Allvarlighets skala:  
  (10/100)

Gmail-viruset. Hur tar man bort? (Avinstallera guide)

av Gabriel E. Hall - - | Typ: Sabotageprogram

Saker du bör känna till om Gmail-viruset

Gmail-viruset

Gmail-viruset är en term som omfattar olika Gmail-bedrägerier, nätfiskeattacker, bluffar och sabotageprogram som drabbar användarkonton. Den vanligaste betydelsen av denna term är dock ett virus som kommer i form av e-postbilaga.

Gmail är även känt som Google Mail och är en av de mest populära e-posttjänsterna med över 1 miljard aktiva användare varje månad. Det är därför inte konstigt att nätkriminella väljer att angripa denna plattform; det finns hundratusentals potentiella offer.

De angriper Google Mail-användare genom att skicka dem skadliga bilagor i form av .ZIP-, .JS- eller .Word-filer. Nu har dock Gmail förbjudit .JS-filer, vilket gör det svårare för angriparna att infektera datorerna.

Detta har dock inte minskat antalet ransomware-offer. De har fortsatt att skicka sabotageprogram i andra format och har därför inte brytt sig särskilt mycket om den nya restriktionen. De kan bara packa in .JS-filen i en .ZIP-fil och på så sätt komma runt denna regel. 

Bedragarna kan också angripa ditt konto genom att skicka falska Google Dokument-länkar. I maj upptäckte säkerhetsexperter en ny nätfiskeattack i form av tusentals falska meddelanden där bedragarna uppmanade användarna att se över en Google Dokument-fil.

Genom att klicka på denna länk, omdirigerades man till Googles säkerhetssida. Denna sida uppmanade offret att ge behörighet åt ett skadligt program att se över dennes e-postkonto. På så sätt kunde viruset använda offrets konto för att sprida sig själv till offrets kontakter. Denna typ av bedrägerier är mycket vanliga. .

En annan metod som hackare har använt är att skicka ut bedrägliga mejl som innehåller en falsk Gmail-bilaga. Bedrägeriet ligger i själva meddelandet. Bilagan ser riktig ut, även om den bara utgörs av en välutformad bild med en dold webbadress.

Denna länk leder till en nätfiskesida som ser ut som en legitim Gmail-inloggningssida. Om man anger sina inloggningsuppgifter, blir ens konto naturligtvis hackat. 

Du måste ta bort Gmail-viruset så fort du har råkat ladda ner det via ditt e-postkonto. Om du har tur, kan du förhindra det från att orsaka skada på ditt system eller kränka din integritet. Vi rekommenderar att du använder programmet Reimage för att ta bort Gmail-viruset.

Förhindra virusattacker via din e-post

Vi vill ge dig några allmänna tips på hur du kan undvika att ditt konto blir hackat eller angripet. Några av dessa tips handlar även om hur du kan undvika en ransomware-attack. Vi rekommenderar också att du kollar in den här guiden om hur man identifierar ett mejl som innehåller ett virus.

 • Om du använder denna e-postjänst, var försiktig och lita inte på suspekta mejl som uppmanar dig att återställa ditt Gmail-lösenord, uppgradera ditt konto eller göra något som kräver att du anger dina inloggningsuppgifter. Dessa är vanliga trick som bedragare använder för att lura in dig på nätfiskesidor med falska inloggningsformulär. Om du anger dina uppgifter på dessa sidor, skulle ditt konto hackas omedelbart. 
 • Bedragare har sina favoritmetoder. Ofta är de som mest aktiva under särskilda högtider, såsom Black Friday eller Tax Day. Då skapar de övertygande mejl som ber användaren att öppna den bifogade filen eller länken för att se över “important documents/invoices/special offers/discount codes” ”viktiga dokument/fakturor/ specialerbjudanden/rabattkoder”. Dessvärre innehåller dessa bilagor/länkar endast skadligt material. 
 • I allmänhet är huvudregeln att du aldrig ska öppna ett mejl som kommer från en okänd avsändare. Kolla alltid upp avsändarens e-postadress och se om den ser riktig ut eller inte. Om de inte gör det, ska du inte ens överväga att öppna några bifogade filer eller länkar. Öpnna inte mejlet överhuvudtaget!

