Vad är mshta.exe? Ska jag bort det?

av Ugnius Kiguolis - -
mshta.exe

mshta.exe är en legitim exe-fil, som tillhör Microsoft. Denna fil är också känd som tolk för Microsoft Scripting Host, så det är den som ansvarar för verkställande av HTML-applikationer (. HTA-filer) och hjälpskript som körs i Windows.

Det ligger i mappen C:\Windows\System32 och tar ca 40 bytes av datorns minne. Även om Mshta.exe inte är en nödvändig fil till systemet och dess arbete, rekommenderar vi inte avsluta det. Annars bör du vara beredd på dess instabilitet och liknande mindre problem.

FARA!

Alla skadliga program kan namnges vad som helst och Mshta.exe är inte ett undantag. Samma namngiven fil kan också vara inblandad att sådana skadliga aktiviteter som att hjälpa parasiter att börja sitt arbete, ladda sina huvudkomponenter och köra en destruktiv nyttolast. Den kan även fungera som ett fristående hot.

Om du märkt irriterande popup-annonser, omdirigeringar och liknande problem på din dator, kan det också initieras av det virus som använder Mshta.exe namn för att gömma sig från användaren. I så fall bör du grundligt undersöka denna filen. För detta rekommenderar vi att du använder Reimage.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Diagnostik program Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Diagnostik program Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage är ett rekommenderat verktyg för att söka igenom ditt system efter möjliga hot och dålig programvara. Test versionen av denna produkt kommer hitta skadliga program på ditt system.

Om utvecklaren

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Geniet

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Ugnius Kiguolis
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/file-mshta-exe.html

Borttagning guider på andra språk


Filer
Mjukvara