Allvarlighets skala:  
  (60/100)

Ta bort viruset Instagram (Instruktioner för Virusborttagning) - uppdaterad Okt 2019

av Olivia Morelli - - | Typ: Sabotageprogram

Se upp för Instagram-viruset – ditt konto kan hackas!

Instagram virus

Instagram-viruset är en term som omfattar olika sabotageprogram som drabbar användare på denna enorma sociala mediaplattform. Precis som alla andra sociala medier, angrips Instagram av nätkriminella i syte att begå nätbrott. Du har säkert redan hört tals om varianter som Facebook-viruset eller Skype-viruset.

I denna artikel kommer vi att definiera olika typer av Instagram-viruset och informera om hur du kan skydda dig mot sabotageprogram som angriper användare på denna sociala mediaplattform. Om du misstänker att din enhet har infekterats, föreslår vi att du följer guiden för borttagning av Instagram-viruset (se under artikeln) och tar bort detta virus så fort du kan. Du bör också skanna din enhet med ett antisabotageprogram; rekommendationer på sådana finns under artikeln.   

Ugly List 2016-bedrägeriet

Detta är ett nytt virus som sprids snabbt på Instagram med hjälp av infekterade konton. Viruset använder det angripna kontot för att posta en bild med meddelandet “Instagram Ugly List 2016” och taggar slumpmässiga vänner till offret i bilden med en kort kommentar – “LOL how did your profile on the list”, “omg your profile on the list”, “this is crazy all you guys are there” eller “wow u made the ugly list” (sammanfattningsvis ungefär ”wow du är med på ful-listan”). Om du har taggats i en sådan bild, ska du inte klicka på dessa meddelanden.

Sådana skadliga inlägg innehåller ofta en länk till en webbsida med sabotageprogram, som kan stjäla användarens inloggningsuppgifter. Ett stulet konto används sedan för vidare virusspridning. Vänligen, klicka inte på sådana iögonfallande länkar och låt inte din nyfikenhet leda in dig på sidor som angriper ditt Instagram-konto. Om ditt konto har hackats, försök då att ändra ditt lösenord. Om du inte lyckas med detta, rapportera problemet till Instagram. 

Instagram virus

RayBan Instagram-viruset

Instagram-användare började att uttrycka sin oro över vilseledande annonser som erbjöd rabatterade Ray-Bans eller Ray-Bans till 90 procent rabatt. Dessa upptäcktes i april 2018. Annonserna dyker fortfarande upp i användarnas flöden och taggar dem vaje dag. 

Ray-Ban-annonserna dök först upp på Facebook men riktade sig sedan åt Instagram-användare. Användare bör därför vara uppmärksamma på när vänner ständigt taggar dig och dina släktingar och meddelanden om att köpa lyxiga kraftigt rabatterade Ray-Ban-solglasögon. Ibland visar sig RayBan Instagram-viruset i form av sponsrade annonser. Men oftast ser användare en bild från en vän med en grupp personer som är taggade.

Enligt ESET-forskare, har denna typ av bedrägeri aktivt spridits via skräpmejl och angriper särskilt användare från Storbritannien, Japan och Spanien. Säkerhetsexperter på NoVirus.uk menar att det finns två huvudsakliga mål med de falska Instagram-bilderna och annonserna: att hacka konton och sprida virus. Så om du har märkt av suspekt innehåll relaterat till RayBan, bör du skanna din PC med ett ansett antivirusprogram och ändra ditt kontolösenord. 

Viruset ”Vem kollade in min Instagram-profil”

Det finns falska program som hävdar att de kan avslöja vem som har kollat in din profil på Instagram. Naturligtvis är vi alla nyfikna och vi vill gärna få reda på vem som upprepande besöker våra konton på sociala medier, men… Instagram har ingen sådan funktion så detta handlar bara om bedrägeri. Exempel på sådana falska program är InstaCare – Who cares with me? eller Who Viewed Me on Instagram?, båda utvecklade Turkyer Bayram – samma person som skapade det ökända programmet InstaAgent som stal användares inloggningsuppgifter och postade obehöriga inlägg via offrens konton. 

Instagram virus

Hur blev jag infekterad med detta suspekta virus?

Även om attacker mot Instagram-användare fortfarande inte är något särskilt vanligt fenomen, är vi säkra på att du har blivit taggad på suspekta bilder på Instagram i alla fall en gång. Konton, som taggar slumpmässiga användare i bilder som utlovar tusentals följare, uppmanar normalt användaren att besöka en särskild webbsida, vilken ofta visar sig vara otillförlitlig eller till och med skadlig.

Du ska aldrig klicka på länkar, så länge du inte är säker på att Instagram-kontot som marknadsför den är legitim och tillförlitlig. Sedan ska du komma ihåg att program som garanterar unik åtkomst till en lista över folk som har besökt din profil vanligtvis är bedräglig.

Du ska aldrig ge ut dina inloggningsuppgifter till suspekta program som utlovar stor ökning av antalet följare (de lägger ofta till botar som Instagram senare raderar, så därför förlorar du följare som du har betalat för). Om du vill få fler följare och fler som gillar dina bilder, ska du fokusera på innehållet som du postar istället för att lita på suspekta program som föreslår att du ska köpa grisen i säcken. 

Instagram virus

Hur tar man bort Instagram-viruset?

Om du misstänker att din enhet har infekterats med Instagram-viruset, ska du skanna den med ett antisabotageprogram som passar din enhet. Rekommenderade program är Reimage eller SpyHunter 5Combo Cleaner. Slutligen ska du följa nedanstående instruktioner för borttagning av Instagram-viruset och dess spår. 

  1. Det första du ska göra är att neka och blockera suspekta program som har tllstånd att handla i ditt namn och kontrollera ditt Instagram-konto. Logga in på ditt konto via en webbläsare. Använd inte programmet, utan använd en webbläsare. 
  2. Gå till din profil och klicka sedan på Redigera profil. Därefter ska du klicka på Behöriga program.
  3. Här kan du se en lista över program som har åtkomst till ditt konto. Under varje program finns knappen Neka åtkomst. Klicka på denna och tryck på Ja när ett bekräftelsefönster dyker upp. 
  4. Ändra ditt lösenord. 

Om du inte kan logga in på ditt konto, kontakta Instagram direkt. 

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.
Instagram-viruset ögonblicksbild
Instagram-viruset ögonblicksbildInstagram-viruset ögonblicksbildInstagram-viruset ögonblicksbild

Om utvecklaren

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Olivia Morelli
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-instagram-virus.html

Borttagning guider på andra språk