Allvarlighets skala:  
  (10/100)

Ta bort Mysites123.com (Borttagningsguide) - jan 2021 uppdatering

av Jake Doevan - -   mysites123 redirect | Typ: Webbläsarkapare

Kan jag använda Mysites123.com som min startsida?

Enligt PC-säkerhetsexperter bör du INTE använda Mysites123.com som startsida eller förvald sökmotor eftersom det är en webbläsarkapare som omdirigerar folk till affilierade webbsidor. Den har dessutom bevakat datoranvändare med hjälp av sina add-ons för webbläsare och liknande komponenter som vanligtvis installeras i systemet i ett paket. Om Mysites123.com redan har kapat din Google Chrome, Mozilla Firefox eller andra webbläsare betyder det att du har installerat en relaterad nedladdningsassistent, PDF-skapare, videoströmningsmjukvara eller liknande program utan att förstå att det används för att sprida denna webbläsarkapare. Om så är fallet bör du skanna din dator med ett pålitligt antispionprogram och ta bort dessa program, såväl som mysites123, från systemet.

Vilka är farorna du riskerar att stöta på efter att ha gjort denna sökmotor till din startsida eller förvalda sökmotor? Här är de mest välkända:

 • Korrupta sökresultat. Så snart som viruset Mysites123.com blir din startsida och sökmotor får det förmågan att visa sina sökresultat för dig. Notera att de flesta av dem väljs ut i enlighet med dina tidigare sökningar, så man kan lugnt säga att de är korrumperade. Deras huvudsakliga syfte är att öka besökartrafiken till specifika webbsidor som i utbyte betalar utvecklarna bakom mysites123.
 • Irriterande popups och kommersiella notifikationer. Innan du lämnar en webbläsarkapare på din dator bör du ha i åtanke att den kan börja ”bombardera” dig med sina popup-annonser. Det kommer inte som något överraskning hur dessa annonser försöker lura folk att klicka på dem – de flesta av dem rapporterar om reor, rabatter och liknande.
 • Omdirigeringar till okända webbsidor. Mysites123.coms kapning kan resultera i omdirigeringar till okända webbsidor. De flesta av dessa sidor vill öka sin popularitet, men det finns inga garantier för att alla kommer vara harmlösa. DE som inte vill skickas till tvivelaktiga sidor somf örsöker lura sina offer att installera skadeprogram bör hålla sig borta från denna sökmotor.
 • Lämnar inte systemet. Precis som hundratals andra webbläsarkapare använder Mysites123 olika dekniker för att förebygga sin eliminering från systemet. Detta görs uppenbarligen för att tvinga användaren att använda sökmotorn under så lång tid som möjligt. Om den inte tillhandahåller dig med ett alternativ för avinstallation bör du köra en full systemskanning med ett pålitligt antispionprogram och helt ta bort Mysites123.com. För detta rekommenderar vi att använda ReimageIntego.

Mysites123.com hijacker website snapshot

Hur hindrar jag Mysites123.com från att kapa mitt system?

Viruset Mysites123 kan dyka upp på din dator om du tenderar att installera gratisprogram vårdslöst. Tecken på att du laddar ner och installerar program på fel sätt är:

 1. Du laddar ner program utan att uppmärksamma huruvida sidan som tillhandahåller nedladdningslänken är pålitlig.
 2. Du hoppar över och läser inte Användarvillkor och Sekretessdokument.
 3. Du föredrar installationsmetoderna ”Enkel” och ”Standard”.

Kom ihåg att försiktig installation av nya program kan hjälpa dig undvika kaparen Mysites123.com och andra spionkapningar. Du måste läsa Användarvillkor och Sekretessdokument, och dessutom välja ”Anpassad” eller ”Avancerad” installation för att få se den kompletta listan över ytterligare appar som kommer med ditt program. Du måste välja bort dessa alternativ och endast installera appen du är ute efter Om du redan fått kaparen Mysites123.com på din dator ska du fortsätta till sida 2 för att få reda på dess borttagningsmetoder.

Att ta bort denna webbläsarkapare – kan jag göra det själv?

Mysites123.com är en sökmotor som marknadsförs som ett användbart verktyg för sökningar. Efter att ha testat det blir det dock uppenbart att det kan orsaka oönskade effekter på din dator. Om din dator redan har drabbats av denna webbläsarkapare bör du sluta använda den och försöka ta bort den. De goda nyheterna är att borttagning av Mysites123.com inte är en komplicerad process. För detta ska du bara ta en titt på borttagningsinstruktionerna vi tillhandahåller nedan eller installera ett av de borttagningsverktyg som kan hittas där. Var inte rädd för att ta bort Mysites123.com på egen hand! Om du tror att du inte har tillräckliga kunskaper för att ta bort denna webbläsarkapare, föreslår vi att du provar ett av våra rekommenderade antispionprogram och tar bort denna webbläsarkapare automatiskt.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Mysites123.com Borttagningsguide:

Ta bort Mysites123.com från system med Windows

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera Mysites123.com och relaterade program
  Leta här efter Mysites123.com eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'

Ta bort Mysites123.com från system med Mac OS X

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Mysites123.com eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort Mysites123.com från Microsoft Edge

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör Mysites123.com vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort Mysites123.com från Mozilla Firefox (FF)

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här Mysites123.com och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av Mysites123.com. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort Mysites123.com från Google Chrome

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här Mysites123.com och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av Mysites123.com. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort Mysites123.com från Safari

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter Mysites123.com och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för Mysites123.com. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med Mysites123.com registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Jake Doevan
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk