Allvarlighets skala:  
  (99/100)

Ta bort viruset Kovter

| Typ: Program som stjäl

Kovter ransomware är en väldigt farlig cyber infektion som dök upp i mitten av maj, 2014. Vid tidpunkten för skrivande har det påverkat USA, Storbritannien, Tyskland, Spanien, Frankrike, Italien och Nederländerna. Så fort det kommer in i en dator så låser den ner datorn och startar andra aktiviteter som försöker lura ägaren att betala en falsk lösensumma. Detta malware är mycket lik ”berömda” virus som Police virus, Ukash virus, FBI virus och andra ransomwares som alla är beroende av att en Winlocker komponent hjälper dem att låsa ner systemet. Det nya med detta virus är att den har förmågan att kontrollera människors webbhistorik och samla in information om olämpliga / olagliga webbplatser som de besöker. Så fort den gör det börjar Kovter visar en falsk anmälan som omfattar datorns IP-adress och annan känslig information. Den rapporterar också om användningen av de tidigare nämnda webbplatserna och uppmanar att betala en lösensumma för det. Det verkar som om dess förmåga att avslöja människors webbhistorik förklarar varför det finns så många människor som redan har betalat en falsk lösensumma till dess skapare. Naturligtvis bör du aldrig betala. Du måste ignorera varningar som hör till detta virus och ta bort Kovter ransomware från datorn.

Hur kan Kovter infektera min dator?

Kovter Ransomware sprids oftast med hjälp av samma skadliga metoder som har använts för att sprida andra Ukash virus. Dessa metoder är beroende av trojanska hästar som göms i olagliga hemsidor och filer. För att undvika virus som den här bör du alltid se till att din dator skyddas av den senaste anti-spyware versionen. Förutom detta bör du börja ”surfa säkert” vilket innebär att man ska undvika olagliga webbplatser, ignorera annonser och e-post från okända avsändare. Om Kovter viruset lyckas komma in i systemet kommer den påbörja tidigare nämnda aktiviteter och börja visa ett falskt meddelande från en statlig myndighet som vanligtvis väljs efter offrets plats. Om du märkt att din dators skrivbord blockerades av ”United States Department”, justitiedepartementet , polisen eller liknande myndighet så bör du ignorera meddelandet. Oavsett hur trovärdig den ser ut så hör den till hackare som bara försöker stjäla dina pengar. Se också till att du tar bort Kovter virus från din dator med alla sina filer. För detta kan du använda följande guide :

Hur tar man bort Kovter ransomware?

Om din dator blev infekterad med Kovter och du vill ta bort det så borde du inte slösa någon tid, sök igenom din dator med Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller något annat välkänt anti-spyware program. Om du inte kan ladda ner eller starta något sådant program så bör du följa de här stegen för att låsa upp din dator.

* Manuell Kovter borttagning:

  1. Starta om den infekterade datorn i ’Felsäkert läge med kommandotolken’ för att temporärt låsa upp datorn (detta borde fungera med alla versioner av det här hotet).
  2. Starta Regedit
  3. Leta efter WinLogon Entries och skriv ner alla filer som inte är explorer.exe eller mellanslag. Byt ut dem med explorer.exe.
  4. Leta igenom Registry efter de filerna som du skrev ner och ta bort alla registry nycklar som har referencer till filerna.
  5. Starta om och kör en full system skanning med ett uppdaterat Reimage Reimage Cleaner Intego för att ta bort det som finns kvar av viruset. Du kan även försöka att använda SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

* USB minne metoden:

  1. Ta en annan dator och använd den för att ladda ner Reimage Reimage Cleaner Intego eller något annat välkänt anti-malware program.
  2. Uppdatera programmet och lägg det på ett USB minne eller en skiva.
  3. Under tiden ska du starta om den infekterade datorn i Felsäkert läge med kommandotolken och stoppa in USB minnet i den.
  4. Starta om datorn som är infekterat med Kovter viruset en gång till och kör en full system sökning.

* Användare som är infekterade med Kovter viruset tillåts oftast komma åt andra konton på deras Windows datorer. Om något sådant konto har administratörsrättigheter så borde du kunna starta ett anti-malware program från den användaren.

* Försök neka Flash från att starta upp för att få ransomwaret att sluta fungera. För att stänga av Flash, gå till Macromedia support och tryck på ’Neka’: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Efter du har gjort det så bör du köra en full system skanning med ett anti-malware program.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.
Kovter ransomware ögonblicksbild
Kovter ransomware ögonblicksbild
Källa: https://www.2-spyware.com/remove-kovter-ransomware.html

Borttagning guider på andra språk


Din åsikt om Kovter ransomware