Allvarlighets skala:  
  (11/100)

Ta bort viruset Motious.com (Borttagningsinstruktioner) - uppdaterad jan 2021

av Ugnius Kiguolis - - | Typ: Webbläsarkapare

Hur farligt är Motious.com-viruset?

Motious.com-viruset är en webbläsarkapare som kan angripa samtliga webbläsare. Det ändriar dina webbläsarinställningar, ersätter din startsida och orsakar ständiga omdirigeringar till sponsrade webbsidor, vilket kommer att försämra din surfupplevelse betydligt. Dessutom kan du komma att få olika poppupp-annonser, banners och andra nätannonser som du kommer att finna irriterande om du inte är ett motorcykelfan. Om du är intresserad av motorocyklar, kommer du ändå att störas av Motious.com-annonserna.

Dom du redan kanske har förstått, erbjuder denna sida en sökmotor som säger sig kunna generera sökresultat från Google Anpassad sökning. Dessvärre är denna funktion inte så användbar som du kanske tror. Tänk på att denna webbläsarkapare är ett kommersiellt verktyg som visar sponsrade länkar i dina sökresultat. Utvecklarna drar in pay-per-click-intäkter genom att användare klickar på dessa tredjepartslänkar och annonser. Om du inte vill hamna på skadliga webbsidor som försöker att infektera dig med sabotageprogram, måste du hålla dig borta från suspekta sökmotorer. Se också till att göra dig av med Motious.com-viruset så fort du märker av det i din webbläsare.

Det farligaste med denna webbläsarkapare är att den genererar tredjepartslänkar och annonser till potentiellt farliga webbsidor. Du känner kanske redan till termen ”malvertising” (”malicious advertising” = ”skadlig annonsering”), en metod som ofta används för att sprida ransomware eller trojaner. Därför baserar sig webbläsarkapare på sponsrat innehåll. När denna kapare har tagit sig in i din dator, ändrar den huvudwebbläsarens inställningar (startsida, standardsökmotor, sidan för nya flikar) och försöker att lura dig till att klicka på specifika länkar. Då och då samlar den in information om användares sökningar och intressen. Om du inte vill riskera att hamna på en nätfiskesida eller en virusinfekterad webbsida, bör du ta bort Motious.com omedelbart. Vissa av offren har varit tvungna att återinstallera sitt Windows, så skjut inte upp virusborttagningen.

Bildexempel på Motious.com-virusetMotious.com-viruset ändrar webbläsarens inställningar, utlöser omdirigeringar till tredjepartssidor och genererar annonser.

Att spåra mitt Motious.com-virus har inte ansetts som suspekt av flertalet av dess användare. Men du bör dock känna till att meddelanden som det nedan är ett exempel på att du tillåter denna webbsida att spionera på dig:

Genom att använda denna webbsida, godkänner du användning av cookies i marknadsföringssyften.

Termen ”marknadsföringssyften” betyder att du tillåter att denna webbsida samlar in information kring dina sökningar, såsom sökord, e-postadress, detaljer som du söker på på nätet etc. Även om denna information anses som icke-personlig, kan du komma att stöta på problem. Till exempel, om denna information hamnar hos bedragare, kan de kontakta dig via din mejladress och lura dig genom att skicka ett personligt mejl. Du kan också komma att stöta på vilseledande poppupp-annonser på din favoritwebbsida. Det kan till exempel handla om påståenden om att du har vunnit en iPhone eller liknande priser, men tänk på att dessa vanligtvis är falska.

Hur infekteras jag av detta virus?

Om du har märkt av Motious.com:s omdirigeringar i din webbläsare, bör du skanna din dator efter denna webbläsarkapare. Tänk på att virusutvecklarna ofta använder den s.k. ”bundling”-tekniken för att sprida programmet, vilket betyder att de packar in det som en tilläggskomponent i ett programpaket. Därför kan du råka utför en Motious.com-kapning efter att du har installerat ett gratisprogram från nätet. När du installerar nya program, ska du alltid välja installationsläget ”Avancerat” eller ”Anpassat” (Eng: ”Custom”). På så sätt kan du bevaka installationsprocessen. Dessa lägen förser dig med en lista över tilläggsprogram eller meddelanden om att du godkänner en viss webbsida som din startsida. Här ska du avmarkera allt. Tänk på att installationslägena ”Snabb” (Eng: ”Quick”) eller ”Standard” inte erbjuder denna funktion, så om du väljer något av dessa, riskerar du att infekteras av Motious.com-viruset eller andra potentiellt oönskade program.

Borttagning av Motious.com-viruset

En manuell borttagning av Motious.com kräver att du går igenom hela datorsystemet och raderar alla komponenter som är relaterade till webbläsarkaparen från din PC och samtliga webbläsare. Vi har utarbetat en steg-för-steg-guide för hur du enkelt tar bort detta virus. Men oavsett hur erfaren du är av virusborttagning, måste du vara försiktig eftersom du kan råka på ytterligare en kapning efter att du startar om din dator om du har lämnar kvar spår av detta potentiellt oönskade program. Så om du vill vara helt säker på att viruset är borta, bör du installera ett antisabotageprogram och köra en fullständig systemskanning.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Motious.com Borttagningsguide för virus:

Ta bort Motious.com från system med Windows

Du måste radera Motious och dess relaterade komponenter från din dstor. Se till att du dubbelkontrollerar suspekta program och tar bort även dessa.

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera Motious.com och relaterade program
  Leta här efter Motious.com eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'

Ta bort Motious.com från system med Mac OS X

För att bli av med webbläsarkaparen Motious.com, måste du ta bort samtliga av dess komponenter. Följ instruktionerna nedan.

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Motious.com eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort Motious.com från Internet Explorer (IE)

Dessa instruktioner hjälper dig att ta bort suspekta tilläggsprogram (Motious oh andra) och reparera Internet Explorer efter kapningen. Sedsn bör du också återställa din webbläsare.

 1. Ta bort farliga add-ons
  Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons. Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 2. Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter Motious.com och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable: Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable'
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 4. Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar. Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar
 5. Återställ Internet Explorer
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 6. Välj här Reset.
 7. I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av Motious.com. Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen

Ta bort Motious.com-virus från Microsoft Edge

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör Motious.com vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort Motious.com från Mozilla Firefox (FF)

Gå igenom listan över tilläggsprogram och leta rätt på Motious. Ta bort detta samt andra okända tilläggsprogram, webbläsartillägg etc som har installerats i  Mozilla Firefox utan ditt godkännande. Dessa kan vara relaterade till webbläsarkaparen och vara ansvariga för oönskade annonser.

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här Motious.com och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av Motious.com. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort Motious.com från Google Chrome

Du måste radera tilläggsprogrammet Motious i ditt Google Chrome. Vi rekommenderar också att du tar bort alla övriga suspekta tilläggsprogram och återställer webbläsarens inställningar enligt nedanstående instruktioner.

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här Motious.com och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av Motious.com. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort Motious.com från Safari

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter Motious.com och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för Motious.com. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med Motious.com registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Geniet

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Ugnius Kiguolis
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk