Hur återställer man Mozilla Firefox?

Mozilla Firefox är en av de mest populära webbläsarna idag, så det är inte konstigt att användare ibland stöter på vissa problem med det. I de flesta fall uppstår dessa problem efter att man ändrat webbläsarens inställningar eller installerat nya program på datorn. Ibland installerar användare potentiellt oönskade eller virusliknande program av misstag och dessa tenderar till att modifiera webbläsarens inställningar utan användarens vetskap. Då kan Firefox börja att generera en stor mängd annonser, orsaka omdirigeringar till suspekta webbsidor, visa falska varningsmeddelanden etc. Om du använder Firefox dagligen och misstänker att dess inställningar har ändrats, kan du lösa problemet genom att återställa webbläsaren. Använd då funktionen ”Återställ Firefox”.

Vid en återställning av Mozilla raderas tilläggsprogram, webbläsartillägg, webbsidebehörigheter, modifierade inställningar, kompletterande sökmotorer, nedladdningsinformation, användarstilar, sociala funktioner, anpassningar av verktygsfält, inställningar för insticksprogram, DOM-lagring, säkerhetscertifikat och enhetspreferenser. En återställning påverkar inte bokmärken, sök- och nedladdningshistorik, personliga ordlistor, öppnade fönster och flikar, cookies och informationen i automatiska formulär. För att återställa Firefox, följ dessa instruktioner:

Metod 1: Återställ Firefox med hjälp av funktionen ”Felsökningsinformation”

1. Öppna Mozilla Firefox. Klicka på menyknappen (tre horisontella streck) i det övre högra hörnet och sedan på ? enligt bilden.

2. Välj Felsökningsinformation.

Method 1. Step 2.

3. Klicka här på Återställ Firefox… och bekräfta ditt val.

Method 1. Step 3.

4. När Fönstret med importerade uppgifter öppnas, klicka på Avsluta.

Method 1. Step 4.

Metod 2. Genväg till återställning av Mozilla

1. Öppna Mozilla Firefox och skriv about:support i adressfältet och tryck på Enter för att öppna sidan Felsökningsinformation.

Method 2. Step 1.

2. Leta efter rutan Ge Firefox en finjustering i det övre högra hörnet och klicka på knappen Återställ Firefox….

Method 2. Step 2.

3. För att fortsätta, klicka på Återställ Firefox i det bekräftelsefönster som öppnas.

Method 2. Step 3.

4. Firefox stängs för att uppdatera sig själv. När detta är klart, kommer ett fönster med dina importerade uppgifter att öppnas. Klicka på Avsluta och Firefox öppnas.

Metod 3: Återställ Firefox utan att öppna det

1. Öppna Firefox i Felsäkert läge; håll ned tangenten Shift och försök att öppna Mozilla Firefox.

Om du inte lyckas med att öppna Mozilla i ”Felsäkert läge”, använd datorns sökfunktion för att hitta genvägen Mozilla Firefox (felsäkert läge).

Method 3. Step 1.

2. Du kan komma att bli tillfrågad att välja användarprofil om du har mer än en på din PC. Håll ned tangenten Shift när du väljer profil. Om du bara har en användarprofil, kommer dialogrutan Firefox felsäkert läge att visas.

Method 3. Step 2.

3. Klicka på Återställ Firefox.

Method 3. Step 3.

Metod 4: Återställ Firefox med hjälp av profilhanteraren

1. Tryck på Windows + R samtidigt för att öppna applikationen Kör. Ange här firefox.exe -p (eller firefox.exe -P) och tryck på OK.
Method 4. Step 1.

2. Då öppnas Firefox profilhanterare. Välj default och klicka sedan på Ta bort profil….

Method 4. Step 2.

3. Bekräfta valet genom att klicka på Ta bort filer.
Method 4. Step 3.

4. Klicka på Avsluta.

Method 4. Step 4.

Obs: Nästa gång du öppnar Firefox, kommer listan med importerade uppgifter att visas. Denna kommer att fråga varifrån du vill importera alternativ, bokmärken, lösenord, historik etc.

Metod 5. Återinstallera Firefox

Om tidigare nämnda metoder inte fungerade, kan du testa att återinstallera Firefox. I de flesta ska inte detta behövas, men om du ändå vill testa, använd dessa instruktioner:

1. Stäng Firefox. Klicka på menyknappen och sedan på Asvluta.

Method 5. Step 1.

2. Högerklicka på Startmenyn och gå till Appar och funktioner. (I Windows 7/Vista: klicka på Startmenyn, gå till Kontrollpanelen > Appar och funktioner; i Windows XP: gå till Lägga till eller ta bort program).

Method 5. Step 2.

3. Du kommer att se en lista över installerade program. Klicka på Mozilla Firefox och sedan på Avinstallera.

Method 5. Step 3.

Om avinstallationsguiden inte visas, gå till någon av nedanstående mappar som innehåller filen helper.exe och öppna den. Användarkontokontroll kommer att visas; klicka på Ja för att fortsätta.

C:\\Program Files\\Mozilla Firefox\\uninstall\\helper.exe
C:\\Program Files (x86)\\Mozilla Firefox\\uninstall\\helper.exeMethod 5. Step 3 part 2.

4. I avinstallationsguiden, klicka på Nästa > Avinstallera > Avsluta.

Method 5. Step 4.

5. Radera Firefox-mappen som du hittar på någon av följande platser:

C:\\Program Files\\Mozilla Firefox
C:\\Program Files (x86)\\Mozilla Firefox

Method 5. Step 5.

6. Om du även vill ta bort användardata (bokmärken, historik etc), ska du trycka på Windows + R och sedan skriva in %APPDATA%\\Mozilla\\ och därefter klicka på OK.

Method 5. Step 6.

7. This will open Mozilla Folder. You will see a folder named Firefoxdelete it.

Method 5. Step 7.

8. När du har avinstallerat Mozilla Firefox, måste du återinstallera det. Ladda ner den riktiga och säkra versionen från Mozilla Firefox officiella webbsida. Du behöver bara använda en annan webbläsare för att ladda ner Firefox, gå till Mozillas officiella nedladdningssida och ladda ner filen till din PC.

Om utvecklaren
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Expert i kampen mot skadlig kod, virus och spionprogram...

Kontakta Linas Kiguolis
Om företaget Esolutions

Läs på andra språk