Vad är lsass.exe? Ska jag bort det?

lsass.exe

lsass.exe står för Local Security Authority Service, kommer ifrån Microsoft, Inc, och används för att upphålla säkerhets policies och andra Windows säkerhets mekanismer. Lsass.exe verifierar även använderanes identifikation när han loggar in på datorn och genererar processen som tar hand om autentisering när man använder Winlogon tjänster. Lsass.exe processen jobbar oftast i systemet igenom sin förmåga att skapa tilllåtelse koder.

Notera att lsass.exe är en legitim fil som är vital för systemet och behövs för att datorn ska fungera normalt. Den finns i “C:\WINDOWS\SYSTEM32\” och kan inte avslutas igenom att använda Aktivitetshanteraren.

lsass.exe är en system process, det är en säker fil och utgör inget hot.

VARNING!!!

Vissa maskar, tillexempel Sasser masken, använder sig av lsass.exe filnamnet för att lura användaren igenom att gömma sin egen process under namnet på den här filen. Lsass.exe filnamnet används av OnTarget, Pexmor, Rentokbro, Satiloler, Crutle, Wowcraft och andra varianter av dessa malware maskar. Så du kan ha ett virus som heter likadant som lsass.exe och som tyst arbetar i bakgrunden medans den utför skadliga handlingar. För att kolla upp din dator, kör en full system skanning med ett välkänt anti-malware program. Vi rekommenderar SpyHunter 5Combo Cleaner och Reimage.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Diagnostik program Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Diagnostik program Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage är ett rekommenderat verktyg för att söka igenom ditt system efter möjliga hot och dålig programvara. Test versionen av denna produkt kommer hitta skadliga program på ditt system.
Källa: https://www.2-spyware.com/file-lsass-exe.html

Borttagning guider på andra språk


Filer
Mjukvara