Allvarlighets skala:  
  (99/100)

Ta bort viruset MNS CRYPTOLOCKER (Mar 2017 uppdatering) - Dekryptering steg för steg inkluderade

av Julie Splinters - - | Typ: Gisslanprogram

MNS Cryptolocker och Cryptolocker. Kommer de från samma familj?

MNS Cryptolocker-viruset har dykt upp som ett nytt filkrypteringsvirus. Precis som andra ransomware, hotar det offren med att betala en lösensumma i utbyte mot att få tillbaka sina filer. Viruset använder AES-algoritmen för att kryptera personlig data. På grund av virusets komplexitet, är det nästintill omöjligt att dekryptera filerna utan ett dekrypteringsverktyg. Viruset är en alternativ version av det redan befintliga CryptoLocker. Antalet virus från denna ransomware-familj har ökat betydligt den senaste tiden. Detta väcker spekulationer om huruvida detta är ett relaterat virus eller bara en imitation av något annat virus. Hursomhelst, är det ett virus som krypterar personliga filer. Vi rekommenderar att du tar bort MNS Cryptolocker omedelbart och detta kan du göra med Reimage.

CryptoLocker-familjen har blivit ökänd efter att kontinuerligt ha terroriserat användare sedan 2013. Virusforskare uppskattar att den har dragit in över 300 miljoner $ . Samtidigt som spekulationerna om att ursprungsversionen har upphört, växer antalet kopior med liknande namn kontinuerligt. Även om inte alla imitationer är lika destruktiva som originalet, har de fortfarande förmågan att orsaka stor skada. Vidare, som reaktion på den växande ransomware-marknaden, har brottbekämpande myndigheter såsom FBI gått ut med det överranskade rådet att det bästa är att betala lösensumman om man har infekterats av MNS Cryptolocker eller annat krypteringsviruset . Detta yttrande har gett stort eko i den virtuella världen. En sådan attityd kan vara förklaringen till varför nya filkrypteringsvirus fortsätter att ständigt utvecklas och hela nätbrottsligheten blomstrar. Dessutom finns det relativt få rapporter om att användare har fått tillbaka sina filer, så det är meningslöst att lita på bedragarna. Istället bör du ta bort MNS Cryptolocker omedelbart. 

Alla din fil låsta med MNS CryptoLocker:
skicka 0.2 btc till adressen 

19o4meegqhmdswffskcdgm8rjt16cca33xqför dekryptera dina filer

skicka din uniq och btc-konto från wilken betalat

till epost alex.vas@dr.com
efter att vi tar emot bitcoins och dinn epost, vi kontaktar med dig

Förutom USA, angriper detta virus Europa. Det begär 0.2 BTC, vilket för närvarande är runt 235 USD. Bedragarna har sett till att filerna inte är enkla att dekryptera, då de har använt sig av standardkrypteringstekniken AES . Tänk på att det är vanligt att bedragarna försöker skrämma användare genom att varna om att det inte finns någon annan utväg än att betala lösensumman. Men du ska inte falla offer för detta, utan istället ta bort MNS Cryptolocker.

Är MNS Cryptolocker relaterat till CryptoLocker?

Virusets spridningsmetoder

Det är troligt att du har infekterats av detta sabotageprogram i samband med att du ouppmärktsamt har öppnat ett infekterat skräpmejl. Det är vanligt att nätkriminella använder sig av olika falska fakturor och skatterapporter. Risken att infekteras är särskilt hög under semestertider . Din dator kan också ha infekterats av MNS Cryptolocker efter att du har besökt en webbsida som bär på exploit kits. Vissa bedragare använder sig av denna metod, då den är svårare att försvara sig mot. Vi rekommenderar att du installerar ett säkerhetsprogram för att minimera risken för sådana här infektioner. 

Hur snabbt kan jag bli av med MNS Cryptolocker ransomware?

Om du letar efter en effektiv metod för att ta bort MNS Cryptolocker, ska du installera ett antispionprogram, t.ex. Reimage eller Malwarebytes. Uppdatera programmet och påbörja skanningen. Programmet kan också upptäcka exploit kits, vilka ofta är de element som bär på ransomware. Om du inte kan ta bort viruset på grund av vissa datorproblem, läs igenom våra instruktioner för detta nedan. Efter att du har tagit bort viruset, fortsätt till guiden för filåterställning. 

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Manuell MNS CRYPTOLOCKER Borttagningsguide för virus:

Ta bort MNS CRYPTOLOCKER med Safe Mode with Networking

Om du inte kan ta bort MNS Cryptolocker på grund av att det blockerar dig, måste du starta om din dator i ”Felsäkert läge med nätverk”:

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort MNS CRYPTOLOCKER

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av MNS CRYPTOLOCKER

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort MNS CRYPTOLOCKER med System Restore

Om det inte hjälper att starta om datorn i ”Felsäkert läge med nätverk”, kan du också testa följande guide:

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av MNS CRYPTOLOCKER. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage och se till att borttagningen av MNS CRYPTOLOCKER lyckas.

Bonus: Återställ din data

Guiden ovan ska hjälpa dig att ta bort MNS CRYPTOLOCKER från din dator. För att återställa dina krypterade filer, rekommenderar vi dig att använda en detaljerad guide utfärdad av utanvirus.se-säkerhetsexperter

Om dina filer är krypterade genom MNS CRYPTOLOCKER, finns flera sätt att återställa dem

Data Recovery Pro för återställning av filer krypterade av MNS Cryptolocker

Data Recovery Pro är ett välkänt verktyg som hjälper till med att återställa förlorade filer. Om du saknar säkerhetskopior av dina krypterade filer, kan detta program vara din sista utväg. 

 • Ladda ner Data Recovery Pro;
 • Följ anvisningarna i Installation av Data Recovery och installera programmet på din dator
 • Öppna det och skanna din dator efter filer som är krypterade genom MNS CRYPTOLOCKER-ransomware;
 • Återställ dem

Windows-funktionen ”Återställ från tidigare versioner”

För att denna metod ska fungera, måste funktionen ”Systemåterställning” ha varit aktiverad före ransomware-attacken. Om du är säker på funktionen var aktiverad, kan du använda denna metod för att återställa individuella filer. 

 • Hitta den krypterade filen som du vill återställa och högerklicka på den;
 • Välj “Properties” och gå till fliken “Previous versions”;
 • Här ska du kontrollera varje tillgänglig kopia av filen i “Folder versions”. Välj den version som du vill återställa och klicka på “Restore”.

Vad är ShadowExplorer?

Det är ett program som återställer förlorad data från skuggvolymkopior som skapas automatiskt av operativsystemet. Det har dock rapporterats om att MNS Cryptolocker raderar dessa kopior, så chansen att återställa dina filer minskar. Om du ändå vill testa den här metoden, följ guiden nedan:

 • Ladda ner Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Använd en installationsguide för Shadow Explorer och installera denna applikation på din dator;
 • Öppna programmet och gå igenom rullmenyn i det övre vänstra hörnet för att välja enheten för din krypterade data. Se vilka mappar som finns där;
 • Högerklicka på den mapp som du vill återställa och välj “Export”. Du kan också välja var du vill att den ska lagras.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från MNS CRYPTOLOCKER och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Om utvecklaren

Julie Splinters
Julie Splinters - Virus-borttagningsspecialist

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Julie Splinters
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-mns-cryptolocker-ransomware-virus.html

Borttagning guider på andra språk