Allvarlighets skala:  
  (10/100)

Ta bort Mystartsearch.com

av Lucia Danes - - | Typ: Webläsar plugins

Vad är mystartsearch.com?

Mystartsearch.com (även känd som My Start Search och mystartsearch) är en misstänkt sökmotor som har lagts till i kategorin webbläsarkapare. Detta eftersom den distribueras i ett paked med diverse gratisprogram som en valbar komponent som har överraskat många PC-användare genom att dyka upp i alla deras webbläsare utan tillåtelse. Vid första anblick så kan den verka som en normal sökmotor, men det har avslöjats att kaparen Mystartsearch kan försämra din surfupplevelse. Detta program dyker vanligtvis upp i Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox och andra webbläsare som en startsida och/eller förvald sökmotor. Som vi redan har nämnt så kan det verka som en genuin sökmotor med ett sökfält och diverse länkar som leder till dina favoritsidor. Du bör dock veta att denna söksida är annonsstödd, så du kan få ändrade sökresultat från den. Vidare så kan den orsaka omdirigeringar från Mystartsearch.com till dess affilierade webbsidor, nedsaktningar och andra problem på din dator. Ha i åtanke att det inte finns några garantier för att den inte kommer omdirigera dig till en misstänkt, osäker eller väldigt opålitlig webbsida!

I skrivande stund så har det även avslöjats att viruset Mystartsearch dessutom är kapabelt att bevaka folks surfning på internet. Det kan bevaka dina aktiviteter på nätet och samla in personligt icke-identifierbar information, såsom din e-postadress, PC:ns IP-adress, dess plats och liknande data. Av denna anledning så är det rekommenderat att ta bort denna sökmotor och återställa dina webbläsarinställningar till det normala. För att ta bort mystartsearch.com så rekommenderar vi starkt att du använder ReimageIntego.

Mystartsearch

Hur kan Mystartsearch.com kapa min dator?

Liknande delta-homes.com, BoBrowser och Omiga Plus så har Mystartsearch.com stämplats som en webbläsarkapare och ett potentiellt oönskat program eftersom det sprids med hjälp av mjukvara från tredje part. Notera därför att detta program kan dyka upp på din dator direkt efter installationen av tvivelaktig mjukvara, såsom nedladdningsassistenter, videokonverterare, videoströmningsmjukvara och liknande program som kan lura dig att installera annonsprogram och webbläsarkapare om du inte har tillräcklig uppmärksamhet på installationsprocessen. Av denna anledning så ska du alltid välja Avancerad eller Anpassad installation och sedan följa hela installationsprocessen noggrant. Vidare så ska du inte acceptera att installera okända program som föreslås i paketet, såsom add-ons, tillägg, insticksprogram och verktygsrader för webbläsare. Om du redan har lagt märke till omdirigeringar från mystartsearch och andra misstänkta aktiviteter på din dator så ska du följa guiden som ges nedan.

Hur tar jag bort viruset Mystartsearch.com?

Mystartsearch.com är en tvivelaktig sökmotor som kan leda till diverse datorrelaterade problem. Om du inte vill drabbas av andra potentiellt oönskade program, annonsprogram eller till och med virus, så ska du ta bort det direkt. För detta kan du använda ett pålitligt antispionprogram eller ta bort det manuellt. Eftersom det kan installera register så är det rekommenderat att ta bort Mystartsearch.com automatiskt.

VANLIGA FRÅGOR (FAQ)

Fråga: Jag har lagt märke till att viruset Mystartsearch.com visas istället för min vanliga startsida. Jag kommer dock inte ihåg att jag har ändrat den själv, och jag har dessutom varit drabbad av omdirigeringar från mystartsearch under en tid. Är detta ett typ av skadeprogram? Bör jag vara orolig?

Svar: En av anledningar till att Mystartsearch.com är kategoriserat som ett potentiellt oönskat program är denna specifika egenskap; alltså att det kan installeras på användares datorer i det tysta utan dennes vetskap. Du bör dock känna till att du har möjlighet under installationsprocessen att avbocka program som du inte vill installera (välj alltid Avancerad eller Anpassad installation). I detta fall så råder vi dig att följa borttagningsguiden nedan och göra dig av med programmet som är ansvarigt för att ha ändrat dina webbläsarinställningar.

