor har ändrats till denna sida – något som jag inte minns att jag gjort… Är det farligt? Bör jag vara orolig?

Svar: Ja, dessa saker är troligtvis relaterade. Det må vara mer irriterande än farligt, men du bör använda dig av en pålitlig sökmotor och göra dig av med den som har installerats utan ditt tillstånd. Det bästa sättet att göra sig av med detta oönskade program är genom att använda ett specialiserat verktyg som garanterar bästa resultat.

Du kan ta bort Mystartsearch.com automatiskt med hjälp av ett av dessa program: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware. Vi rekommenderar dessa applikationer eftersom de enkelt kan radera potentiellt oönskade program och virus med alla deras filer samt relaterade registerändringar.

Vi kan vara anslutna med produkterna vi rekommenderar på sidan. All information finns i vårt Användaravtal Genom att ladda ner någon av Anti-spionprogrammen för att ta bort Mystartsearch.com, så accepterar du våran integritetspolicy och våra användarvillkor.
SpyHunter rekommenderas för att avinstallera Mystartsearch.com. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren SpyHunter.

Mer information om detta program kan hittas i recensionen av SpyHunter.

Om du beslutat att välja ett annat antispionprogram ska du avinstallera SpyHunter från din dator.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus är det rekommenderade programmet för att avinstallera Mystartsearch.com. 

Du bör bekräfta med gratisversionen att man hittar den nuvarande versionen av parasiten.
mer än 40 000 000 nedladdningar!
Alternativ Mjukvara
Malwarebytes Anti Malware
Vi har testat Malwarebytes Anti Malware's effektivitet vid brottagning av Mystartsearch.com (2015-08-13)
Reimage
Vi har testat Reimage's effektivitet vid brottagning av Mystartsearch.com (2015-08-13)
Mystartsearch.com ögonblicksbild
Mystartsearch.com ögonblicksbild
Snabbmeny: Manuell Mystartsearch.com Borttagningsguide
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Mystartsearch.com från system med Windows 7 / Vista / XP

 • Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs).

Ta bort Mystartsearch.com från system med Windows 10 / Windows 8

 • Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program.
Avinstallera Mystartsearch.com och relaterade program
 • Leta här efter Mystartsearch.com eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 • Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar.
Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall' Ta bort Mystartsearch.com från Windows genvägar
 • Högerklicka på genvägen för Mozilla Firefox och välj Properties.
Högerklicka på webbläsarens ikon och välj 'Properties'
 • Gå till fliken för Shortcut och titta i fältet Target. Radera skadliga URL-adresser som är relaterade till ditt virus.
Välj fliken 'Shortcut' och radera 'http://isearch.babylon.com...' eller andra misstänksamma URL-adresser

Upprepa stegen som ges ovan med alla dina webbläsares genvägar, inklusive Internet Explorer och Google Chrome.

WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Mystartsearch.com från system med Mac OS X

Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications.

Klicka på 'Go' och välj 'Applications'

Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Mystartsearch.com eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash.

Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Mystartsearch.com från Internet Explorer (IE)

Ta bort farliga add-ons
 • Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons.
Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 • Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter Mystartsearch.com och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable:
Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable' Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
 • Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 • Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar.
Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar Återställ Internet Explorer
 • Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 • Välj här Reset.
 • I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av Mystartsearch.com.
Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Mystartsearch.com från Mozilla Firefox (FF)

Ta bort skadliga tillägg
 • Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions.
Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 • Välj här Mystartsearch.com och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa.
Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
 • Klicka på menyn (övre högra hörnet), välj Options General.
 • Radera här skadliga URL-adresser och skriv in en föredragen webbsida, eller klicka Restore to default.
 • Klicka OK för att spara dessa ändringar.
När du är i fliken 'General' så ska du radera skadliga URL-adresser från sektionen 'Home Page' eller klicka på knappen 'Restore to Default'. Klicka på 'OK' för att spara ändringarna Återställ Mozilla Firefox
 • Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information.
Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 • Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av Mystartsearch.com.
Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Mystartsearch.com från Google Chrome

Radera skadliga insticksprogram
 • Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions.
Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 • Välj här Mystartsearch.com och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa.
Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen Ändra din startsida och föredragna sökmotor om de ändrats av ditt virus
 • Klicka på menyikonen och välj Settings.
 • Leta här efter Open a specific page or set of pages under alternativet On startup och klicka på Set pages.
Efter att ha klickat på menyn och 'Settings', välj $s
 • Du bör nu se ett annat fönster. Radera här skadliga söksidor och skriv in en som du vill använda som din startsida.
Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 • Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search.
När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 • När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn.
Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser Återställ Google Chrome
 • Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 • Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings.
När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 • Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av Mystartsearch.com.
Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Ta bort Mystartsearch.com från Safari

Ta bort skadliga tillägg
 • Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences.
Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 • Välj här Extensions och leta efter Mystartsearch.com och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem.
Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
 • Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen. Välj här Preferences som den visades tidigare och välj General.
 • Titta här på fältet Homepage. Om det ändrats av Mystartsearch.com tar du bort den oönskade länken och skriver in en som du vill använda för dina sökningar. Kom ihåg att inkludera "http://" innan du skriver in adressen för sidan.
När du är i 'General' raderar du skadliga URL-adresser och skriver in ditt önskade domännamn Återställ Safari
 • Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari....
Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 • Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för Mystartsearch.com.
Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Komplett borttagning av Mystartsearch.com

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med Mystartsearch.com registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware.

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Borttagning guider på andra språkGilla oss på Facebook