Allvarlighets skala:  
  (98/100)

Ta bort viruset GoldenEye (jan 2017 uppdatering) - Instruktioner för återställning inkluderade

av Julie Splinters - - | Typ: Gisslanprogram

GoldenEye ransomware: endast ute efter dina filer

Om du följer med i IT-nyheterna, bör du vara bekant med GoldenEye-viruset. Även om detta virus är kopplat till franchisen av en av James Bond-filmerna, ska detta näthot inte underskattas . Sabotageprogrammet är en version av det ökända Petya-viruset. Det höll en låg profil under en period, men detta visade sig bara vara lugnet före stormen. Vi uppmanar dig att ta bort GoldenEye så fort som möjligt för att förhindra ytterligare skada. Reimage Reimage Cleaner Intego snabbar på borttagningsprocessen. Denna artikel innehåller också information om metoder för dataåterställning. 

Popkultur, mytologi och politiska händelser inspirerar nätkriminella att komma på invecklade och underhållande ransomware-namn. Med dessa namn följer också en anpassad utformning av viruset. En användare vid namn gizmo21 upptäckte att GoldenEyes ransomware-meddelande innehåller en gul dödskalle i likhet med detta virus föregångare. I detta meddelande hävdas att datan i hårddiskarna krypterades med hjälp av en avancerad krypteringsteknik av militär kvalitet. Sannerligen handlar det om en kombination av AES- och RSA-algoritmer. Då den ursprungliga versionen av Petya-viruset slutligen upphörde, satsade bedragarna på att utveckla en ännu mer avancerad version . I kontrast till den tidigare versionen, skapades Mischa ransomware för att låta Petya ta kontroll över datorn genom att skriva över MBR-inställningarna (Master Boot Record, eller huvudstartsektor) .

The image of Goldeneye ransomware

Detta program hanterar botprocesser. Kort sagt, initierar GoldenEye filkrypteringen så att viruset kan få administrativ åtkomst. Alla dina filer kommer att få en filändelse som innehåller åtta slumpmässiga siffror. Senare tvingar viruset din enhet till omstart och börjar att kryptera NTSF-filsystemet. Detta leder till en total blockering av dina filer. I likhet med tidigare versioner, visar viruset ett falskt Windows-meddelande om en nödvändig reparation av ditt system. Meddelandet varnar om att du inte ska stänga ner fönstret, då detta kan orsaka en skada som inte går att återställa. Du ska dock agera på motsatt sätt och interagera med ransomware-processen. I meddelandet i filen your_files_are_encrypted.txt, informeras offren om hur man kommer in på Tor-nätverket för att genomföra betalningen. Vanligtvis begärs en lösensummar på 1,3 BTC (bitcoins) vilket motsvarar runt 1000 USD. Du ska dock inte betala, för utpressarna tjänar enorma summor pengar på ransomware-verksamhet och det finns få fall av användare som har fått tillbaka sina filer .

Din dators hårddiskar har krypterats med en krypteringsalgoritm i militär klass. Det finns inget sätt att återställa filerna utan en särskild nyckel. Du kan köpa denna nyckel på darknet-sidan som anges i steg 2. 
För att köpa din nyckel och återställa in data, vänligen följ dessa tre enkla steg: 
1. Ladda ner webbläsaren Tor. Om du behöver hjälp, vänligen googla “access onion page” eller ”åtkomst onion”
2. Besök en av följande sidor med webläsaren Tor: [page link] [page link]. 3. Ange där din personliga dekrypteringskod:

[address]

Om du redan har köpt din nyckel, vänligen ange den nedan. 

Spridningsmetoder

Precis som många andra virus av denna typ, sprids GoldenEye ransomware efter att offret har öppnat ett infekterat mejl och tillåtit makroinställningar . Den senaste verisonen av detta ransomware har visat sig vara den tyska versionen. I likhet med andra ransomware, maskeras ofta nyttolasten i form av en falsk rapportbilaga. Meddelandet har rubriken Bewerbung (”Arbetsansökan”) och är skrivet i formell stil. Det kan ligga gömt i följande .xls-filer: Wiebold-Bewerbung.xls, Meinel-Bewerbung.xls, Seidel-Bewerbung.xls, Wüst-Bewerbung.xls, Born-Bewerbung.xls och Schlosser-Bewerbung.xls. När de öppnas, ombes du att tillåta innehållet. Viruset aktiverar sedan inbäddade base64-strängar för att fortsätta krypteirngen. För att förhindra ransomware-attacker, ska du inte förhasta dig med att öppna mejl även om de kommer från FBI eller polismyndigheten. Kontrollera avsändaren innan du öppnar mejlbilagor. 

Kan man stoppa Goldeneye ransomware?

Först måste du radera filkrypteringsviruset. Detta kan du göra med hjälp av ett antispionprogram, till exempel Reimage Reimage Cleaner Intego eller Malwarebytes. Se till att programmets virusdefinitioner är uppdaterade för att göra en fullständig borttagning av GoldenEye-viruset. Endast när borttagningen är slutförd, ska du börja med dataåterställningen. Vi har försett dig med en rad olika alternativ för detta. Om du inte kan slutföra borttagningen av GoldenEye på grund av den låsta skärmen eller att din dator inte svarar, ta det lugnt och använd våra instruktioner. Efter att Petya har tagits bort, kan så småningom den nya versionen avinstalleras, även om det kan ta ett tag.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell GoldenEye Borttagningsguide för virus:

Ta bort GoldenEye med Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort GoldenEye

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage Reimage Cleaner Intego eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av GoldenEye

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort GoldenEye med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av GoldenEye. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage Reimage Cleaner Intego och se till att borttagningen av GoldenEye lyckas.

Bonus: Återställ din data

Guiden ovan ska hjälpa dig att ta bort GoldenEye från din dator. För att återställa dina krypterade filer, rekommenderar vi dig att använda en detaljerad guide utfärdad av utanvirus.se-säkerhetsexperter

Om dina filer är krypterade genom GoldenEye, finns flera sätt att återställa dem

Dataåterställning med Data Recovery Pro

Detta program kan vara en av de sista utvägarna för att dekryptera filerna, då det för närvarande inte finns något dekrypteringsprogram. 

 • Ladda ner Data Recovery Pro;
 • Följ anvisningarna i Installation av Data Recovery och installera programmet på din dator
 • Öppna det och skanna din dator efter filer som är krypterade genom GoldenEye-ransomware;
 • Återställ dem

Vad är Windows-funktionen ”Återställ från tidigare versioner”?

Detta är en inbäddad funktion i Windows OS. Det finns en chans att kryptera filer genom att följa nedanstående instruktioner. 

 • Hitta den krypterade filen som du vill återställa och högerklicka på den;
 • Välj “Properties” och gå till fliken “Previous versions”;
 • Här ska du kontrollera varje tillgänglig kopia av filen i “Folder versions”. Välj den version som du vill återställa och klicka på “Restore”.

Hur användbart är ShadowExplorer?

Detta program ökar chansen till dataåterställningen, då det återställer filer med hjälp av skuggvolymkopior. Detta är en effektiv metod, så länge inte viruset redan har raderat kopiorna. 

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från GoldenEye och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Om utvecklaren

Julie Splinters
Julie Splinters - Virus-borttagningsspecialist

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Julie Splinters
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-goldeneye-ransomware-virus.html

Borttagning guider på andra språk


Din åsikt om GoldenEye ransomware virus