Allvarlighets skala:  
  (99/100)

Ta bort viruset Help_help_help (Handledning) - Borttagningsguide

av Gabriel E. Hall - - | Typ: Gisslanprogram

Vad är Help_help_help ransomware?

Om du ser Help_help_help-viruset på din enhet, har vi dåliga nyheter – du har infekterats av den senaste versionen av Cerber. I slutet av förra året, lanserade Cerber-utvecklarna en ytterligare version – Red Cerber. Vid tiden för jul och nyår ändrade bedragarna programmets utseende. Förutom dessa externa förändringar, gjordes också vissa modifieringar av källkoden. Som ett resultat av detta, är nu viruset mer destruktivt än någonsin. Sedan dess lansering, har detta ransomware vuxit till ett globalt virus. Även de mest uppmärksamma användarna kan inte längre känna sig säkra på nätet. Efter att ha hållit en låg profil ett tag, kom bedragarna tillbaka starkare än någonsin. Cerber har inte bara ändrat sina ransom-meddelanden, utan har också utökat sina spridningsmetoder. Förutom att använda den välkända Rig exploit kit, har det lagt till ytterligare ett sabotageprogram till sin samling – Nemucod. Trots det faktum att Cerber är aktivt och fortsätter att uppgraderas, finns det ett sätt att stoppa det. I nedanstående artikel finns deltajerad information om hur du tar bort Help_help_help-viruset. Slösa inte någon tid utan ta bort det nu med ett säkerhetsprogram såsom Reimage Reimage Cleaner Intego eller Malwarebytes.

Skärmdump av Help_help_help-viruset
Nu beskriver Cerber sina krav i filen help_help_help*.hta.

Genom virusets snabba utveckling, har användarna redan angripits av fem på varandra följande versioner av Cerber-viruset. Först dök det upp som ett vanligt ransomware som krävde en omstart av datorn för att kunna utföra sin kryptering. Senare la hackarna till ett röstmeddelande för att skrämma användarna ännu mer. De såg till att kryptera filerna med den avancerade krypteringstekniken RSA-2048, vilken ger färre chanser för offren att återställa sin data. En annan styrka med viruset är att det gömma sig bakom trovärdiga skräpmejl. Användarna får ett mejl som ser ut att vara en faktura eller skattebetalning och skyndar därför att öppna bilagan, men då utlöses istället viruset. Slutligen lanserades Red Cerber was introduced. Intressant är den senaste versionen inte längre raderar skuggvolymkopior. Angående Help_help_help ransomware, fungerar det som en uppgraderad version av den tidigare versionen. Namnet kommer från att det lämnar efter sig filen *HELP_HELP_HELP*.hta på systemet. Istället för att som tidigare använda filen ”help decrypt.txt”, presenteras nu alla instruktioner om dataåterställning i filen HELP_HELP_HELP[slumpmässiga tecken].hta.

Är det några ytterligare förändringar?

Motiverade av sin girighet efter pengar, har utvecklarna också utökat spridningsmetoderna. Förutom att angripa användare via miljontals skräpmejl med skadliga JavaScript- och PDF-bilagor, har utvecklarna av HELP_HELP_HELP ransomware också bytt fokus och använder Rig exploit kit. Hackarna utnyttjar också utdaterade program för att sprida sitt virus. Dessutom har det visat sig att utvecklarna av Cerber och Nemucod exploit kit samarbetar för att förstärka sina attacker ytterligare. Nyligen har det också upptäckts att bedragarna även har ändrat Cerber till ett ransomware-as-a-service (RaaS). Den senaste versionen av Nemucod, vilket av vissa antivirusprogram identifieras som JS/Nemucod.GE!Eldorado, hjälper till med att sprida viruset i en cer.jpg-fil. När filen tar sig in i datorn, omvandlas den till en programfil. Även om du har drabbats av HELP_HELP_HELP-viruset, finns det sätt att ta itu med viruset. Påbörja borttagningen så fort du kan.  

Borttagning av HELP_HELP_HELP-viruset

Tid är allt när det kommer till ransomware. Slösa inte bort en minut, utan ta bort detta virus omedelbart. Först måste du installera ett antispionprogram för att kunna ta bort HELP_HELP_HELP-viruset. Tänk på att programmet måste vara uppdaterat för att kunna utföra en fullständig borttagning. Om du stöter på problem vid borttagningen, läs instruktionerna nedan. Du kan komma att behöva starta datorn i ”Felsäkert läge” för att kunna öppna antisabotageprogrammet, då viruset möjligen försöker att blockera säkerhetsprogrammet. För närvarande finns ingen officiell dekrypterare, men nedanstående metoder kan hjälpa dig med dataåterställning. 

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Help_help_help Borttagningsguide för virus:

Ta bort Help_help_help med Safe Mode with Networking

Starta datorn i ”Felsäkert läge” för att aktivera dina antivirusprogram.

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort Help_help_help

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage Reimage Cleaner Intego eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av Help_help_help

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort Help_help_help med System Restore

”Systemåterställning” är en annan metod du kan använda för att ta itu med help_help_help-viruset.

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Help_help_help. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage Reimage Cleaner Intego och se till att borttagningen av Help_help_help lyckas.

Bonus: Återställ din data

Guiden ovan ska hjälpa dig att ta bort Help_help_help från din dator. För att återställa dina krypterade filer, rekommenderar vi dig att använda en detaljerad guide utfärdad av utanvirus.se-säkerhetsexperter

Om dina filer är krypterade genom Help_help_help, finns flera sätt att återställa dem

Är det värt att installera Data Recovery Pro?>

Då virusforskare fortfarande arbetar på att ta fram en dekrypterare för Red Cerber och Help_help_help Decrypters, kan du behöva titta på alternativa lösningar. Data Recovery Pro är ett av dessa alternativ.

 • Ladda ner Data Recovery Pro;
 • Följ anvisningarna i Installation av Data Recovery och installera programmet på din dator
 • Öppna det och skanna din dator efter filer som är krypterade genom Help_help_help-ransomware;
 • Återställ dem

Shadow Explorer

Red Cerber raderar inte längre skuggvolymkopior, så därför finns en chans att återställa dina krypterade filer. 

 • Ladda ner Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Använd en installationsguide för Shadow Explorer och installera denna applikation på din dator;
 • Öppna programmet och gå igenom rullmenyn i det övre vänstra hörnet för att välja enheten för din krypterade data. Se vilka mappar som finns där;
 • Högerklicka på den mapp som du vill återställa och välj “Export”. Du kan också välja var du vill att den ska lagras.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Help_help_help och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Om utvecklaren

Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Passionerad virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Gabriel E. Hall
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-help_help_help-ransomware-virus.html

Borttagning guider på andra språk


Din åsikt om Help_help_help ransomware virus