Ta bort MacKeeper pop-up-annonser (uppdaterad jan 2021)

av Alice Woods - -   Mac Keeper | Typ: Adware

MacKeeper pop-up Borttagningsguide för annonser

Vad är MacKeeper-annonser?

MacKeeper är INTE ett tillförlitligt program enligt användare. Har de rätt?

MacKeeper-annonser på olika webbsidor

”MacKeeper-viruset” är en term som används av Mac-användare som har lurats till att installera detta program utan deras vetskap. Oftast presenteras det som ett optimeringsprogram som kan förbättra datorns prestanda. Men med tanke på dess aggressiva spridnings- och marknadsföringsmetoder, har folk på bloggar, IT-relaterade webbsidor och forum börjat att kalla MacKeeper för ett sabotageprogram.

De flesta hävdar att det inte är något annat än ett virus, sabotageprogram eller bedrägeri. Generellt sett, ser användare MacKeeper som mycket skadligt. Om du tillhör denna skara av människor, har vi några nyheter till dig: MacKeeper är varken ett virus eller ett skadligt program.

Däremot är det otaliga marknadsföringskampanjer som sprider detta program och ofta ihop med annonsprogram och liknande program som i smyg installeras tillsammans med MacKeeper. Risken för att detta ska hända är liten om programmet laddas ner från en ursprunglig källa. Men med tanke på dess annonsprogramsliknande beteende, klassificerar ibland säkerhetsexperter detta verktyg som ett potentiellt oönskat program (PUP) och rekommenderar användare att ta bort MacKeeper från sina datorer om de tycker att det inte motsvarar deras förväntningar.

Det bör också tas bort från datorn om det har installerats utan din vetskap eller ditt godkännande. Vi föreslår att du skannar din enhet med ett antivirusprogram för att se om några sabotageprogram har installerats ihop med den ursprungliga nedladdningen. MacKeeper-virusetMacKeeper presenteras som en mycket populär produkt. Vi rekommenderar dock inte att du använder detta tvivelaktiga program.

MacKeeper lanserades av företaget Zeobit för flera år sedan, men sedan 2013 då programmet köptes upp av företaget Kromtech Alliance Corp, har en mängd diskussioner och klagomål varit uppe på tapeten.

Folk har börjat klaga på att detta program dyker upp på deras datorer utan att de har laddat ner det. Vi vill än en gång poängtera att programmet inte behöver laddas ner från sin officiella webbsida, utan kan också i smyg ta sig in i användarnas datorer via andra gratisprogram.

Efter att det har installerats börjar det att generera irriterande och bedrägliga poppupp-annonser. MacKeeper-annonserna kan handla om olika saker, såsom kommersiella erbjudanden, rabatter och kuponger. De flesta användare klagar över att de, efter att ha klickat på dem, har omdirigerats till webbsidor som marknadsför programmet.

Vi har dessutom fått in rapporter från användare om “Ads by MacKeeper” (”Annonser från…”), som handlar om att man måste köpa den licensierade och uppdaterade versionen av programmet, vilken är mycket dyr. Meddelandet kan se ut så här:

Vänligen notera att vi har lanserat det nya programmet MacKeeper. Du kan uppgradera din version här #### för ytterligare19.95 $, tänk på att denna har en mycket mer avancerad Antivirus-motor, en mer avancerad funktion för Filåterställning och massor av fler förbättringar

Oavsett vilken typ av poppupp-annonser du får (den senaste heter Mackeeperapp.mackeeper.com ads), rekommenderar vi inte att du klickar på någon av dem då de kan försöka att lura dig till att köpa en värdelös ”uppdaterad version” eller installera andra potentiellt oönskade program.

Vi rekommenderar dig starkt att ignorera allt typ av innehåll som detta program genererar och bort programmet nu. Det räcker inte med att ta bort MacKeeper för att bli av med annonserna, då dessa genereras av ett helt annat program. För att ta bort annonsprogrammet, testa med ReimageIntego.

Oönskade program som MacKeeper är inpackade i andra program

Idag kan Mac OS angripas av annonsprogram på samma sätt som Windows. Detta kan ske efter att du har installerat ett annat gratisprogram. Säkerhetsexperter har upptäckt att MacKeeper marknadsförs via programmen MacSheild, MacKeeper, MacProtecter och Nauseum.

Därför rekommenderar vi starkt att du håller dig borta från dessa program. Dessutom ska du börja att ta till vana att kolla upp gratisprogrammen innan du laddar ner dem. Genom att välja installationsläget ”Avancerat” eller ”Anpassat” (Eng: ”Custom”), har du möjlighet att överblicka vilka ”valfria nedladdningar” som ingår i programpaketet och avmarkera alla de tilläggsprogram som du inte vill ha.

Tips för MacKeeper-borttagning:

MacKeeper är verkligen inte den mest passande beskrivningen av detta program, men kallas så på grund av dess envishet att hålla sig kvar på datorn likt en parasit . Att göra en fullständig borttagning av MacKeeper är svårt, eftersom lämnar efter sig restfiler på datorn.

Även om dessa filer inte nödvändigtvis är skadliga, tar de upp diskutrymme. Rensa din PC från skräpfiler med hjälp av professionella antivirusprogram. Erfarna användare kan försöka sig på en manuell borttagning. Ytterligare säkerhetsåtgärder kan också vara bra . De mest grundläggande stegen för att ta bort MacKeeper är dock följande:

 • Klicka på ”Start” -> Gå till ”Kontrollpanelen” -> Avinstallera ett program
 • I menyn ”Lägg till eller ta bort program”, leta efter MacKeeper
 • Klicka på “Avinstallera” och ”OK” för att bekräfta ändringarna.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell MacKeeper pop-up Borttagningsguide för annonser

Ta bort MacKeeper pop-up från system med Mac OS X

Om du inte lyckas med varken den automatiska eller manuella borttagningsmetoden, testa metoden nedan.

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter MacKeeper pop-up eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort MacKeeper pop-up-annonser från Microsoft Edge

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör MacKeeper pop-up vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort MacKeeper pop-up från Mozilla Firefox (FF)

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här MacKeeper pop-up och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av MacKeeper pop-up. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort MacKeeper pop-up från Google Chrome

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här MacKeeper pop-up och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av MacKeeper pop-up. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort MacKeeper pop-up från Safari

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter MacKeeper pop-up och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för MacKeeper pop-up. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med MacKeeper pop-up registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Alice Woods
Alice Woods

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Alice Woods
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk