Allvarlighets skala:  
  (71/100)

IPA virus. Hur tar man bort? (Avinstallera guide)

| Typ: Program som stjäl

IPA viruset är en otäck ransomware som tillhör kategorin “Ukash virus“ som aktivt attackerar europeiska PC användare. Precis som de tidigare versionerna så påstår viruset sig att vara ifrån landets lokala polis och försöker lura sina offer på pengar. Värt att notera är att programmet är översatt till många språk, tex tyska, spanska, franska, grekiska, italienska samt svenska. Viruset använder sig av landets språk och kräver att du som ägare av datorn ska betala en viss summa pengar för olika påstådda lagbrott (barnpornografi, våld mot barn, meddelande med terrorist motiv).Vad du nu än gör, betala inte! Din dator kommer inte att låsas upp även om du har betalt. För att kunna avända din dator måste du snarast ta bort IPA viruset.

Hur blir ens dator infekterad med IPA viruset?

IPA viruset kan oftast komma med när du laddar ner freeware, shareware eller andra program som ser trovärdiga ut. Så fort viruset finns på din dator så nekar den användaren tillgång till sitt skrivbord. Istället så syns en varning från Polisen och/eller regeringskansliet (eller annan polisbyrå) som säger att de har upptäkt att du har kollat på upprätthosskyddat material samt spridit det vidare. Självklart är det här bara en lögn som ska försöka få dig att betala pengar. IPA varningarna kan se ut som följande:

El ordenador suyo esta bloqueado
El ordenador suyo fue bloqueado por el sistema del control informativo automatizado wh

eller

Votre ordinateur est bloqué
Votre ordinateur a été bloqué par le système de contrôle automatique informationnel.

Även om varningarna kan se realitiska ut så ska du alltid ignorera IPA virus och liknande varningar som har dykt upp på ditt skrivbord. Om du nu har betalt “boten” så kommer datorn inte låsas upp och du kommer inte få tillbaka dina pengar.

Hur kan jag ta bort IPA viruset?

Det är väldigt viktigt att du försöker låsa upp din dator först eftersom du inte kan starta några anti-virus program och göra en fullständig genomsökning av datorn. Gör såhär för att låsa upp din dator:

  1. Använd en annan dator och ladda ner Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner eller Reimage
  2. Uppdatera programmet och lägg programmet på en USB-sticka eller en CD.
  3. Starta din infekterade datorn och välj att starta den i felsäkert läge med kommandotolk med USB-stickan i eller CD skivan. (Klicka F8 innan windows loggan för att komma till felsäkert läge)
  4. Starta om den infekterade datorn och gör en fullständig systemsökning.

När det är klart bör du starta om datorn en gång till och gör en fullständig sökning för att försäkra dig om att viruset inte finns kvar.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.
Källa: https://www.2-spyware.com/remove-ipa-virus.html

Borttagning guider på andra språk