Fråga: Finns det något sätt att ta bort startsidan Mystartsearch från min webbläsare och undvika omdirigeringar till www.mystartsearch.com? Jag ställer in den jag hade tidigare, men den fortsätter att dyka upp.

Svar: Att ta bort webbläsarkaparen www.Mystartsearch.com är inte särskilt enkelt. De kallas kapare av en anledning, eftersom de tenderar att installera små program som kontinuerligt ändrar webbläsarinställningarna och gör det riktigt svårt att bli av med dem. Det enda sättet för dig att bli av med det en gång för alla är att ta bort det med ett av de program som vi redan har nämnt, såsom ReimageIntego. Du kan även hitta en guide nedan.

Fråga: Jag har upptäckt att min startsida och sökmotor har ändrats till www.Mystartsearch.com. Jag skulle inte ha något emot detta eftersom det verkar som en normalt söksida, men när jag genomför sökningar genom denna motor så verkar resultaten inte vara pålitliga… Sidorna jag omdirigeras till verkar inte stämma överens med de sidor som jag brukade besöka förut. Vad är det bästa sättet att bli av med denna sökmotor och gå tillbaka till min gamla?

Svar: Detta är en väldigt träffande observation; sökningar genom Mystartsearch.com tenderar att vara mindre pålitliga eftersom sökresultaten visar länkar till affilierade webbsidor. Därför kan du hamna på en misstänkt webbsida. För att undvika detta bör du göra dig av med detta program genom att noggrant följa stegen som vi tillhandahåller nedan.

Fråga: Jag har precis startat om min dator efter att ha installerat ett nytt program, och den verkar fungera OK. Jag har dock öppnat min webbläsare, och till min förvåning så finns det en ny webbsida kallad Mystartsearch.com som även fungerar som en sökmotor och tar hand om mina sökningar. Jag vill ta bort den med den fortsätter att komma tillbaka till min webbläsare. Hur kan jag ta bort den? Snälla hjälp!

Svar: Du har precis stött på vad som kallas ’bundling’. Du har laddat ner ett program som hade ytterligare alternativ under sin installation som du hoppade över (vilket är varför du aldrig ska göra det). Om ett sådant ytterligare program har kommit in i din dator utan din vetskap så bör du notera att det kan orsaka kaos på din dator. Vidare så kan det vara svårt att bli av med det, och du bör använda dig av ett professionellt verktyg för att göra det. ReimageIntego är ett alternativ.

Fråga: Snälla hjälp! Jag drabbas av omdirigeringar till webbsidan Mystartsearch… Jag tror att det har något att göra med det faktum att min sökmotor har ändrats till denna sida – något som jag inte minns att jag gjort… Är det farligt? Bör jag vara orolig?

Svar: Ja, dessa saker är troligtvis relaterade. Det må vara mer irriterande än farligt, men du bör använda dig av en pålitlig sökmotor och göra dig av med den som har installerats utan ditt tillstånd. Det bästa sättet att göra sig av med detta oönskade program är genom att använda ett specialiserat verktyg som garanterar bästa resultat.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.
Mystartsearch.com ögonblicksbild
Mystartsearch.com ögonblicksbild

Manuell Mystartsearch.com Borttagningsguide:

Ta bort Mystartsearch.com från system med Windows

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera Mystartsearch.com och relaterade program
  Leta här efter Mystartsearch.com eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'

Ta bort Mystartsearch.com från system med Mac OS X

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Mystartsearch.com eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort Mystartsearch.com från Microsoft Edge

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör Mystartsearch.com vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort Mystartsearch.com från Mozilla Firefox (FF)

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här Mystartsearch.com och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av Mystartsearch.com. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort Mystartsearch.com från Google Chrome

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här Mystartsearch.com och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av Mystartsearch.com. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort Mystartsearch.com från Safari

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter Mystartsearch.com och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för Mystartsearch.com. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med Mystartsearch.com registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Lucia Danes
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk