Ta bort viruset ”Congratulations Dear Amazon User” - apr 2021 uppdatering

”Congratulations Dear Amazon User” Borttagningsguide för virus

Vad är "Grattis kära Amazon-användare" virus?

Grattis, kära Amazon-användare – ett nytt falskt popup-fönster från en bedragande webbplats som efterliknar Amazon.

“Grattis Amazon Användare" virus

Grattis kära Amazon-användare är ett falskt meddelande som används för att stjäla människors personliga information. Innan du tror att du har fått en gåva från Amazon, se till att dubbelkolla domännamnet för det aktuella fönstret på din iPhone, iPad, Android eller någon annan enhet som du använder för tillfället. Amazon belöningar bluff har aktivt spridits på internet sedan början av 2018. Det är dock inte alla som vet att det är nära relaterat till reklamprogram som gömmer sig i systemet.

Namn Grattis Amazon-användare / Grattis Kära Amazon-användare
Typ Bedrägeri / pop-up / falskt meddelande
Orsakad av Annonser
Huvudsakliga symtom Fortlöpande annonser som avbryter söksessioner på iPhone, iPad, Android, hemdator, osv.
Största faror Förlust av personlig information, infiltration av allvarlig skadlig programvara
Hur problemet kan lösas En fullständig återställning av enheten, en fullständig genomsökning av systemet med ett pålitligt antivirusprogram.
Rekommenderade appar Kör en fullständig systemskanning med ReimageIntego efter uppdatering

Tekniskt sett är grattis kära Amazon-användare viruset en bedräglig svindleri på nätet som är nära besläktad med reklamprogram. Dessa annonsbaserade program spelar en viktig roll i genomförandet av detta bedrägeri eftersom de omdirigerar användarna till skadliga domäner som används för att visa den falska popup-fönstret med Amazons presentkort som erbjuder ett vinnande presentkort på 1000 dollar, Playstation eller iPhone 7.

Du kan vara säker på att var och en av dessa vinster är påhittad. När du börjar gå igenom de givna frågorna ombeds du att uppge ditt fullständiga namn, din riktiga adress och fler personliga uppgifter om dig själv. Var uppmärksam på att sådana uppgifter är särskilt värdefulla bland marknadsföringsbyråer och till och med hackare.

Användarna luras att tro att Grattis Amazon-användare är en autentisk popup-fönsterruta eftersom den är utformad i Amazons typiska stil. Den har till och med varumärkets logotyp på toppen, vilket gör meddelandet ännu mer trovärdigt. Dessutom erbjuder den fantastiska priser som alltid har lockat användare att falla för dem.

En sådan bedräglig teknik är ingen nyhet. De mest kända bedrägerierna av denna typ är:

Tyvärr finns det många användare som faller för dessa bedrägerier och som inte ens anar att de måste ta bort Grattis Amazon-användare från iPhone, iPad eller en annan enhet för att bli av med den här popupen. För att utföra en fullständig borttagningsprocedur kan du behöva återställa enheten. Om du har blivit avbruten av det här meddelandet på din dator kan du använda.

Gilla INTE den här annonsen, dela den eller interagera på något annat sätt eftersom du kan infektera din enhet med ytterligare skadeprogram eller lämna ut dina känsliga uppgifter till opålitliga tredje parter. Reklamprogrammet kan spridas till alla länder i världen, oavsett om det är Frankrike, Tyskland eller Spanien, så alla bör vara försiktiga så att de inte blir smittade.

"Grattis Amazon Användare" reklamprogram virus illustrationDen förfalskade popupen "Grattis Amazon Användare" som det skadliga reklamprogrammet genererar visas ovan. Kom ihåg hur den ser ut och försök att undvika den.

Mer information om denna svindleri

Det fullständiga meddelandet från Gratts Amazon.com Användare-viruset ser vanligtvis ut så här:

Grattis Amazon-användare, du har fått (1) Amazon Gift reserverad!
Varje Torsdag väljer vi 10 lyckliga användare slumpmässigt från att få 1 GRATIS gåva från Amazon. Detta är vårt sätt att tacka dig för ditt kontinuerliga stöd för våra produkter och tjänster.
Du kan välja ett PlayStation 4, ett Amazon-presentkort på 1 000 dollar eller en iPhone 7 plus.
För att vinna behöver du bara svara på följande 4 frågor.
Obs: 10 slumpmässigt utvalda användare fick denna inbjudan och det finns bara några få priser kvar.
Du har 1 minut och 36 sekunder på dig att svara på följande frågor innan vi ger priserna till en annan tursam användare. Lycka till!
Fråga 1 av 4:
Vem grundade Amazon?
Sergey Brin and Larry Page / Jeff Bezos / Steve Jobs

Kom ihåg att Amazon eller någon annan webbutikstjänst ALDRIG skulle släppa sina meddelanden om lotterivinster eller meddelanden om misslyckade paketleveranser på slumpmässiga webbplatser. Om du ser sådana popup-fönster på din skärm är du troligen en måltavla för bedragare.

Det första du behöver göra för att bli av med popup-fönstret Grattis kära Amazon-användare är att lämna den falska sidan eller stänga det illasinnade popup-fönstret omedelbart. Det rekommenderas att tvångsstoppa webbläsaren eftersom stängningsknapparna i dessa annonser kan dölja länkar till skadliga webbplatser och genom att klicka på dem kan du omedelbart omdirigeras till dem mot din vilja.

När du har avslutat webbläsaren bör du starta ett säkerhetsprogram för att skanna igenom ditt datorsystem och eliminera reklamprogram och andra skräpfiler automatiskt. Vi rekommenderar att du använder ReimageIntego för en effektiv systemrensning.

“Grattis Amazon Användare" falsk alarm

Ny version – Amazon popup-fönster presentkort bedrägeri

Vi har fått rapporter om ett nytt bedrägeri som sprids på Internet och som använder Amazons namn. Den dyker upp när du omdirigeras till Bigbrandgiftcards.com eller en liknande osäker webbplats som säger: ”Gör en undersökning för att se om du kan få ett Amazon-presentkort på 1 000 dollar”. Naturligtvis är denna undersökning bara ännu en bluff som används för att lura av folk känslig information och pengar.

Sidor som du kan omdirigeras till och bli lurad av Amazon popup-fönster presentkort bedrägeri eller liknande falska larm inkluderar Surveystarz.com, Gift-sale.stream, Bigbrandgiftcards.com, offers.boumio.com, Worldtradereklama.ru och många andra. Se till att du håller dig borta från dem och lägg aldrig upp din personliga information utan att veta vem du har att göra med. För att ta bort Amazon popup-fönster presentkort bedrägeri bör du köra en fullständig systemskanning med säkerhetsprogram.

Hur du känner igen falska annonser och bedrägerier:

Falska ”Grattis Amazon-användare”, ”Grattis du vann” eller ”1000 dollar i Amazon-presentkort” är lätta att upptäcka, men de signalerar inte nödvändigtvis en reklamprograms-infektion. Du kan stöta på en illasinnad popup-fönsterruta när du surfar på vissa webbplatser för olaglig fildelning eller filmstreaming.

Om dessa meddelanden genereras av reklamprogram kommer du inte bara att stöta på dem en gång, utan du kommer att stöta på dem om och om igen.

Du kommer också att få se andra annonser, banners, video- och ljudreklam som tar över de webbplatser du besöker. Slutligen kommer din webbläsare att ladda hemsidor långsammare eller krascha i processen. Detta är de vanligaste tecknen på en infektion med annonsprogram.

“Grattis Amazon Användare" undersökning bedrägeri

Borttagning av Grattis Amazon-användare annonser

Den bästa lösningen för att bli av med Grattis Amazon-användare viruset från din dator är att skanna hela systemet med ett professionellt antivirusprogram. Popup-fönster kan utlösas av olika reklamprogram, så det skulle vara mycket tidskrävande att försöka hitta det manuellt. Dessutom kommer de vanligtvis i ett paket med en massa olika komponenter som kan döljas överallt.

För att ta bort Congratulations Amazon User från iPhone, iPad eller Android måste du skanna den med ett mobilt säkerhetsprogram. I det här fallet kan du välja Mac-versionen. Naturligtvis kan du också gå igenom dina nyligen installerade program och avinstallera alla de som ser skumma ut. För övrigt rekommenderar vi starkt att du rensar telefonens historik för att stoppa Amazon popup-fönster i framtiden.

