Allvarlighets skala:  
  (99/100)

Ta bort viruset Kraken (Enkel Borttagningsguide)

av Alice Woods - - | Typ: Gisslanprogram

Kraken ransomware – en överblick

Kraken ransomware är ett destruktivt filkrypteringsvirus som angriper de vanligaste filtyperna. Användare förlorar åtkomsten till sina personliga filer såsom foton, video- och ljudfiler och andra viktiga dokument. Men om offren har säkerhetskopieringar av sin data på en extern enhet eller i ett moln, lindrar detta attacken. Kraken ransomware krypterar filer med hjälp av algoritmerna RSA och AES och lägger till filändelsen .kraken på varje krypterad fil. Efter det kan offren inte öppna eller använda sina filer. Men på skrivbordet eller i varje mapp som innehåller krypterade filer har också skapats en ny .html-fil med namnet  “_HELP_YOUR_FILES.html”. Denna innehåller ett ransom-meddelande med en mängd information om dataåterställning. I regel måste offren köpa Bitcoins och överföra dem till ett unikt Bitcoin-kontakta, sedan kontakta bedragarna och vänta på att få dekrypteringsprogrammet tillskickat till sig. Vi rekommenderar dock inte att du följer bedragarnas uppmaningar, eftersom de kan försöka att lura dig. Istället föreslår vi att du tar bort Kraken så fort du kan. 

Detta ransom-meddelande är ovanligt eftersom det har dynamiska komponenter som kan uppdateras och modifieras. Bedragarna har arbetat hårt och försett offren med en mängd länkar där de kan köpa Bitcoins och med information om hur överföringen går till. Kraken-viruset begär 2 Bitcoins för dekrypteringsverktyget, men om offren dröjer med betalningen, dubblas denna summa. Detta dokument innehåller också offrets ID-nummer, vilket efter betalningen måste skickas till bedragarna på mejladressen krakenk811@gmail.com, kraken0@india.com eller kraken@innocent.com. Förr eller senare ska offren få ett mejl från hackarna som innehåller dekrypteraren. Offren måste trycka på knappen ”Dekryptera” och vänta på vidare instruktioner. Men att klicka på denna knapp och använda dekrypteraren kan innebära extrem fara. Du kan bli infekterad av ytterligare sabotageprogram och uppmanas att betala ännu mer pengar. Därför ska du ta bort Kraken-viruset från din dator med hjälp av Reimage och våra instruktioner. 

Hur blir jag infekterad av detta ransomware?

Utvecklarna av Kraken ransomware använder välkända spridningsmetoder såsom skadliga skräpmejl, exploit kits, virussmittade annonser etc. Om du är intresserad av teknk eller virus, har du förmodligen hört att den vanligaste spridningsmetoder för ransomware är skadliga e-postkampanjer. De nätkriminella skickar hundratusentals olika mejl som innehåller ett bifogat dokument. Om en person öppnar denna bilaga, infiltrerar Kraken eller annat ransomware datorsystemet. Nuförtiden är det extremt viktigt att tänka på nätsäkerhet, eftersom antalet sabotageprogramsattacker växer och hackare ständigt finner nya vägar att sprida sina virus. För att minimera risken för ransomware-attacker, ska du inte bara hålla dig borta från suspekta mejl och bilagor, utan också undvika att besöka suspekta webbsidor, klicka på tvivelaktiga annonser om att installera program/uppdateringar och använda fildelningssidor. 

Borttagning av Kraken

Efter en Kraken-attack, ska du agera smart och snabbt. Du ska inte dröja med borttagningen eller överväga att betala lösensumman. Det enda sättet att ta sig ur den här situationen är att helt enkelt ta bort detta sabotageprogram från din dator. Så länge det finns kvar på din PC, kommer ditt system att förbli sårbart och bräckligt, vilket ger tillfälle för andra virus att ta sig in i din dator och orsaka ännu mer problem. För att ta bort Kraken från din dator, måste du installera och uppdatera ett ansett antisabotageprogram (t.ex.  Reimage eller Malwarebytes Malwarebytes) och köra en fullständig systemskanning. Men detta ransomware kan komma att försöka blockera denna skanning, så därför ska du följa våra instruktioner nedan. 

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Manuell Kraken Borttagningsguide för virus:

Ta bort Kraken med Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort Kraken

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av Kraken

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort Kraken med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Kraken. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage och se till att borttagningen av Kraken lyckas.

Bonus: Återställ din data

Guiden ovan ska hjälpa dig att ta bort Kraken från din dator. För att återställa dina krypterade filer, rekommenderar vi dig att använda en detaljerad guide utfärdad av utanvirus.se-säkerhetsexperter

Om dina filer är krypterade genom Kraken, finns flera sätt att återställa dem

Återställ vissa filer med Data Recovery Pro

Data Recovery Pro kan möjligen användas för dataåterställning. Tänk på att detta program inte skapades för att återställa filer som specifikt har krypterats av Kraken ransomware, men det kan lyckas att återställa vissa av dina filer. 

 • Ladda ner Data Recovery Pro;
 • Följ anvisningarna i Installation av Data Recovery och installera programmet på din dator
 • Öppna det och skanna din dator efter filer som är krypterade genom Kraken-ransomware;
 • Återställ dem

Återställ individuella filer med Windows-funktionen ”Återställ från tidigare versioner”

Om funktionen ”Systemåterställning” var aktiverad före Kraken-attacken, kan du följa stegen nedan för att återställa några av dina viktigaste filer: 

 • Hitta den krypterade filen som du vill återställa och högerklicka på den;
 • Välj “Properties” och gå till fliken “Previous versions”;
 • Här ska du kontrollera varje tillgänglig kopia av filen i “Folder versions”. Välj den version som du vill återställa och klicka på “Restore”.

Dataåterställning med ShadowExplorer

Om Kraken-viruset inte har raderat skuggvolymkopiorna, kan du försöka att återställa filer med programmet ShadowExplorer.

 • Ladda ner Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Använd en installationsguide för Shadow Explorer och installera denna applikation på din dator;
 • Öppna programmet och gå igenom rullmenyn i det övre vänstra hörnet för att välja enheten för din krypterade data. Se vilka mappar som finns där;
 • Högerklicka på den mapp som du vill återställa och välj “Export”. Du kan också välja var du vill att den ska lagras.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Kraken och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage, SpyHunterCombo Cleaner eller Malwarebytes Malwarebytes

Om utvecklaren

Alice Woods
Alice Woods

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Alice Woods
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-kraken-ransomware-virus.html

Borttagning guider på andra språk