Vanliga frågor om Gmail-viruset

Nedan hittar du de vanligaste frågorna som användare har kring Gmail-viruset. Vi har lagt in riktiga klagomål från användare. Dessa är de vanligaste problemen som folk stöter på. Under frågorna hittar du våra svar som vi hoppas ska kunna hjälpa dig att förhindra eller överleva en Gmail-virusattack.

Fråga: Någon skickar mejl från min mejladress. Mina vänner säger att jag har skickat spam, men det har jag inte! 
Svar: Det finns två möjliga scenarier. Ditt konto kan vara hackat, men om du inte kan hitta något av mejlen i din ”Skickade”-mapp, kan det betyda att någon har stulit ditt konto. Därför får dina vänner mejl från någon som tvingar avsändaren och gör så att din mejladress dyker upp som avsändaradress eller ”svara-till-adress”. Vi rekommenderar att du gör en Säkerhetskontroll för att skydda ditt konto.

Fråga: Mitt Gmail-konto har hackats och jag kan inte längre logga in på det. Hur återställer jag mitt konto? 
Svar: Kära besökare, det första som du ska göra om ditt e-postkonto har hackats är att ändra ditt lösenord. Sedan ska du återställa ditt Google-konto.

Försök att tänka ut hur ditt konto kan ha blivit hackat. Du kanske har angett dina inloggningsuppgifter på någon nätfiskesida som såg ut som den riktiga inloggningssidan. Din dator kan också ha angripits av en keylogger eller trojan som stjäler data, som sedan har skickat dina inloggningsuppgifter till hackarna. I så fall ska du göra en fullständig systemskanning med hjälp av ett antisabotageprogram, såsom Reimage.

Fråga: Jag öppnade en skadlig e-postbilaga via Gmail. Sedan infekterades min dator med ett ransomware. Jag är besviken, betyder detta att Gmails virusfilter inte fungerar? 
Svar: Kära besökare, Gmails virusfilter är starka, men nätbedragare hittar alltid vägar för att kringgå dem; det är svårt men möjligt. Därmed är du aldrig helt säker när du öppnar mejl, även om du har världens bästa e-posttjänst. Var alltid försiktig och låt dig inte luras av bedragarnas trick.

Spridning av Gmail-viruset

Det finns flera olika metoder som bedragare använder för att sprida virus via e-post. Vanligtvis låtsas de skicka legitima filer, såsom recept, fakturor, stämningar, rapporter, förteckningar, leveransinformation eller andra dokument som inte väcker någon misstanke.

Dessa dokument innehåller dock ofta ett makrosskript. Om du klickar på knappen ”Tillåt innehåll”, aktiverar skriptet sig själv och laddar ner viruset och aktiverar det automatiskt. 

Bedragare tycker också om att skicka skadliga webbadresser till användare och be dem besöka dessa i ett särskilt syfte. Det kan handla om en länk för att återställa ditt lösenord, se ett dokument eller en Dropbox-fil. Om du skulle klicka på något av detta, kan viruset ta sig in i datorn. 

Ditt e-postkonto kan hackas och användas för att skicka ut skräppost om du använder en oskyddad dator som är sårbar för virusattacker. En oskyddad dator kan enkelt angripas av trojaner, keyloggers eller andra virus som kan stjäla din data. Risken för detta ökar också om du ofta laddar ner olagliga program från nätet. Programpaket är en av de vanligaste källorna för virus. 

Ta bort Gmail-viruset

Om din dator infekterades efter att du öppnade en e-postbilaga, måste du ta bort Gmail-viruset så fort som möjligt. Vi rekommenderar starkt att du har din dator i ”Felsäkert läge med nätverk” och använder ett tillförlitligt antisabotageprogram för att ta bort viruset. 

Om din dator inte har angripits, men du har förlorat åtkomsten till ditt konto, ska du kontakta e-postleverantören och följa deras instruktioner för att återställa ditt konto. 

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Manuell Gmail Borttagningsguide för virus:

Ta bort Gmail med Safe Mode with Networking

Följande steg hjälper dig att bli av med Gmail-viruset som attackerade din dator.

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort Gmail

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av Gmail

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort Gmail med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Gmail. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage och se till att borttagningen av Gmail lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Gmail och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage, SpyHunterCombo Cleaner eller Malwarebytes Malwarebytes

Om utvecklaren

Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Gabriel E. Hall
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-gmail-virus.html

Borttagning guider på andra språk