Allvarlighets skala:  
  (99/100)

Ta bort viruset Mischa (Förbättrade Instruktioner) - Aug 2016 uppdatering

av Olivia Morelli - - | Typ: Gisslanprogram

Mischa ransomware: Petyas hemska lillebror

Mischa ransomware är ett nytt näthot, som utvecklarna tillgivet benämner som en ”lillebror” till det ökända Petya-viruset, vilket nyligen har blivit alltmer farligt genom att det använder en ny taktik för att tvinga fram pengar från användarna. Om Petya-viruset misslyckas med sin attack, installerar det istället det nämnda Mischa-viruset. Om du ännu inte är bekant med ransomwares mekanismer, fungerar dessa virus så att de infiltrerar användarnas datorer i smyg och krypterar filerna med hjälp av en algoritm som idag är omöjlig att knäcka. Slutligen, får offret ett meddelande med en angiven summa pengar som måste betalas i utbyte mot filerna. Det rekommenderas inte att du följer någon av dessa uppmaningar, då du riskerar att bli av med både filer och pengar. Istället ska du ta bort viruset från din dator omedelbart. Du kan få hjälp av pålitliga antivirusprogram såsom Reimage.

Nyligen initierade utvecklarna av Mischa- och Petya-virusen en Janus Cybercrime Solutions-kampanj, som erbjuder vanliga användare att bli samarbetspartners i distributionen av ransomware. Eter att användaren har betalat in en registreringsavgift, tilldelas denna ett namn såsom officiell distributör och kan börja tjäna pengar. Andelen som dessa samarbetspartners mottar, beräknas på antalet lösensummor som de lyckas driva in på en vecka. Ju större antal, desto högre lön. Även om det naturligtvis är olagligt och mycket farligt att ta del av sådana här ljusskygga affärer, är det troligt att några illasinnade människor kommer att göra det. Därmed kommer dessa infektioner att bli ännu farligare. Gör därför allt du kan för att skydda ditt system innan det är för sent. An illustration of the Mischa ransomware virus

Hur beter sig detta ransomware på den infekterade datorn?

Då Petya-virusets mekanismer är mycket mer komplexa och det behöver erhålla ett administrativt privilegium för att kunna modifiera huvudstartsektorn (Master Boot Record [MBR]) och initiera sina skadliga handlingar, är Mischa-virusets mer enkla metod att infiltrera systemet en reservplan för Petya-viruset. Mischa installeras enkelt på datorn och kan omedelbart börja skanna den efter filer. Detta viruset, liksom de flesta andra ransomware, inriktar sig på dokument, videos, bilder och arkiv men kan också enkelt infektera applikationer, t.ex. .exe-filer. Efter att krypteringen är genomförd, läggs därefter ytterligare en fyrsiffrig filändelse till de infekterade dokumenten och applikationerna. Från och med nu, kan man inte längre komma åt filerna på datorn. 

Så fort användarna inser att de har förlorat åtkomsten till sin data, planterar viruset dokument med namnen YOUR_FILES_ARE_ENCRYPTED.HTML och YOUR_FILES_ARE_ENCRYPTED.TXT i varje mapp på den korrupta enheten. I dessa dokument, förklarar virusutvecklarna sina villkor. För närvarande, uppmanas offren att betala 1.93 Bitcoins (vilket är runt $875 USD) för dekrypteringsnyckeln. Det finns dock ingen garanti för att denna lösensumma kommer att öka. Härnäst i ransom-meddelandet finns länkar till TOR-nätverkssidor, genom vilka offret måste överföra betalningen. Användaren får en speciell kod som denna måste ange vid betalningen. Tyvärr finns det inget sätt att dekryptera de låsta filerna på utan att betala, men att överföra pengar till några obskyra cyberkriminellas konton är inte heller någon bra idé. Den bästa lösningen, i det här fallet, är att ta bort Mischa-viruset från den infekterade datorn och återställa filer från en backup. Du kan också försöka att återställa dem genom speciella återställningsverktyg såsom Photorec, Kaspersky antivirusprogram eller R-Studio.

Hur lyckas Mischa infektera din dator?

Vanligtvis sprids de skadliga Petya-Mischa-virusen via bedrägliga mejl, som innehåller en länk till ett datormoln bestående av en PDF-fil med en påstådd jobbansökan. I själva verket finns ingen jobbansökan och genom att klicka på den angivna länken, laddar användaren helt enkelt ner virusfilen på datorn. Om användaren öppnar denna fil, finns en skadlig kod som aktiverar viruset och virusinstallationen körs igång. Först kommer programfilen att försöka installera Petya. Om den av någon anledning misslyckas med detta, kommer iställer Mischa ransomware att installeras. 

Du kan undvika att din dator infekteras med ransomware genom att skaffa ett ansett antivirusprogram, som förser dig med ett extra skydd mot dessa virus. Du bör också vara särskilt försiktig med din e-posthantering. Håll dig undan från skräppostmappen, då de flesta skadliga mejl slutligen brukar hamna där. Du ska alltid vara uppmärksam på mottagna mejl och titta efter ledtrådar som stavfel och grammatiska fel, propsande språkbruk och liknande suspekta saker. Allra viktigast är att du har en backup på dina filer på ett externt minne och uppdaterar denna regelbundet. Vi måste dock varna dig om att inte nsluten för länge, eftersom Mischa-viruset enkelt kan infiltrera och kryptera filerna även på din externa enhet. 

Borttagning av Mischa-viruset 

Om du har förlorat åtkomsten till dina filer, men inte vill betala lösensumman och på det sättet främja de illasinnade cyberkriminella, finns det bara ett rimligt alternativ och det är att ta bort Mischa-viruset från din dator. Tyvärr kommer borttagningen av viruset inte att göra så att du får tillbaka dina filer, men om du vill kunna använda enheten normalt igen, måste du rensa den från alla skadliga komponenter. För detta ändamål, bör du använda ett ansett och erkänt antivirusprogram. Men kom ihåg att detta ransomware även krypterar applikationer, så ditt antivirusprogram kan komma att få kämpa hårt för att ta bort viruset. I detta fall kan du försöka att ta bort det manuellt genom att noggrant följa instruktionerna nedan. Glöm bara inte att skanna din dator efter att du har tagit bort viruset, för att säkerställa att inga skadliga filer finns kvar på din PC!  

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Manuell Mischa Borttagningsguide för virus:

Ta bort Mischa med Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort Mischa

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av Mischa

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort Mischa med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Mischa. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage och se till att borttagningen av Mischa lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Mischa och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Om utvecklaren

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Olivia Morelli
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-mischa-ransomware-virus.html

Borttagning guider på andra språk