Allvarlighets skala:  
  (99/100)

Ta bort viruset Krypte (Förbättrade Instruktioner)

av Olivia Morelli - - | Typ: Gisslanprogram

Krypte ransomware är det nya Razy-viruset

Krypte virus är ytterligare ett ransomware som kan läggas till vår databas över näthot. Detta skadliga virus förefaller vara en tysk version av Razy ransomware. Det använder sig av AES-dekrypteringen för att låsa offrets personliga filer; det kodar dem och ändrar deras struktur för att hindra offrets åtkomst till dem. Krypte-viruset ändrar de ursprungliga filnamnen och lägger till filändelsen .fear för att sätta sin egen prägel. Sedan utlöser viruset ett ransom-meddelande som förklarar vad som har hänt med filerna och vad offret ska göra härnäst. Dess välkomstord är som följer (på tyska): 

Hallo! Ich bin Krypte! Eine Ransomware! Ich habe deine Dokumente, Musik, Bilder und andere Wichtige dateien mit einer AES Verschlüsselung Verschlüsselt. Wenn du deine Daten wiederhaben willst, dann Befolge Bitte diese Anweisungen 🙂

Då Krypte är ett ransomware, begär den en lösensumma. Precis som Razy 5.0, uppmanar den att man ska köpa PaySafeCard som kostar 15-20 euro och skriva in dess kod i rutan under ransom-meddelandet. Viruset varnar för att dekrypteringsnyckeln, som behövs för att återställa filerna, kommer att förstöras om betalningen inte sker inom 72 timmar. Offret informeras också om att ”det enda sättet att få tillbaka sina filer på” är att inte använda ett antivirusprogram för att försöka ta bort Krypte. Dock är det just att ta bort Krypte du ska göra om du har blivit infekterad. Då rekommenderar vi att du använder programmet Reimage Reimage Cleaner , men du kan också använda ett annat antisabotageprogram om du vill.
Krypte virus displays ransom note in German language

Virusets spridningsmetoder

Krypte-virusets programfil når vanligtvis offren via mejl. Bedragarna har förmågan att maskera denna fil och få den att se ut som ett vanligt och säkert dokument eller annan filtyp. Filen ligger som bilaga till ett mejl och användaren uppmanas vänligen att öppna den. De nätkriminella använder sig av effektiva och övertygande tricks. Typiskt sett, skickar de mejl som innehåller bilagor döpta till fakturor, kontrakt, CVs, recept och liknande dokument. Du ska hålla dig borta från mejl från okända avsändare och särskilt bilagorna sommedföljer mejlen. Att ööpna en sådan bilaga, kan leda till förödande konsekvenser. Ett annat sätt att råka installera en skadlig fil på, är att surfa runt på suspekta webbsidor och ovarsamt klicka på lockande annonser med erbjudanden som är för bra för att vara sanna. En annan vanlig metod för att sprida skadliga virus är annonser som bär på sabotageprogram. Angriparna behöver inte längre hacka webbsidor för att lägga in skadlig kod i dem, utan de behöver bara infektera annonsnätverk. Sådana annonser kan visas även på legitima webbsidor och i sådana fall är det bara ett starkt antisabotageprogram som kan förhindra att de skadliga komponenterna tar sig in i användarens dator. 

Hur tar man bort Krypte-viruset?

Krypto-ransomware försätter hela datorsystemet i fara, inte bara för att de tillintetgör användarens filer, utan också för att de är kapable till att installera ytterligare sabotageprogram såsom trojaner som kan stjäla data. Därför rekommenderar säkerhetsforskare att man inte försöker sig på att manuellt ta bort skadliga filer. Vad gäller Krypte, föreslår vi att du använder ett antisabotageprogram. I händelse av att viruset försöker att hindra dig från att ladda ner eller starta det, följ instruktionerna nedan. Efter att du har tagit bort Krypte, ska du använda en säkerhetskopia för att återställa filerna eller se över de alternativ för dataåterställning som finns nedan. 

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage Cleaner Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Reimage Cleaner, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Reimage Cleaner har en gratis begränsad skanner. Reimage Reimage Cleaner erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage Cleaner, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Krypte Borttagningsguide för virus:

Ta bort Krypte med Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort Krypte

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage Reimage Cleaner eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av Krypte

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort Krypte med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Krypte. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage Reimage Cleaner och se till att borttagningen av Krypte lyckas.

Bonus: Återställ din data

Guiden ovan ska hjälpa dig att ta bort Krypte från din dator. För att återställa dina krypterade filer, rekommenderar vi dig att använda en detaljerad guide utfärdad av utanvirus.se-säkerhetsexperter

Om du saknar en säkerhetskopia för återställning av data, finns andra lösningar; dessa förklaras närmare nedan. Även om den lösensumma som viruset begär inte är stor, är vår ståndpunkt att de nätkriminella inte ska stjäla ett enda öre från dig. Varje lösensumma som betalas motiverar de kriminella att fortsätta sina skadliga aktiviteter, så var vänlig och betala inte!

Om dina filer är krypterade genom Krypte, finns flera sätt att återställa dem

Data Recovery Pro tool

Data Recovery Pro är ett starkt verktyg som kan hjälpa dig med att återställa krypterad data. Det kan rädda olika data och spara säkra versioner av den i en vald mapp. Instruktioner för hur du använder detta verktyg följer nedan: 

 • Ladda ner Data Recovery Pro;
 • Följ anvisningarna i Installation av Data Recovery och installera programmet på din dator
 • Öppna det och skanna din dator efter filer som är krypterade genom Krypte-ransomware;
 • Återställ dem

Windows-funktionen ”Återställ från tidigare versioner”

Om du för en tid sedan tillät funktionen Systemåterställning, har du nu chans att använda dig av den. Denna funktion hjälper dig med att återställa individuella filer, men inte flera på samma gång. Du måste leta rätt på de filer som du behöver och fullfölja följande steg för att återställa dem: 

 • Hitta den krypterade filen som du vill återställa och högerklicka på den;
 • Välj “Properties” och gå till fliken “Previous versions”;
 • Här ska du kontrollera varje tillgänglig kopia av filen i “Folder versions”. Välj den version som du vill återställa och klicka på “Restore”.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Krypte och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage Reimage Cleaner , SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Om utvecklaren

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Olivia Morelli
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-krypte-ransomware-virus.html

Borttagning guider på andra språk