Om du däremot har hamnat i en situation där du inte har något annat val än att manuellt ta bort Grattis Amazon-användare rekommenderar vi att du följer de instruktioner som våra experter har utarbetat nedan. Se till att du genomför alla steg som ges i denna guide noggrant.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell ”Congratulations Dear Amazon User” Borttagningsguide för virus

Avinstallera från Windows

Manuell borttagning av virus från Windows OS är förberedd för dig nedan:

Följ de här stegen för att ta bort från Windows 10/8 datorer:

 1. Skriv in Kontrollpanelen i Windows sökruta och tryck på Enter eller klicka på sökresultatet.
 2. Under Program, väljer du Avinstallera ett program. Avinstallera från Windows
 3. I listan hittar du register relaterade till (eller något annat nyligen installerat misstänkt program).
 4. Högerklicka på programmet och välj Avinstallera.
 5. Om User Account Control dyker upp, klicka Ja.
 6. Vänta tills avinstallationsprocessen är klar och klicka på OK. Avinstallera från Windows

Om du använder Windows 7/XP följer du nedanstående instruktioner:

 1. Klicka på Windows Start > Kontrollpanelen i den högra rutan (om du är Windows XP-användare klickar du på Lägg till/Ta bort Program).
 2. I Kontrollpanelen väljer du Program > Avinstallera ett program. Avinstallera från Windows
 3. Välj det oönskade programmet genom att klicka på det en gång.
 4. Klicka på Avinstallera/Ändra högst upp.
 5. Välj Ja när du får en bekräftelse.
 6. Klicka på OK när borttagningen är klar.

Ta bort ”Congratulations Dear Amazon User” från system med Mac OS X

För att ta bort Grattis Amazon.com användare bedrägeri från Mac måste du hitta appar som ser misstänkta ut. Se till att avinstallera dem för att bli av med de vilseledande meddelandena och omdirigeringarna.

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter ”Congratulations Dear Amazon User” eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Återställ MS Edge/Chromium Edge

För att eliminera reklamprogram relaterade till detta bedrägeri måste du återställa din webbläsare. För att återställa MS Edge helt och hållet följer du dessa steg:

Radera oönskade tillägg från MS Edge:

 1. Välj Meny (tre horisontella punkter uppe till höger i webbläsarfönstret) och välj Tillägg.
 2. I listan väljer du det "Grattis kära Amazon-användare" virus-relaterade tillägget och klickar på ikonen för kugghjulet.
 3. Klicka på Avinstallera längst ner. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Rensa cookies och annan webbläsardata:

 1. Klicka på Menyn (tre horisontella punkter uppe till höger i webbläsarfönstret) och välj Integritet och säkerhet.
 2. Under Rensa webbläsardata väljer du Välj vad som ska rensas.
 3. Markera allt (förutom lösenord, men du kanske vill inkludera medielicenser också, om det är tillämpligt) och klicka på Rensa. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Återställ inställningar för ny flik och startsida:

 1. Klicka på menyikonen och välj Inställningar.
 2. Hitta sedan avsnittet Vid uppstart.
 3. Klicka på Inaktivera om du har hittat någon skum domän.

Återställ MS Edge om ovanstående steg inte fungerade:

 1. Tryck på Ctrl + Shift + Esc för att öppna Aktivitetshanteraren.
 2. Klicka på pilen Mer information längst ner i fönstret.
 3. Välj fliken Detaljer.
 4. Bläddra nu nedåt och leta upp alla poster med Microsoft Edge-namnet. Högerklicka på var och en av dem och välj Avsluta aktivitet för att stoppa MS Edge från att köras. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Om den här metoden inte har hjälpt dig, måste du använda en avancerad metod för att återställa Edge. Observera att du måste säkerhetskopiera din data innan du går vidare.

 1. Leta upp följande mapp på din dator: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Tryck Ctrl + A på tangentbordet för att välja alla mappar.
 3. Högerklicka på dem och välj Radera Återställ MS Edge/Chromium Edge
 4. Högerklicka nu på Start-knappen och välj Windows PowerShell (Admin).
 5. När det nya fönstret har öppnats, kopiera och klistra in följande kommando och tryck sedan på Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Återställ MS Edge/Chromium Edge

Instruktioner för Chromium-baserade Edge

Radera tillägg från MS Edge (Chromium):

 1. Öppna Edge och klicka på Inställningar > Tillägg.
 2. Radera oönskade tillägg genom att klicka på Ta bort. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Rensa cache och webbplatsdata:

 1. Klicka på Meny och gå till Inställningar.
 2. Välj Integritet och tjänster.
 3. Under Rensa webbläsardata väljer du Välj vad som ska rensas.
 4. Under Tidsintervall väljer du Alla tidpunkter.
 5. Välj Rensa nu. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Återställ Chromium-baserade MS Edge:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. Till vänster sida väljer du Återställ inställningar.
 3. Välj Återställ inställningarna till standardvärdena.
 4. Bekräfta med Återställ. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Ställ om Mozilla Firefox

Ta bort farliga tillägg:

 1. Öppna webbläsaren Mozilla Firefox och tryck på Menyn (tre horisontella linjer längst upp till höger av fönstret).
 2. Välj Add-ons.
 3. Välj plugins som är relaterade till [titel] och klicka på Ta bort. Ställ om Mozilla Firefox

Återställ hemsidan:

 1. Klicka på de tre horisontella linjerna i det övre högra hörnet för att öppna menyn.
 2. Välj Alternativ.
 3. Under Hemalternativ anger du den webbplats du vill ha ska öppnas varje gång du startar Mozilla Firefox.

Rensa cookies och webbplatsdata:

 1. Klicka på Meny och välj Alternativ.
 2. Gå till sektionen Integritet och säkerhet.
 3. Scrolla nedåt för att hitta Cookies och Webbplatsdata.
 4. Klicka på Rensa data…
 5. Välj Cookies och Webbplatsdata samt Lagrat Webbinnehåll och tryck på Rensa

Ställ om Mozilla Firefox

Återställ Mozilla Firefox

Om "Grattis kära Amazon-användare" virus inte har tagits bort efter att du följt instruktionerna ovan, återställ Mozilla Firefox:

 1. Öppna webbläsaren Mozilla Firefox och klicka på Meny.
 2. Gå till Hjälp och välj sedan Information om felsökning. Ställ om Mozilla Firefox
 3. Sedan klickar du på Återställ Firefox…
 4. När popup-fönstret visas bekräftar du åtgärden genom att trycka på Återställ Firefox – detta bör slutföra borttagningen av "Grattis kära Amazon-användare" virus. Ställ om Mozilla Firefox

Återställ Google Chrome

TFör att slutföra borttagningen av viruset, återställ din webbläsare och återställ de inställningar som kan ha ändrats under virusets vistelse på datorn. I Google Chrome görs återställningen på följande sätt:

Ta bort skadliga tillägg från Google Chrome:

 1. Öppna Google Chrome, klicka på Menyn (tre vertikala punkter i det övre högra hörnet) och välj Fler verktyg > Tillägg.
 2. I det nyöppnade fönstret ser du alla installerade tillägg. Avinstallera alla skumma tillägg som kan vara relaterade till "Grattis kära Amazon-användare" virus genom att klicka på Ta bort. Återställ Google Chrome

Rensa cache och webbdata från Chrome:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. Under Sekretess och säkerhet, välj Rensa webbläsardata.
 3. Välj Webbhistorik, Cookies och annan webbplatsdata samt lagrade bilder och filer.
 4. Klicka på Radera data. Återställ Google Chrome

Ändra din startsida:

 1. Klicka på menyn och välj Inställningar.
 2. Leta efter en skum webbplats som "Grattis kära Amazon-användare" virus i sektionen Vid uppstart.
 3. Klicka på Öppna en specifik sida eller en uppsättning av sidor och klicka på de tre punkterna för att hitta alternativet Ta bort.

Återställ Google Chrome:

Om de föregående metoderna inte hjälpte dig, återställ Google Chrome för att eliminera alla "Grattis kära Amazon-användare" virus-komponenter:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. I Inställningar, scrolla ner och klicka på Avancerat.
 3. Scrolla nedåt och hitta sektionen Återställ och rensa upp.
 4. Klicka nu på Återställ inställningarna till de ursprungliga standardinställningarna.
 5. Bekräfta med Återställ inställningar för att slutföra borttagningen av "Grattis kära Amazon-användare" virus. Återställ Google Chrome

Återställ Safari

Ta bort oönskade tillägg från Safari:

 1. Klicka på Safari > Inställningar…
 2. I det nya fönstret, välj Tillägg.
 3. Markera det oönskade tillägget som är relaterat till "Grattis kära Amazon-användare" virus och välj Avinstallera. Återställ Safari

Rensa cookies och annan webbplatsdata från Safari:

 1. Klicka på Safari > Rensa Historik…
 2. I rullgardinsmenyn under Radera väljer du all historik.
 3. Bekräfta med Rensa Historik. Återställ Safari

Återställ Safari om ovanstående steg inte hjälpte dig:

 1. Klicka på Safari > Inställningar…
 2. Gå till fliken Avancerat.
 3. Bocka i Visa menyn Utveckla i menyraden.
 4. I menyraden klickar du på Utveckla och väljer sedan Töm cache. Återställ Safari

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med ”Congratulations Dear Amazon User” registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Alice Woods
Alice Woods

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Alice Woods
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk